Par aktuālo Rīgā (30.08.)

Par aktuālo Rīgā (30.08.)

03.09.2018

Uzdod savu jautājumu šeit

 

#2266 Ingus Grasmanis 2018-08-09 15:57:41
Kad Jūs noorganizēsiet papeļu izzāģēšanu Rīgas pilsētā? Vai tiešām nepietiek ar zaudējumiem īpašumam? Vai tiešām Rīgas dome gaida arī zaudējumus iedzīvotāju un bērnu veselībai?

Sievišķā klona un bīstamo papeļu zāģēšana Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošajos zemesgabalos tiek veikta kopš 2006. gada pašvaldības budžeta programmas “Papeļu (bīstamo un sievišķā klona) likvidēšana Rīgas pilsētā”.

No 2006. gada līdz 2017. gadam (ieskaitot) ir nozāģētas 2803 papeles. 2018. gadā līdz gada beigām plānots nozāģēt 135 papeles.

 

#2265 Valters 2018-08-07 06:22:47
Sveiki, par cik jauna sezona šim raidījumam, tad iesākumā uzdošu tādu, cerams, vieglāku jautājumu – Andra Amerika sapņu Rīga? Vai daudz darba, lai būtu sapņu Rīga? Vai vispār ir iespējams realizēt Jūsu ieceres par sapņu Rīgu? Un, tuvākie darbi, lai iesāktu īstenot sapņu Rīgu?

Rīga ir 300km² liela teritorija. Cilvēku, kuri dzīvo dažādās apkaimēs, sapņu Rīga attiecīgi balstās uz to, kādu viņi grib redzēt savu dzīvesvietu, darba vietu, apkārt esošo infrastruktūru.
Ir skaidrs viens – mana sapņu Rīga ir attīstīta Eiropas pilsēta, kurā atbilstoši spējām un finansēm, kas ir mūsu rīcībā, mēs soli pa solim savedam kārtībā to, kas ir vecais un būvējam jaunu. Mēs esam lepni par Mežaparka skatītāju zonu, par VEF kultūras pili, par Ziemeļblāzmas kultūras centru.

Tuvākajiem gadiem mēs plānojam jaunus tiltus un ceļus, kas būvēti par Eiropas budžetu – Viestura pārvads, Austrumu maģistrāle, Dienvidu tilta 4.kārta, u.c.

Mana sapņu Rīga ir tāda, kurā es jūtos ērti un esmu priecīgs būt rīdzinieks. Sapņu Rīgas īstenošana prasa daudz gadu un ikdienas darba. Mēs esam ļoti dažādi un kopā mums ir jāatrod veids, lai visiem Rīga šķistu sapņu pilsēta. Attīstīta Eiropas pilsēta ir mana sapņu Rīga!

 

#2264 Māris 2018-08-04 10:04:29
Sveiki, es strādāju IKEA veikalā-bruģi taisīju un pamanīju, ka viņiem teritorijā, kur jaunais ceļš, kas vēl nav mašīnām atvērts, ir divas autobusu pieturas meža pusē, cik vēl noskaidroju, no viena priekšnieka, ka bijis ticis rakstīts uz Rīgas Domi, lai tur palaiž kādu autobusu. Tad nu gribētos zināt, vai tad tiešām būs tur kāds pa visam jauns autobusu maršruts, vai arī kāds no esošajiem?? Piemēram, 6.autobuss, kam galapunkts Dreiliņos. Viņš var atbraukt līdz IKEA un pa apli atpakaļ uz Dreiliņu galapunktu.. vai kaut vai 31.autobuss pagarināt braukšanu līdz IKEA, jo tas jau arī it kā būtu iespējams.

RP SIA “Rīgas satiksme” nepārtraukti seko līdzi pasažieru plūsmām jau esošajos maršrutos, gadījumā, ja plūsmas pieaug tiek lemts par lielākas ietilpības transporta norīkošanu vai jauna maršruta izveidi. Arī IKEA gadījumā tiks veikts pasažieru monitorings un nepieciešamības gadījumā, tiks lemts par tālākām rīcībām.

 

#2263 Aina 2018-08-02 19:54:09
Labvakar, dzīvoju Malienas ielā 72 un naktī, kad visi jau guļ, pasākušas pa Malienas ielu braukt tās smagās mašīnas – fūres. un brauc tā, ka visa māja dreb; galu galā šī jau tikai skaitījās kā pagaidu māja, kad uzcēla, un vēl jau apakšā zem asfalta skaitījās, ka ir purvs agrāk, tā ka jautājums, vai tiešām šīm smagajām mašīnām gar šiem ceļiem ir atļauts braukt nakti?

Minētais ielas posms apzīmēts ar ceļa zīmēm Nr. 306 “Kravas transportam braukt aizliegts”, kas nozīmē, ka pa Malienas ielu atbilstoši Ceļu satiksmes noteikumiem (Turpmāk – CSN) aizliegts braukt kravas transportam, kura pilna masa ir lielāka par 3.5t. Savukārt, RD Satiksmes departamenta kompetencē nav CSN ievērošanas kontrole. Šo funkciju veic Ceļu policija.

 

#2262 Anete 2018-08-02 14:26:10
Vai ir kādi plāni par asfaltu Roberta Feldmaņa ielas pirmajos 260 metros?

Nav skaidrs par ko īsti ir runa, jo RD Satiksmes departaments sniedz informāciju, ka Roberta Feldmaņa iela visā garumā ir noasfaltēta.

 

#2261 Uģis 2018-08-02 13:54:01
Sveicināti. Kad sāksies Mežaparka estrādes otrās kārtas būvniecība un cik ilgi tā ir paredzēta?

Mežaparka Lielās estrādes otrās kārtas pirmā posma būvdarbus par 40,123 miljoniem eiro veiks PS “LNK, RERE”.

Rīgas domes Īpašuma departamenta Iepirkuma komisija 31.jūlijā pieņēma lēmumu iepirkumā par Mežaparka Lielās estrādes otrās kārtas pirmā posma būvdarbiem. Iepriekš izsludinātajā iepirkumā tika saņemti divi piedāvājumi no PS “LNK, RERE” un SIA “Arčers”.

Izvērtējot saņemtos piedāvājumus, iepirkuma komisija pieņēma lēmumu slēgt līgumu ar PS “LNK, RERE” par kopējo summu 40 123 245,97 eiro ar PVN. Šis piedāvājums bija par 928 444 eiro lētāks nekā otrā pretendenta piedāvājums. Piedāvātās izmaksas tāpat bija par 105 358 eiro zemākas par projektu autoru (arhitektu) kontroltāmē noteiktām izmaksām.

Rīgas domes Pilsētas īpašumu komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs sacīja, ka šis būvniecības posms ir jārealizē līdz Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem.

Minētie svētki Mežaparka Lielajā estrādē ir iecerēti 2020.gadā no 6.jūlijam līdz 12.jūlijam, tāpēc estrādes pirmā posma būvniecības darbi tiks sākti jau septembra vidū. Pēc O.Burova vārdiem, šis būs ne tikai viens no sarežģītākiem darba etapiem, bet arī unikālākajiem no inženiertehniskā viedokļa. Šī darba posma svinīgo nodošanu ekspluatācijā Burovs sola 2020.gadā 18.jūnijā plkst.11.
Kā ziņots, lai nodrošinātu Skolēnu dziesmu un deju svētku norisi 2020.gadā, arhitektiem tika uzticēts otro kārtu sadalīt posmos – B1 un B2. Otrās kārtas pirmajā posmā tiktu realizēta pašas estrādes izbūve, bet otrajā paliktu saimniecisko ēku un biroja ēku izbūve, kā arī teritorijas labiekārtošana.

 

#2260 Mārtiņš no Tallinas ielas. 2018-08-02 12:28:47
Labdien. Dzīvoju centrā, Tallinas ielā. Karstā laika dēļ logi mājā naktīs ir pilnībā atvērti visās istabās. Vai ir kāds likumīgs veids kā sodīt mopēdu, motociklu un auto vadītājus, kuri naktī zem dzīvojamo māju logiem krustojumos stāvot pie sarkanās gaismas (nu jau sāk likties, ka tīšām ) “uzgāzē no sirds”, radot reaktīvās lidmašīnas dzinēja cienīgu skaņas vilni. Ir piefiksēti pāris mopēdi, kuri pastāvīgi pa nakti cirkulē pa Tallinas ielu, kuriem, manuprāt vispār ir noņemti izpūtēji vai skaņas izolatori, lai spēkrata īpašnieks ar īpaši pielāgotu troksni varētu pamodināt Tallinas ielas namu iedzīvotājus plkst. 02:00. Kur izgulēties? :)

Diemžēl normatīvie akti un tehniskie līdzekļi policijai (ne valsts policijai, ne pašvaldības policijai) nedod iespēju ierobežot šādu automašīnu vai motociklistu darbības. Vienīgā vieta, kur šos spēkratus var ierobežot ir CSDD tehniskās apskates laikā.

 

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes