21.maijs. Masaļskis: Šis ir Pasaules čempionāts, ir svarīgi, kurā vietā mēs to pabeidzam, un uzvarēt gribas jebkurā spēlē

21.maijs. Masaļskis: Šis ir Pasaules čempionāts, ir svarīgi, kurā vietā mēs to pabeidzam, un uzvarēt gribas jebkurā spēlē

21.05.2019

Pirms Pasaules čempionāta noslēdzošās spēles pret Norvēģiju, kurā izšķirsies, kura komanda ieņems augstāku vietu šajās meistarsacīkstēs, Latvijas izlases treniņā piedalījās vien divi nepieteiktie spēlētāji Edgars Siksna un Toms Andersons, kā arī rezerves vārtsargs Gustavs Dāvis Grigals. Toties iespēju izslidoties pa galvenās arēnas ledu izmantoja teju visi valstsvienības oficiālā un tehniskā personāla pārstāvji, savukārt no treneriem nebija tikai Boba Hārtlija un Arta Ābola.

Viņu kolēģis Edgars Masaļskis pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem pauda pārliecību, ka par spīti tam, ka šīsdienas mačs cīņā par ceturtdaļfināli vairs nebūs izšķirošs, ar motivāciju Latvijas izlases spēlētājiem problēmām nevajadzētu būt, jo “šis ir Pasaules čempionāts, ir svarīgi, kurā vietā mēs to pabeidzam, un uzvarēt gribas jebkurā spēlē.” Par pēdējiem pretiniekiem šajās meistarsacīkstēs viņš atzina, ka norvēģi spēlē līdzīgā manierē kā Latvija, un arī viņi vēlēsies pabeigt turnīru ar uzvaru. “Viņiem arī ir pietiekami laba līmeņa spēlētāji, un mačs noteikti nebūs viegls,” sacīja Masaļskis. Viņa ieskatā Latvijas izlasei par labu var nākt arī tas, ka mūsējie iepriekšējo spēli aizvadīja vakar, turpretī norvēģiem bija divas brīvdienas: “Mēs vēl esam uz viļņa. Līdzīga situācija bija arī pērn – mēs spēlējām pēdējās divas dienas pēc kārtas, dāņiem bija divu dienu pauze, un tas viņiem nāca par sliktu.”

Runājot par turnīru kopumā, Masaļskis Latvijas izlases sniegumu uzteica, jo ar visiem pretiniekiem spēles bija līdzvērtīgas. “Ar Šveici visu izšķīra viena epizode, ar krieviem spēle bija ļoti līdzīga, tas pats arī ar čehiem, un vakar bija ļoti līdzīga spēle ar pasaules čempioniem. Kaut kur mums nepaveicās – varēja kaut kas iekrist un pretiniekiem neiekrist, un būtu cita bilde. Protams, ka gribējām, lai šīs dienas spēle būtu izšķirošā par tikšanu astotniekā, diemžēl tā nav. Nespējām aizķerties, bet kopējais noskaņojums, domāju, ir labs,” rezumēja treneris. Viņš arī piebilda, ka katru gadu Latvijas valstsvienībai nav izdevies noturēties vienādi augstā līmenī visu čempionātu, un šajā ziņā šis gads ir vērtējams ar plus zīmi.

Masaļskis arī veltīja uzslavas abiem izlases vārtsargiem – Elvim Merzļikinam un Kristeram Gudļevskim: “Abi vārtsargi nospēlēja labi. Prieks par Elvi, ka varēja atbraukt un, tik ilgi nespēlējis, varēja parādīt tik labu sniegumu. Arī Gudis nospēlēja ļoti stabili un palīdzēja mums ļoti daudz šajā turnīrā.”

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes