Visi Kopā – Georgs Avetisjans

Visi Kopā – Georgs Avetisjans

07.12.2018

Šo piektdien, 7. decembrī, raidījumā VISI KOPĀ pie Andra Freidenfelda un Evijas Gulbes viesosies armēņu izcelsmes latvietis Georgs Avetisjans.

Georgs Avetisjans ir absolvējis Braitonas universitāti (University of Brighton) Lielbritānijā 2016. gadā un ieguvis mākslas maģistru fotogrāfijā ar izcilību. Viņš dzīvojis septiņus gadus Amerikas Savienotajās Valstīs un Apvienotajā karalistē, piedalījies dažādās starptautiskās izstādēs Latvijā, Itālijā, Ķīnā, Nīderlandē, Austrijā, Slovēnijā, Slovākijā, Francijā, Dānijā un Anglijā. 2017. gadā nominēts un apbalvots ar prestižo Magnuma fotogrāfijas absolventu balvu (Magnum Photos Graduate Photographers Award 2017) sadarbībā ar „Photo London” un „RBB Economics” Lielbritānijā, ieguvis 2. vietu „Different Worlds 2017” Fotonas Laikmetīgās fotogrāfijas centrā (Photon – Centre for Contemporary Photography) Slovēnijā, kas atspoguļo svaigākās tendences šodienas laikmetīgajā fotogrāfijā no Centrālās un Austrumeiropas.

Šogad izdevis grāmatu “Dzimtene” (“Homeland. The Longest Village in the Country”), kas šobrīd ir arī apskatāma izstāžu formātā Latvijas Fotogrāfiju muzejā līdz 2019. gada 13. janvārim.

Georgs stāsta par sevi: „Esmu piedzimis, skolojies un uzaudzis Latvijā. 2010. gadā devos uz ASV uzkrāt darba pieredzi fotogrāfijā un 2014. gadā uz Lielbritāniju iegūt mākslas maģistru fotogrāfijā Braitonas Universitātē. Atgriezos Latvijā 2017. gadā.
Esmu asimilējies armēnis, kam ir etniskās saknes Armēnijā un manā tēva dzimtenē Gruzijā. Manī rit gan armēņu, grieķu, krievu un latviešu asinis un vairāk uzskatu sevi par latvieti, jo šeit esmu uzaudzis, mācījies un šī ir arī mana dzimtene.

Šobrīd arī strādāju pie savas otrās grāmatas par Armēniju, armēņu tautu un tās migrāciju “Krunk. Dzērve, kas pārlidoja tēvzemi”. Biju Armēnijā tieši samta revolūcijas laikā, kad bija pacēlums tautā un vēlme gāzt pastāvošo valdību.”

Raidījuma ieraksts:

 

Raidījumu cikls “Visi kopā” ir sagatavots ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

 

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes