Par aktuālo Rīgā (20.09.)

Par aktuālo Rīgā (20.09.)

21.09.2018

Uzdod savu jautājumu šeit

 

#2288 Valters 2018-09-02 07:09:39
Sveiki, kad pie visām Rīgas apkaimes bibliotēkām būs velo novietnes? Jeb par velo novietni katram pašam ir jāinteresējas pie savas bibliotēkas priekšniekiem??

06.09.2018. raidījuma jautājums un atbilde (līdzīgs jautājums):
#2268 Krista 2018-08-09 16:58:11
Labdien! Sakiet, vai pie visām pilsētas bibliotēkām, kas katrā pašvaldībā, ir kādreiz paredzētas velo novietnes? Jeb te tāpat kā ar veikaliem ir jāprasa administrācijai vai jāraksta viņiem iesniegums, vai kā?

Rīgas pašvaldības publisko bibliotēku tīklu veido Rīgas Centrālā bibliotēka (RCB), tās 26 filiālbibliotēkas, kas izvietotas Rīgas apkaimēs, kā arī trīs ārējie apkalpošanas punkti-Bērnu Klīniskajā universitātes slimnīcā, Rīgas patversmes Dienas centrā un Brasas cietumā. Jau trešo sezonu no 1.jūnija līdz 31.augustam darbojas RCB Pludmales lasītava Lucavsalā.

Velo novietņu uzskaite RCB filiālbibliotēkās
Nr. Filiālbibloiotēka Vadītāja ir nav
1. RCB PLN (Brīvības 49/53) G.Ozola *
2. RCB BLN (Brīvības 49/53) N. Hološa *
3. RCB filiālbibliotēka “Avots” I.Vanaga *
4. RCB Biķernieku filiālbibliotēka *
5. RCB Bišumuižas filiālbibliotēka I.Rasa *
6. RCB Bolderājas filiālbibliotēka Z.Haļzova *
7. RCB Čiekurkalna filiālbibliot'[eka A.Namavīra *
8. RCB Jaunciema filiālbibliotēka *
9. RCB Daugavas filiālbibliotēka A.Dunajevska *
10. RCB Grīziņkalna filiālbiblioltēka L.Bergmane *
11. RCB Pļavnieku filiālbibliotēka *
12. RCB Iļģuciema filiālbibliotēka T.Medne *
13. RCB Imantas filiālbibliotēka T.Minajeva *
14. RCB filiālbibliotēka “Kurzeme” *
15. RCB Sarkandaugavas filiālbibliotēka B.Andrejeva *
16. RCB filiālbibliotēka “Vidzeme” A.Spura *
17. RCB Juglas filiālbibliotēka S.Kokina *
18. RCB Mežciema filiālbibliotēka Paredzēta novietne
19. RCB Ķengaraga filiālbibliotēka I.Mežecka *
20. RCB filiālbibliotēka “Pārdaugava” I.Eglīte *
21. RCB ĀAP BKUS “Saulaino dienu bibliotēka” S.Goldšmite *
22. RCB filiālbibliotēka “Zemgale” *
23. RCB filiālbibliotēka “Pūce” Dz.Gudļevska *
24. RCB Ziemeļblāzmas filiālbibliotēka E.Voicehoviča *
25. RCB filiālbibliotēka “Strazds” J.Kuzņecova *
26. RCB Šampētera filiālbibliotēka R.Vēberste *

 

Šī brīža situācija:
Pie 15 bibliotēkām ir velo novietne.
Pie 10 bibliotēkām vēl nav velo novietnes.
Pie 1 bibliotēkas novietne ir plānota un jau norit darbs pie tās uzstādīšanas.

Rīgas domes Satiksmes departaments un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments ir iestādes, kas labiekārto teritoriju pie Rīgas pašvaldības bibliotēkām. Minētās iestādes informē, ka tiek domāts un plānots, lai velo novietne nākotnē tiktu izvietota pie katras filiālbibliotēkas, taču ne visur tas ir un būs iespējams, jo jāņem vērā fakts, vai zeme pie bibliotēkas ir privātīpašums, valsts vai pašvaldības īpašums.

 

#2287 Anna 2018-08-31 13:08:54
Kad vienreiz beigsies bardaks, kas notiek Vecmīlgrāvī, 6.līnijā? Vai tiešām tik grūti uzstādīt “guļošos policistus”? Blakus skola, slimnīca ar poliklīniku…parasti klusa iela, kamēr vecāki nevadā savus bērnus uz skolu un atpakaļceļā nebrauc kā traki. Vai arī, kā tagad, kad apbrauc sastrēgumu, kas veidojas braucot no Vecāķiem. Vidējais ātrums 90km/h. Nevienu reizi šeit neesmu manījusi policistu ekipāžas. Laikam kamēr nenotiks kāds nopietns negadījums nekas netiks darīts!?

Rīgas domes Satiksmes departaments informē (Turpmāk – Departaments), ka ātrumvaļņa ierīkošana Vecmīlgrāvja 6.līnijā ir iekļauta Departamenta 2019. gada darbu plānā. Plāns tiks realizēts atbilstoši piešķirtā finansējuma apjomam, prioritātēm un tehniskajām iespējām. Departamenta speciālisti izvērtēs optimālo ātrumvaļņa atrašanās vietu minētajā ielā.
Papildus departaments norāda, ka 6.šķērsielā ir izvietota ceļa zīme “Dzīvojamā zona”, kas nozīmē, ka šajā posmā drīkst pārvietoties ar ātrumu 20 km/h. Policijas darbinieki, sākoties jaunajam mācību gadam, ir lūgti veikt pastiprinātu ātruma kontroli.

 

#2286 skolotajs 2018-08-30 11:53:38
Hipokrāta iela 31, Mežciema pamatskola, tieši pretī skolai uz braucamās daļas ir pamatīgi iegrimis, iesēdies asfalts. Transportam pamatīgs trieciens. Lietus laikā apšļaksta automašīnas no kurām tiek laisti uz skolu skolnieki. Kad tiks salabota šī vieta ??? Uz Hipokrāta ielas ir vairāki šādi iesēdumi.

Rīgas domes Satiksmes departaments līdz 2018.gada 30.septembrim veiks iesēduma remontu.

 

#2285 Lotārs 2018-08-29 19:49:50
Labdien. Tātad Rīgā Mežciema ielā 25 ēka, kas šobrīd ir neapsaimniekota. Vai ir iespēja, ka pie šīs ēkas tiek norīkots sētnieks?? Jo galu galā tieši blakus šai ēkai ir rotaļu laukums bērniem, bet pie šīs ēkas visapkārt ir pilns ar atkritumiem daudz plastmasas pudeles, stikla pudeles un citi atkritumi. Tad jaunieši, kas tur mēdz lietot alkoholiskos dzērienus patīk šķaidīt stikla pudeles pret asfaltu-rezultātā uz asfalta ir tik daudz stikli, ka ar velosipēdu cauri tur nevar braukt, pretējā gadījumā visas riepas būs cauras.. vēršu uzmanību, ka tiešām visai ēkai apkārt ir gan sašķaidīti stikli, gan miskaste… Tiešām ceru, ka var atrast kādu risinājumu šai problēmai??

AS “RĪGAS SILTUMS” pieder vairāk nekā septiņdesmit nekustamie īpašumi, kas tiek uzturēti ievērojot Rīgas pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošo noteikumu prasības. Viens no problemātiskākajiem nekustamajiem īpašumiem ir tieši Mežciema iela 25, kur nereti iedzīvotāji patvaļīgi izmet lielgabarīta un sadzīves atkritumus.
Risinot esošo situāciju, šī gada 28.augustā tika noslēgts līgums ar pakalpojuma sniedzēju par teritorijas uzkopšanas darbu nodrošināšanu AS “RĪGAS SILTUMS” objektos, un par vienu no prioritāri tīrāmajiem objektiem tika nosaukta Mežciema iela 25, kur teritorijas kopšanas darbi tika veikti 3.septembrī.

AS “RĪGAS SILTUMS” pastāvīgi izvērtē darba organizāciju attiecībā uz teritoriju uzturēšanu, lai iespējami īsāka laikā nodrošinātu visu teritoriju sakopšanu. AS “RĪGAS SILTUMS” aicina iedzīvotājus izturēties ar cieņu pret cita īpašumu un pilsētvidi, nepiegružojot to ar sadzīves atkritumiem. Būtu jāņem vērā, ka iedzīvotājiem ir ne tikai tiesības, bet arī administratīvā atbildība atbilstoši Latvijas Republikā spēkā esošiem normatīvajiem aktiem.

 

#2284 Dace 2018-08-29 14:44:04
Sveiki. Vai Ķengaragā būs Lidl veikals?

Šobrīd Rīgas domes rīcībā nav informācijas, ka Ķengaragā tiktu plānota tirdzniecības centra Lidl izveide.
Plānotās Lidl veikalu adreses:

  • Sergeja Eizenšteina 81
  • Duntes 25
  • Lubānas 113A
  • Dzelzavas 75B
  • Anniņmuižas iela 8A
  • Anniņmuižas bulvāris 77 – ir jau atzīme par projektēšanas nosacījumiem.
  • Augusta Deglava ielā 160 – Rīgas pilsētas būvvaldē iesniegts minimāls dokumentu sastāvs.

 

#2283 Artūrs 2018-08-28 14:52:24
Sveiki. Rīgas mikrorajonos gandrīz nav iespējams atrast soliņus, uz kuriem veciem cilvēkiem būtu iespēja pasēdēt un atpūsties. Rīgas labiekārtošanai tiek tērēta liela nauda. Varbūt ir iespēja novirzīt līdzekļus soliņu uzstādīšanai deviņstāvu ēku tuvumā. Veciem ļaudīm tas būtu ļoti noderīgi un ērti. Arī jauniem cilvēkiem šāds infrastruktūras elements labi kalpotu.

Par soliņu ierīkošanu pie daudzdzīvokļu namiem ir jāvēršas pie namu apsaimniekotāja/pārvaldnieka, kas attiecīgi, saņemot iedzīvotāju piekrišanu, rosinātu jautājumu par soliņu ierīkošanu.

SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” (turpmāk – RNP) dara zināmu, ka RNP katru gadu izstrādā labiekārtošanas darbu plānu nākamajam kalendārajam gadam RNP apsaimniekojamo māju teritoriju labiekārtošanai. Saskaņā ar sagatavoto plānu, kā arī izvērtējot katras dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku uzkrātos un pieejamos finanšu līdzekļus, RNP apsaimniekojamo māju teritorijās iespēju robežās tiek uzstādīti soliņi.

RNP vērš uzmanību, ka jebkuri darbi, tajā skaitā soliņu uzstādīšana, var tikt veikta, ja attiecīgās dzīvojamās mājas, kuras teritorijā tiek izvietoti soliņi, dzīvokļu īpašnieki lemj par konkrēto darbu izpildi, kā arī nodrošina darbu izpildei nepieciešamo finansējumu. Tādējādi 2019.gada ietvaros ir plānoti soliņi vairāku dzīvojamo māju teritorijās Rīgas mikrorajonos “Pļavnieki” un “Purvciems” attiecīgi, ja dzīvokļu īpašnieki nelems citādāk.

Savukārt Rīgas pilsētas izpilddirekcijas savā administratīvajā teritorijā nodrošina soliņu uzstādīšanu, remontu un atjaunošanu publiskajās vietās, kā piemēram, atpūtas zonās, bērnu rotaļu laukumos, iekškvartālos starp dzīvojamām mājām:

  • Rīgas Austrumu izpilddirekcija informē, ka laika periodā no 2009. ir uzstādīti vairāk kā 289 soliņi;
  • Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcija informē, ka laika periodā no 2009.gada ir uzstādīti 335 soliņi;
  • Rīgas Ziemeļu izpilddirekcija informē, ka laika periodā no 2009.gada ir uzstādīti 253 soliņi.

 

#2282 Baiba 2018-08-28 09:04:29
Labdien. Mātes brālēns – 2.grupas invalīds (pēc insulta), invaliditātes pensija – 90eiro. Dzīvo viens (sociālajā mājā Čiekurkalnā). Vai viņam ir iespēja saņemt kādu palīdzību no Sarkanā Krusta (pārtiku) vai kādu citu palīdzību?

Iedzīvotājiem, kuriem nepieciešama sociālā palīdzība vispirms būtu jāvēršas Rīgas Sociālajā dienestā, tuvākais Rīgas Sociālā dienesta teritoriālais centrs Čiekurkalna iedzīvotājiem ir Brīvības gatve 266, informatora tālrunis 67012157.

Lai saņemtu Rīgas pašvaldības atbalstu, cilvēkam ir jābūt deklarētam Rīgā. Piešķirot sociālo palīdzību vai sociālos pakalpojumus tiek izvērtēti cilvēka ienākumi un katrs gadījums tiek risināts individuāli.

Rīgas pašvaldība saviem pilsētniekiem piešķir daudzpusīgus sociālos pabalstus un sociālos pakalpojumus, piemēram, aprūpe dzīvesvietā, kuras ietvaros, pēc tam, kad sociālais darbinieks ir veicis izvērtēšanu, piemēram, tiek piešķirta aprūpe mājās (4 dažādi aprūpes līmeņi), drošības pogas pakalpojums un silto pusdienu piegāde mājās. Tāpat, ja cilvēka sociālā situācija atbilst Ministru kabineta noteikumi Nr. 299 “Noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu” un Rīgas domes 15.01.2013. saistošie noteikumi Nr. 202 “Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu vai maznodrošinātu un sociālajiem pabalstiem Rīgas pilsētas pašvaldībā”, tiek piešķirts trūcīgā vai maznodrošinātā statuss. Var saņemt dzīvokļa pabalstu, pabalsts garantētā minimālā ienākuma (GMI) līmeņa nodrošināšanai, ēdināšanas pakalpojumu 6 galvaspilsētas vietās un citus atbalsta pasākumus.

Ja runa ir par pārtikas pakām, tad arī tās var saņemt dažādās Rīgas vietās, šo pakalpojumu nodrošina valsts sadarbībā ar NVO (nevalstiskās organizācijas), bet vispirms jāvēršas Rīgas Sociālajā dienestā. Saņemt Eiropas Atbalsta fonda vistrūcīgākajām personām (Turpmāk – EAFVP) atbalsta komplektus var tikai ģimene vai persona, kurai Rīgas Sociālais dienests izdevis:

  1. izziņu par atbilstību trūcīgas personas statusam (128,06 eiro),
  2. izziņu (lēmumu) kas apliecina, ka ģimene (persona) ir nonākusi krīzes situācijā, un kas izsniegta sakarā ar to, ka ģimenei (personai) piešķirts vienreizējais pabalsts ārkārtas situācijā,
  3. izziņu par atbilstību maznodrošinātas personas vai ģimenes statusam, kuru vidējie ienākumi mēnesī nepārsniedz 188 eiro. Uz izsniegtajām izziņām maznodrošinātajiem (līdz 188 eiro) būs nepieciešama norāde “Ģimene (persona) atbilst EAFVP atbalsta saņemšanas nosacījumiem saskaņā ar 25.11.2014. Ministru kabineta noteikumu Nr. 727 “darbības programmas “Pārtikas un pamata materiālās palīdzības sniegšana vistrūcīgākajām personām 2014. – 2020. gada plānošanas periodā” īstenošanas noteikumi “4.1.3. apakšpunktu”.

Persona vai ģimene, Rīgas Sociālā dienesta izsniegtās izziņas derīguma termiņa laikā, pēc izvēles var saņemt atsevišķus komplektus vai visu pārtikas, higiēnas un saimniecības preču komplektu skaitu uzreiz, nevis vienu komplektu kalendārā mēneša laikā, kā tas bija iepriekš. Ar pārtikas paku izsniegšanas vietām var iepazīties Rīgas domes Labklājības departamenta mājas lapā : www.ld.riga.lv / Pārtikas pakas trūcīgajiem Rīgas iedzīvotājiem.

Plašāku informāciju par sociālajiem pakalpojumiem un sociālo palīdzību var saņemt pa bezmaksas informatīvo tālruni 80005055 vai vietnē: www.ld.riga.lv, bet visprecīzāko, vēršoties Rīgas Sociālajā dienestā, iesniedzot dokumentus, un izrunājot savu sociālo situāciju ar darbinieku. Tāpat ir dažādi arī ierobežojumi, ko nosaka gan valsts, gan pašvaldības noteikumi, piemēram, nosaka, cik varbūt lieli naudas uzkrājumi, īpašumi, u.t.t. Tātad – jāsāk ar vēršanos Rīgas Sociālajā dienestā.

Protams, var arī vērsties jebkurā NVO (nevalstiskajā organizācijā), piemēram, “Latvijas Sarkanais Krusts”, tālr. 67336651, mājas lapa: www.redcross.lv , “Latvijas Samariešu apvienība”, diennakts tālrunis: 8898, mājas lapa: http://www.samariesi.lv/, Insultu pārcietušo cilvēku un viņu radinieku psiholoģiskā atbalsta biedrība «Vigor», tālrunis: 2 6534543, mājas lapa http://www.vigor.lv.

 

#2281 Gunta 2018-08-26 10:18:12
26.aprīlī uzdevu jums jautājumu par to, kad sāksies Brasas tilta remonts. Jūsu teksts bija sekojošs “Noslēdzoties Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētkiem Rīgas domes Satiksmes departaments uzsāks Brasas tilta pārbūvi.” Pagaidām no pārbūves darbiem nav ne miņas. Varbūt beidzot vajadzētu amatpersonām sākt arī par saviem vārdiem atbildēt, nevis mētāties ar tukšiem solījumiem, un tad meklēt aizbildinājumus.

Ir izsludināts būvniecības iepirkums par Brasas tilta pārbūvi, iepirkuma procedūra noslēgsies 13.septembrī. Ja nebūs šķēršļi, tad oktobra sākumā varēs uzsākt būvdarbus. Aizkavēšanās saistīta ar projekta risinājumu neprecizitātēm.

 

#2280 Krista 2018-08-25 20:14:29
Kas tai IKEA veikala teritorija par mistiskām autobusu pieturām?? Vai ir paredzēts, ka tur brauks kāds autobuss?

RP SIA “Rīgas satiksme” nepārtraukti seko līdzi pasažieru plūsmām jau esošajos maršrutos. Gadījumā, ja plūsmas pieaug, tiek lemts par lielākas ietilpības transporta norīkošanu vai jauna maršruta izveidi. Arī IKEA gadījumā tiks veiks pasažieru monitorings un nepieciešamības gadījumā tiks lemts par tālākām rīcībām. Šobrīd nav plānoti papildreisi vai jauna maršruta izveide.
Savukārt, pilnsabiedrība “Rīgas Mikroautobusu satiksme” izskata iespēju pagarināt 214.minibusa maršrutu līdz IKEA, ja tiks atļauts veikt kreiso pagriezienu.
Nav informācijas par jautājumā minētajām mistiskajām autobusa pieturām IKEA veikala teritorijā, bet, ja tādas tur ir, tad tās ir IKEA pieturvietas, tās nav RP SIA “Rīgas satiksme” uzstādītas.

 

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes