Saruna #31 – Pirmie iespaidi, saviļņojums un augļi

Saruna #31 – Pirmie iespaidi, saviļņojums un augļi

07.12.2018

Piedzīvojumu meklētājs Kārlis beidzot piestājis un atgūst spēkus skaistā Klusā okeāna salā Hiva Oa, bet, diemžēl, viņu sazvanīt vairs neizdodas. Pēc divu dienu centieniem uz Kaspara un Sandas zvanu atbild kāds noslēpumains salas iedzīvotājs. Jautājums ir tikai viens – kur palicis Kārlis?

Satraukums nerimās visu atlikušo dienu, tādēļ jau nākamajā rītā mēģinājām atkārtoti sazvanīt Kārli. Trīs dienas un viņš ir sazvanīts! Kārlis mierina, ka uztraukumam nav pamata. Lai arī sala ir zināma ar pavisam neseno kanibālismu, tomēr pēdējais kanibāls uz salas dzīvojis pirms 70 gadiem. Tas ir daudz vai maz? Sala ir īsta paradīze – visapkārt zaļš, cilvēki draudzīgi un zeme jau atkal ir sajusta. Ja Latvijā mežā vari salasīt mellenes, tad nelielā pastaigā salas džungļos vari remdēt savu izsalkumu ar svaigiem mango, papaijām un avokado. Kārļa profesionālās zināšanas un pieredze tiek novērtēta – viņš ne tikai palīdz ar dažādiem ieteikumiem vietējai pašvaldībai, bet arī dalīsies priekā un iedvesmas stāstos vietējās skolās.

Pirms paša krasta sasniegšanas bija ļoti saspīlēta situācija, jo Kārlis nevarēja saprast, kur atrodas jūras ceļš uz ostu. Laiva vienam ir praktiski nevaldāma. Tā ir vieta, kur okeāna viļņi šķeļas ar līci. Nepareizas kustības vai pārpratums un laiva var atdurties pret krasa akmeņiem. Tā nebūtu patīkamā sadursme. Satraukuma pilni brīži, bet viņam izdodas atrast ceļu un, pārvarot bangojošo viļņu sienu, Kārlis ir piestājis krastā. Piestājis, izkāpis un apgūlies uz zemes, pieslēdzies tai. Vietējie iedzīvotāji sagaidījuši ar polinēziešu krellēm, kas veidotas no sēklām, pēkšņi uzradies vīrs ar ģitāru un vietējiem dziedājuši dziesmu. Dziesmu, kurā stāstīts par bērnu, kurš bijis tālumā prom un nonācis atpakaļ mājās. Emocionāli, sirsnīgi, saviļņojoši.

 

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes