Par aktuālo Rīgā (03.10.2019.)

Par aktuālo Rīgā (03.10.2019.)

07.10.2019

Klausies Aināra Rutkēviča sarunu ar Oļegu Burovu par aktualitātēm Rīgas pilsētā.

Raidījums Par aktuālo Rīgā Radio SWH ēterā katru ceturtdienu pulksten 18:30.

Uzdod savu jautājumu šeit

Raidījuma ieraksts:

 

#2567 Cielavs 2019-09-24 10:12:39
Labdien, vēlos JŪS informēt par Katlakalna ielas pārbrauktuvi, virzienā uz Krustpils ielu. Apkārt sliedēm no ārpuses un iekšpuses ir izdrupis asfalts un veidojas bedres. Iespējams tā rezultātā kustās sliedes braucot pāris transportam, it sevišķi smagajam. Vai nav pienācis laiks demontēts šīs sliedes?!? Kuras tāpat netiek izmantotas.

  • VAS “Latvijas dzelzceļš” informē, ka iedzīvotāja minētā adrese (pārbrauktuve, sliedes) ir privātīpašums un VAS “Latvijas dzelzceļš” to nevar ietekmēt. Īpašniekam tās (pārbrauktuve, sliedes) ir jāuztur, kā arī ir jāveic remontdarbi.
  • Informācija par īpašnieku ir iegūstama Valsts dzelzceļa tehniskajā inspekcijā – Riepnieku ielā 2.

#2566 Raitis 2019-09-24 08:17:19
Labrīt. Jautājums par pieturvietām. Kad beidzot pilsētā visās pieturvietās būs nojumes? Kādā stadijā šobrīd ir process ar nojumēm? Konkrēti interesē A.Dombrovska ielā, Vecmīlgrāvī, A.Deglavas ielā, Dārzciemā.

  • Rīgas pašvaldības sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Rīgas satiksme” informē, ka šobrīd ir uzstādītas jau 297 jaunas Rīgas sabiedriskā transporta maršruta tīkla pieturvietu nojumes un noslēgts līgums ar uzņēmumu SIA “JCDecaux Latvija” par vēl indikatīvi 300 sabiedriskā transporta pieturvietu nojumju uzstādīšanu.
  • Turpinot projekta īstenošanu, tiks izvērtēta iespēja uzstādīt jaunas sabiedriskā transporta pieturvietu nojumes arī pieturvietās A.Dombrovska ielā (Vecmīlgrāvī) un A.Deglavas ielā (Dārzciemā), ņemot vērā visus apstākļus, kas saistīti sabiedriskā transporta pieturvietu nojumju uzstādīšanu, piemēram, pieturvietas labiekārtošanas iespējamību, zemes īpašumtiesības, pasažieru plūsmu konkrētajās pieturvietās utt.
  • Šobrīd otrā posma ietvaros no paredzētajām 300 pieturvietu nojumēm uzstādītas 50, skatīt zemāk. Konkrētu termiņu nākamajām pateikt grūti, taču visas 300 otrā posma nojumes plānots izvietot līdz 2021. gada 29. augustam.
Pieturvieta Iela Virziens
Lomonosova iela Lauvas iela no centra
Jukuma Vācieša iela (Bāze) Lubānas iela no centra
Dzelzavas iela Ilūkstes iela no centra
Varavīksnes gatve Ilūkstes iela uz centru
Strazdumuižas internātskola (Internātskola) Juglas iela uz centru
Strazdumuižas internātskola (Internātskola) Juglas iela no centra
Dienvidu tilts (Keramika) Maskavas iela no centra
Tīrumi Maskavas iela uz centru
Tīrumi Maskavas iela no centra
Matīsa iela Avotu iela no centra
Murjāņu iela Murjāņu iela uz centru
Stirnu iela (Nīcgales iela) Dzelzavas iela uz centru
Katlakalna iela (Pļavnieki-2) Lubānas iela uz centru
Muzejs “Dauderi” (Poliklīnika) Viestura prospekts uz centru
Salaspils iela Salaspils iela no centra
Vagonu parks Lauvas iela uz centru
Slēpotāju iela (Veikals) Silciema iela uz centru
Višķu iela Maskavas iela no centra
Ķīpsala K.Valdemāra iela no centra
Vaidelotes iela Dzirciema iela uz centru
Ķīpsala (Preses nams) K.Valdemāra iela uz centru
Kauguru iela (RMR) Lielirbes iela uz centru
Kleistu iela Anniņmuižas bulvāris no centra
Buļļu iela Dzirciema iela no centra
Mazā Stacijas iela Dzirciema iela uz centru
Sēlpils iela/Donoru centrs Dzirciema iela uz centru
Botāniskais dārzs Jūrmalas gatve uz centru(nojume Nr.1)
Nacionālā bibliotēka (Akmeņu iela) Mūkusalas iela uz centru
Botāniskais dārzs Jūrmalas gatve uz centru(nojume Nr.2)
Kārļa Ulmaņa gatve (Vaiņodes iela/K.Ulmaņa gatve) Vaiņodes iela uz centru
Spulgas iela (Ziepniekkalns 4) Valdeķu iela uz centru
Ģimnastikas iela Vienības gatve uz centru
Robežu iela/Bērnu slimnīca Vienības gatve no centra
Telts iela Kārļa Ulmaņa gatve no centra
Kokles iela (Aurora) Nometņu iela uz centru
Pildas iela Dārzciema iela uz centru
Dzirnavu iela Turgeņeva iela no centra
Anniņmuižas bulvāris Dammes iela uz centru
Kaivas iela A.Deglava iela no centra
Lugažu iela Ganību dambis no centra
Lugažu iela Ganību dambis uz centru
Nacionālā bibliotēka (Kuģu iela) Uzvaras bulvāris uz centru
Laivu iela Mūkusalas iela uz centru
Pētersalas iela Eksporta iela no centra
Eksporta iela Pētersalas iela uz centru
Kazarmu iela Miera iela no centra
K. Barona iela K. Barona iela uz centru
Tallinas iela Miera iela uz centru
Upes iela Skanstes iela uz centru
Grīziņkalns (J.Asara iela) Pērnavas iela no centra

#2565 Velga 2019-09-22 09:34:25
Labrīt. Paldies par skaisto bērnu rotaļu laukumu Brīvības 354, 356, ..kvartālā. Esam tiešām ļoti apmierināti. Tomēr ir vēl viena ļoti liela vajadzība noasfaltēt segumu iekšpagalmā. Ne grants vai kāds cits materiāls, bet tieši – noasfaltēt. Vai ir cerība, ka tas tiks izdarīts?

  • SIA ”Rīgas namu pārvaldnieks” (turpmāk – Pārvaldnieks) nodrošina dzīvojamo māju Brīvības gatvē 354 un Brīvības gatvē 356 uzturēšanu un tehnisko ekspluatāciju, bet lēmumu par veicamajiem darbiem un to finansēšanas kārtību jāpieņem māju dzīvokļu īpašniekiem.
  • Saskaņā ar Dzīvokļa īpašuma likuma (turpmāk – Likums) 16.panta otrās daļas 2.punkta nosacījumiem, vienīgi dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopībai ir tiesības izlemt ikvienu jautājumu, kas saistīts ar dzīvojamās mājas pārvaldīšanas izdevumu noteikšanas un maksāšanas kārtību, tai skaitā remontdarbu veikšanai nepieciešamā finanšu līdzekļu uzkrājuma veidošanu. Dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumi jāpieņem atbilstoši Likuma 18.pantā noteiktajai kārtībai.
    Lēmumu pieņemšanai nepieciešams, lai „par” nobalso dzīvokļu īpašnieki, kuri pārstāv vairāk nekā pusi (vismaz 50% +1) no visiem dzīvokļu īpašumiem, izņemot tos gadījumus, kuros Likuma 17.pantā paredzēts cits lēmuma pieņemšanai nepieciešamais balsu skaits vai lielāku nepieciešamo balsu skaitu noteikusi pati dzīvokļu īpašnieku kopība.
  • Tādējādi lēmumu par iekškvartāla ceļa asfaltbetona seguma atjaunošanas darbiem un finanšu līdzekļu uzkrājuma veidošanu minēto darbu izmaksu segšanai jāpieņem pašiem dzīvokļu īpašniekiem. Pārvaldnieks jau 2019.gadā dzīvojamās mājas Brīvības gatvē 356, Rīgā, uzturēšanas darbu plānā kā piedāvājumu dzīvokļu īpašniekiem lēmuma pieņemšanai iekļāva iekškvartāla ceļa seguma atjaunošanu, taču dzīvokļu īpašnieki lēmumu par darbu izpildi un apmaksu nav pieņēmuši. Arī dzīvojamās mājas Brīvības gatvē 354, Rīgā, dzīvokļu īpašnieki 2019.gadā nav iesnieguši Pārvaldniekam kopsapulces lēmumu par iekškvartāla ceļa seguma atjaunošanas iekļaušanu remontdarbu plānā un uzkrājuma veidošanu darbu apmaksai.

#2564 Smagais 2019-09-21 08:31:10
Sveiki, Vai vēl ir spēkā aizliegums smagajām automašīnām līdz plkst.10.00, nevar braukt centrā? Ir novērots, ka tieši no rītiem sastrēgumu stundās tās ir uz tiltiem centra virzienā. Vai ir plānots ko darīt šajā sakarā?

  • Kravas transporta kustībai Rīgā ir noteikta kārtība, ko nosaka izpilddirektora rīkojums.
  • Saskaņā ar rīkojumu satiksmes ierobežojumi kravu transportam ar pilnu masu virs piecām tonnām būs noteikti darba dienās tikai vakara maksimumstundās no plkst. 16.00 līdz 19.00 šādās vietās:
    – Akmeņu ielas posmā no Mūkusalas ielas līdz Jelgavas ielai;
    – Daugavgrīvas ielas posmā no Raņķa dambja līdz Lidoņu ielai;
    – Jelgavas ielas posmā no Akmeņu ielas līdz Vienības gatvei;
    – Mūkusalas ielas posmā no Kārļa Ulmaņa gatves līdz Akmeņu ielai;
    – Raņķa dambī;
    – Valguma ielas posmā no Akmeņu ielas līdz Uzvaras bulvārim;
    – Vienības gatves posmā no Jelgavas ielas līdz Kārļa Ulmaņa gatvei.
  • Satiksmes ierobežojumi kravu transportam ar pilnu masu virs piecām tonnām darba dienās no plkst. 7.00 līdz 10.00 un no plkst. 16.00 līdz 19.00 saglabājas sekojošās vietās:
    – 11.novembra krastmalā;
    – Eksporta ielas posmā no Muitas ielas līdz Rīgas pasažieru ostai;
    – Krasta ielas posmā no Salu tilta līdz 13. janvāra ielai;
    – Uzvaras bulvāra posmā no Akmens tilta līdz Valguma ielai;
    – kā arī uz Akmens tilta abos virzienos.
  • Minētie ierobežojumi neattiecas uz operatīvajiem transportlīdzekļiem, transportlīdzekļiem ar oranžu vai dzeltenu bākuguni, kas tiek izmantoti specifiskiem uzdevumiem, kā arī trafarētiem komunālo dienestu transportlīdzekļiem.

Tomēr jāņem vērā, ka ražas laikā ir izņēmumi, kad kravas transportam jātiek uz ostu. Izņēmums ir septembrī – trīs nedēļas.

#2563 Juris 2019-09-19 18:13:17
Sveiki, Ļoti hroniski, nepārtraukti (visu dienu) sastrēgusi ir Barona iela pie Brīvības ielas krustojuma. Vienmēr rinda uz Barona ielas 1 līdz 2 kvartālu garumā. To var redzēt https://www.waze.com/lv/livemap Šajā posmā summējas auto no 4 ielām (Barona, Pērnavas-2 virzieni, Zemitāna). Papildus tam tramvajiiem ar 3-4 vagoniem ir pagrieziens krustojumā no Barona uz Brīvības ielu, to visiem auto ir jāpalaiž. Tramvaji iet ļoti bieži, vidēji ik pēc 5 min. Vienīgais risinājums varētu būt palielināt luxafora zaļo signālu par 5 sekundēm. Lūdzu izvērtēt šo priekšlikumu. Paldies.

  • Iedzīvotāja priekšlikums ir iesniegts izvērtēšanai Satiksmes koordinācijas padomes sēdei.
  • Tā kā padomē piedalās RP SIA “Rīgas Satiksme”, VAS “Latvijas valsts ceļi”, Ceļu satiksmes drošības direkcijas, Pašvaldības un valsts policijas pārstāvji – tiks veikts satiksmes audits, izvērtējums, un pieņemts lēmums satiksmes uzlabošanai.
  • Lēmumu plānots pieņemt oktobra sākumā.

#2562 Toms 2019-09-19 17:47:15
Krustojumā Barona/Pērnavas ielām 3 iegrimušas kanalizācijas akas ar asām malām, kur var pārsist riepas. Arī krustojumā Gustava Zemgala Gatve/Ieriķu ielā. Vispār arī daudz kur citur ir daudz iegrimušu kanalizāciju akas. Lūdzu izkontrolēt un salabot pirms ziemas iestāšanās. Ļoti izdangāts asfalts starp Dominas A ieejas Bērzaunes un Ieriķu krustojumā.

  • SIA “Rīgas ūdens” apsekošanas laikā (26.09.) K.Barona/Pērnavas un Gustava Zemgala/Ieriķu konstatēti SIA “Rīgas ūdens” pārvaldībā esošo aku iesēdumi. Sagatavoti Darba uzdevumi.
  • Rīgas domes Satiksmes departaments aku vāku īpašniekiem ir nosūtījis vēstules, lai tie apzina un sakārto savā pārziņā esošos inženierkomunikāciju aku vākus, lai nodrošinātu drošu pārvietošanos pa ielām (Aku vāki pieder tādiem uzņēmumiem kā GASO, TET, AS ”Rīgas siltums”, SIA “Rīgas ūdens”, u.c.)
  • Tirdzniecības centra “Domina Shopping” teritorija daļēji ir privātīpašums, un iedzīvotāja minētā adrese tieši ir privātīpašums, kur pašvaldība nav tiesīga ieguldīt līdzekļus nedz satiksmes organizācijas sakārtošanā, kā to lūdz rīdzinieki, nedz arī brauktuves salabošanā, ietves izbūvēšanā. Īpašniekiem tiks nosūtīta vēstule ar aicinājumu salabot jautājumā minētos posmus.

#2561 Elita 2019-09-19 14:08:35
Sveiki, kas notiks ar tiem īpašumiem, īpašniekiem, kuriem no 1.janvāra nebūs dūmu detaktora? Vai kāds ies un pārbaudīs?

  • Ministru kabineta 19.04.2016. noteikumu Nr.238 “Ugunsdrošības noteikumi” (turpmāk – Noteikumi) 517.punkts nosaka, ka Šo noteikumu 119. un 256. punkts stājas spēkā 2020. gada 1. janvārī. Noteikumu 119.punktā noteikts Viendzīvokļa objektu, daudzdzīvokļu objekta dzīvokli un publisku objektu, kurā paredzēts izmitināt gulēšanai līdz 10 cilvēkiem, nodrošina ar autonomu ugunsgrēka detektoru, kas reaģē uz dūmiem. Autonomo ugunsgrēka detektoru var aizstāt ar automātisko ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēmu. Noteikumu 256.punktā noteikts Viendzīvokļa objektu nodrošina ar ugunsdzēsības aparātu, kura dzēstspēja ir vismaz 21A 113B.
  • No Noteikumiem secināms, ka autonomie dūmu detektori būs obligāti jāuzstāda visās dzīvojamās mājās un dzīvokļos. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta mērķis nav administratīvi sodīt dzīvokļu īpašniekus par Noteikumu prasību neievērošanu, bet gan aicināt iedzīvotājus savlaicīgi parūpēties par savu un līdzcilvēku drošību, lai savlaicīgi novērstu ugunsgrēku risku.
  • Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (Turpmāk – VUGD) neplāno speciālos reidus ar mērķi pārbaudīt detektoru esamību dzīvokļos, bet, ja kāds no kaimiņiem interesēsies par to, vai kopējā ugunsdrošības situācija dzīvojamajā mājā nav pasliktinājusies, VUGD inspektori veiks neplānotās pārbaudes.

#2560 Valters 2019-09-17 18:45:31
Sveiki, šoreiz tāds specifisks jautājums.. piemēram, bij dzirdēts pa tiem Amazones mežiem, kas dega tad, ja nekļūdos šogad arī kaut kur Krievijas pusē arī dega meži.. tad nu jautājums, kā ir ar Rīgas mežiem, ar to infrastruktūru, ja mežs degtu, vai visos Rīgas, pie Rīgas mežos ugunsdzēsēju mašīnas tiktu dzēst ?? Un, cik pie mežiem tuvu atrodas tās vietas, kur ugunsdzēsēju auto var atkal uzpildīt ar ūdeni?

  • Rīgas un Pierīgas mežos minimizēta plaša meža ugunsgrēka izplatīšanās iespēja.
  • Pašvaldības SIA ,,Rīgas meži” apsaimniekotajos mežos saskaņā ar LR MK noteikumiem Nr.238 “Ugunsdrošības noteikumi” 13.10.sadaļas Ugunsdrošības prasības mežā 414.punktu, katru gadu tiek atjaunotas mineralizētās joslas, kuru kopējais garums sastāda 558 km. (Mineralizētā josla – smilšaina stiga – ir dabiska barjera, kura aptur uguns tālāku izplatīšanos).
  • Mežos Rīgas administratīvajā teritorijā meža ugunsgrēku dzēšanā tiek iesaistītas VUGD vienības, nepieciešamības gadījumos piesaistās Valsts meža dienesta specializētie visurgājēji. Ūdens tiek ņemts no pilsētas hidrantiem vai no tuvākās ūdenstilpes.
  • Savukārt ārpilsētas mežos pirms ugunsbīstamā laika perioda regulāri tiek apsekotas visas iespējamās ūdens ņemšanas vietas, kā arī attīrīti ceļi un stigas piekļūšanai pie tām. SIA ,,Rīgas meži” mežniecību pašu rīcībā atrodas piecas ugunsdzēsības automašīnas, kā arī četras piekabes ar ūdens cisternu un augstspiediena sūkni. Tāpat katrā mežniecībā darba gatavībā atrodas ūdens sūkņi, šļūtenes un viss nepieciešamais meža ugunsgrēku dzēšanai.
  • Cilvēku neuzmanības, neapdomības vai ļaunprātības dēļ meža ugunsgrēki, protams, izceļas. Bet, pateicoties SIA “Rīgas meži” sagatavotībai un VUGD un Valsts meža dienesta ātrai reaģēšanai, 2019.gadā no 140 meža ugunsgrēkiem vidējā uguns skartā platība sastāda vien 0,38 ha.

#2559 Aina 2019-09-13 17:18:29
Sveiki, satrauc jautājums par daudzajiem pilsētas Lombardiem??? un pa daudzajām pilsētas spēļu zālēm, vai tiešām tas viss ir tik nepieciešams??? Kā citas Latvijas pilsētas mierīgi bez šīm iestādēm var iztikt un viss kārtībā pilsētās…

  • Lombardu skaitu pilsētā pašvaldība nekādi nevar ietekmēt licences aizdevumiem pret ķīlu izsniedz Ekonomikas ministrija. Līdz ar to ikviens kurš var iegādāties licenci, noīrēt telpas, aprīkot tās, utt., var izveidot savu lombardu. Nav tādu pašvaldības noteikumu, kas paredzētu kādas kvotas tam, cik daudz lombardu drīkst būt pilsētā.
  • Rīgas pašvaldības policija un Valsts policija vienīgi uzrauga to, lai šajos lombardos tiktu ievēroti noteikumi – tie strādātu MK noteikumos (Ministru kabineta noteikumi Nr. 691 , Rīgā 2016. gada 25. oktobrī (prot. Nr. 57 22. §, “Noteikumi par patērētāja kreditēšanu”) noteiktajā kārtībā. Proti, tiem jābūt, piemēram, uzstādītai videonovērošanas sistēmai, jābūt trauksmes pogai, utt. (aprakstīts noteikumu IX nodaļā).
  • Savukārt, ja runa ir par spēļu zālēm, tad Rīgas dome jaunas atļaujas Rīgas vēsturiskajā centrā tām vairs neizsniedz. 2017. gadā tika nolemts, ka Rīgas vēsturiskajā centrā spēļu zāles vairs nedrīkstēs atrasties, savukārt šogad martā tika lemts, ka spēļu zāles jāizskauž visā Rīgas teritorijā izņemot 4 un 5 zvaigžņu viesnīcas.
  • Pašlaik Rīgā ir 150 azartspēļu zāles un četri kazino.

#2558 Valdis 2019-09-12 17:45:46
Sveiki. Šajās kartes 2 vietās : https://ej.uz/d1di un https://ej.uz/4stt ir izdrupis braucamās daļas asfalts. Ziemā uzklāja/salāpīja, bet nu viss ir atkal sadrupis. Tur vajadzētu rudenī nofrēzēt asfaltu un uzklāt jaunu

Minētie ielas posmi, iela, pieder Tirdzniecības centra “Domina Shopping” īpašniekiem un Rīgas dome nav tiesīga labot privātīpašumu. Arī atjaunošanas darbi tiek veikti tirdzniecības centra uzdevumā. Īpašniekiem tiks nosūtīta vēstule ar aicinājumu salabot jautājumā minētos posmus.

#2557 Robis 2019-09-12 17:14:36
Labdien, Uz ielām ir vaļā kapes un iegrimušas kanalizāciju lūkas. Šeit ir adreses: krustojumā 9 iegrimušas kanalizāciju lūkas starp Piedrujas iela-Vietalvas iela-Vestienas iela. Starp Krustpils iela 4 Krustpils iela 6 no Rīgas ir vaļā kape 30cm.

  • SIA “Rīgas ūdens” jautājumā norādītās adreses apsekoja 16.09.
  • Krustojumā, kur sūdzība par 9 kanalizācijas lūkām, ir lietus kanalizācija, kas nav SIA “Rīgas ūdens” pārvaldībā. To apkalpo Rīgas domes Satiksmes departaments. Rīgas domes Satiksmes departaments problēmas novērsīs (vēlākais līdz oktobra (būvsezonas) beigām).
  • Par vāku hidranta kapi – hidrants palicis no demontēta ūdensvada. Hidrants tiks demontēts.
  • Diemžēl aku vāku zādzības ir SIA “Rīgas ūdens” liela problēma. Kopumā SIA “Rīgas ūdens’” ir vairāki desmiti tūkstoši aku vāku, un to uzraudzība ir grūts uzdevums.
  • Esam pateicīgi iedzīvotājiem, kuri ziņo par aku vāku zādzībām.

#2556 Māmiņa no Dārziņiem 2019-09-12 17:04:46
Sveiki, Dārziņos posmā no Taisnās ielas virzienā Ābeļu iela 49-51 līdz Ābeļu iela 70-72 un mazs posms līdz Dārziņu 23. līnija-5 asfaltā ir pamatīgas bedres. Garām braucošie auto iebraucot bedrēs apšļaksta māmiņas ar mazuļiem. Lūdzu saremontēt visas bedres. Otrs jautājums par jauna asfalta uzklāšanu no Ābeļu ielas uz 23. līnijas turpinājumā un kā arī Vērmeļu ielā. Tāpat šīs nosauktās ielās nav nekāda apgaismojuma, vakaros ir PILNĪGA TUMSA. Šajā posmā ir ļoti daudz, visu gadu apdzīvotas privātmājas, kuru iedzīvotāji maksā iedzīvotāju nodokļus un nekustamā īpašuma un zemes nodokļus. Vai veltīgi? Lūdzu atbildēt, kad plānojat šajā ielās veikt asfalta uzklāšanu un apgaismojuma izbūvi?

  • Dārziņos posmā no Taisnās ielas virzienā Ābeļu iela 49-51 līdz Ābeļu iela 70-72 un mazs posms līdz Dārziņu 23. līnija-5 asfaltā ir pamatīgas bedres. Garām braucošie auto iebraucot bedrēs apšļaksta māmiņas ar mazuļiem – to daļu, kas jāasfaltē – tiks noasfaltēts (plānots septembra beigas/oktobra sākums), savukārt greiderēšanas darbus varēs veikt tikai pie labvēlīgiem laika apstākļiem.
  • Dārziņos tiek veikta ielu uzturēšana atbilstoši noteiktajam ielu kategorijām (Dārziņos tā ir C kategorija). Lai pilnībā pārbūvētu ielas, nepieciešama ielu pilnīga pārbūve ar lietus ūdens novades sistēmas sakārtošanu. Tuvākajā piecgadē būtiski ielu pārbūves darbi nav plānoti.
  • Pašlaik netiek plānots izbūvēt apgaismojumu minētajās ielās.
0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes