Saites. Sirdī Latvija – Renāte un Felipe de Karvaļo-Albrehti

Saites. Sirdī Latvija – Renāte un Felipe de Karvaļo-Albrehti

19.10.2018

Svētdien, 21. oktobrī pie Artura Krūzkopa raidījumā „Saites sirdī. Latvija” viesosies mūsu tautiete Renāte de Karvaļo-Albrehta un viņas mīļotais un vīrs Felipe de Karvaļo-Albrehts.

Abi jau 5 gadus kopā dzīvo Novaodesā. Pats pirmais iespaids par latviešiem veidojas, kad Felipe pirmo reizi atbrauca uz Latviju 2007. gadā, lai piedalītos 3×3 nometnē. Un tā lielākā atšķirība bija, ka latvieši, kas pirms tam bija viesojušies Brazīlijā bija atvērti un komunikatīvi, bet latvieši, kurus ikdienā nācās satikt Latvijā, bija noslēgti un mazāk atvērti sarunām, kas ietekmēja pirmos centienus iepazīties un komunicēt. Tagad jau iepazīstot tuvāk gan vēsturi, gan sabiedrību, gan klimatu par to ir labāka izpratne. Un šobrīd jau ir iegūti ļoti tuvi draugi, kuriem ir tikpat karstas sirdis, kā brazīliešiem.
Šobrīd Braziljā notiek Latviešu skaitīšanas akcija, kas beigsies novembrī. Pagaidām tiek lēsts, ka ir ap 26 000 latviešu.

Raidījumu cikls “Saites. Sirdī Latvija.” ir sagatavots ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Raidījuma ieraksts:

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes