Ar dziesmu par dzīvi – ansis

Ar dziesmu par dzīvi – ansis

25.10.2019

25. oktobra raidījumā „Ar dziesmu par dzīvi” dzirdēsiet Paula Timrota sarunu ar reperi, bītmeikeru/producentu, dažādu jomu entuziastu, dažu jomu profesionāli – ansi.

Ansis kādā intervijā par savu nodarbi saka: „Es repa specifiku vislabāk esmu izjutis, tieši sadarbojoties ar ne hiphopa mūziķiem. Tev tiek iedota dziesma, kurai ir piedziedājums ar savu specifisku noskaņu vai toni, bet tur vēl tā stāsta nav vai arī tas ir kaut kur ļoti dzelmē. Ir kādas četras rindiņas, kas izklausās nedaudz noslēpumaini, bet dziedot skan ļoti labi. Un tad ir jautājums, vai tu gribi piedalīties. Kad tu pasauc reperi, tas ir kā dabūt akmeni sniega pikā iekšā… Tas, kā es rakstu, ir: tagad būs kāds varonis tajā dziesmā, kaut kāds notikums, kaut kāds laika posms vai konkrēts laika ritējums – vai tur ir gads pagājis tajā pantā vai divas minūtes vai tūlīt tas piedziedājums iegūs citu nozīmi, pateicoties manam pantam. Ja ir kaut kas, ko var divdomīgi uztvert, tad pēc repera panta tas jau nozīmē kaut ko citu. Tas ir tāds izaicinājums, ar kuru, ja tu pasauc reperi, viņš diezgan kardināli pamainīs tavu dziesmu.

Ir bijušas reizes, kad es tīri vienkārši garastāvokļa dēļ jūtu, ka man neizdodas un sanāk tā kā atrepot, izpildot savas līgumiskās saistības, par ko parasti esmu neapmierināts. Parasti mēģinu dabūt publiku savā pusē, lai man ir sajūta, ka mani uzsūc tajā brīdī, kad es tur esmu augšā, un lai es sajūtu tās nianses un neiedodu ne pārāk daudz, ne pārāk maz.”

Raidījuma audio ieraksts:

Raidījuma video ieraksts:

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes