Par aktuālo Rīgā (06.09.)

Par aktuālo Rīgā (06.09.)

10.09.2018

Uzdod savu jautājumu šeit

 

#2274 iedzīvotājs 2018-08-14 19:15:54
Sveiki. Interesē jautājums-kad tiks remontēti pagalmi Mežciemā? Varbūt ir zināmas jau adreses, kurās varētu notikt remonti? Kāpēc pēdējos 3 gadus šie remonti iet garām Mežciemam?

Šogad remonti Mežciemā nav plānoti. Mežciemā pārsvarā nav piebraucamie ceļi, kam būtu servitūta statuss. Servitūta ceļi ir prioritāte remontdarbiem.

 

#2273 Atkartoti 2018-08-14 19:10:28
Labvakar. Kad tiks remontēti Gaiļezera ielas iesēdumi ? NEIET RUNA PAR BEDRU LĀPĪŠANU !!!

Seguma atjaunošana 2018.gada darbu sezonā nav paredzēta. Iela tiek apsekota un tiek veikts regulārs bedrīšu remonts.

 

#2272 Sergejs 2018-08-14 15:32:50
Sveiki! Ilgi runāts par pilsētas centra atbrīvošanu ogļu putekļiem un šo kravu pārcelšanu uz Krievu salu. Vai tur kaut kas notiek?

Šobrīd viss norit pilnā sparā. Termiņš, kurā notiks kravu pārcelšana, ir 2019.gada 01.janvāris, kas ir vēsturisks moments. Ir palikuši daži mēneši līdz brīdim, kad ogles Daugavas labajā krastā vairs netiks pārkrautas.

Katru gadu tiek pārkrautas aptuveni 12 miljoni tonnu ogļu, kas ir ļoti liels apjoms un attiecīgi rada dzīves kvalitātes pasliktināšanos saistībā ar putekļiem, jo termināli ir vēl no padomju laika.
75 miljoni eiro Eiropas nauda jau ir ieguldīta Krievu salā. Tātad – 2019.gada 01.janvāris ir pēdējais termiņš, kurā attiecīgi diviem krāvējiem-stividoriem (“Strek” un “Rīgas Centrālais termināls”) darbi būs jāveic jau pavisam citā kvalitātē (ar putekļu sienā, u.c.). Ja tas netiks izdarīts – ogles turpmāk Rīgas ostā vispār netiks krautas! Arī pašiem stividoriem ir jāinvestē daudz miljonu, lai uzstādītu tehnoloģijas, sakārtotu procesu. Pašreiz tas tiek darīts. Arī visi juridiskie līgumi ir noslēgti.
Ir skaidri noteikts – ja kāda iemesla pēc kāda tehnika “nenostrādās”, attiecīgi kuģi labajā krastā vairs netiks tauvoti un vagoniem nebūs atļauts iebraukt. Vagonus būs ļauts iekraut tikai un vienīgi Krievu salā.

Tas ir nopietns nosacījums pabeigt visu noteiktajā termiņā un pašreiz nav iemesla domāt, ka tas netiks izdarīts.

 

#2271 Andris 2018-08-13 10:32:13
Sveiki! Ropažu ielā 76, 78 iekšpagalmā šovasar sākts remonts. Sākts, bet nav pabeigts. Asfalts noņemts, šķembas saliktas, bet jau vismaz mēnesi vai pat vairāk nekādi darbi nenotiek. Kāpēc tā un kad darbi turpināsies?

Rīgas Ziemeļu izpilddirekcija informē, ka tā ir novecojusi informācija. Darbi turpinās. Tiek likti borti un pēc tam, protams, sekos asfalts.

 

#2270 Valdis B. 2018-08-10 09:12:54
Sveiki, Kad ir plānots saremontēt katastrofālā stāvoklī esošo Tīraines ielu, uz kuras atrodas vairāk kā 10 starptautiski uzņēmumi ar kopējo gada apgrozījumu vairāku simtu miljonu apmērā?

Tīraines iela tiek regulāri apsekota un, vajadzības gadījumā tiek veikts bedrīšu remonts. 2018.gadā seguma atjaunošana Tīraines ielā nav paredzēta.

 

#2269 Māris 2018-08-09 18:17:16
Labdien, man interesē tas Juglas ielas posms braucot garām suņu patversmei un tad ir, kur gājēju – velosipēdistu ceļš pāriet no vienas puses uz otru ielas pusi braucot ar riteni. Gadās, ka apstājas vienā joslā mašīna, lai palaistu, bet no otras puses neapstājas mašīna; ejot ar kājām vēl grūtāk tikt pāri. Vai nav paredzēts zebru uzzīmēt kaut vai??

Minētajā vietā ir velosipēdu šķērsošanas vieta, kas apzīmēta ar ceļa horizontālo apzīmējumu (turpmāk – CHA) Nr. 932 “Velosipēdu šķērsošanas vieta” un ceļa zīmēm Nr. 130 “Velosipēda ceļa šķērsošana”. Ceļa pārbrauktuve atbilst Latvijas Valsts standarta LVS 190-9 „Velobūvju projektēšanas noteikumi” prasībām.

Papildus tam, Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka saskaņā ar Ceļu satiksmes noteikumu 22.nodaļas 203.punktu, vietās, kur ārpus krustojumiem velosipēdu ceļš šķērso brauktuvi un ceļu satiksme netiek regulēta, velosipēdu un mopēdu vadītājiem jādod ceļš transportlīdzekļiem, kas brauc pa šķērsojamo ceļu. Tas nozīmē, ka ne ceļa zīme Nr.130, ne horizontālais apzīmējums Nr.932 velosipēda vadītājam nedod priekšroku, un tiem ir tikai brīdinošs un informatīvs raksturs.

 

#2268 Krista 2018-08-09 16:58:11
Labdien! Sakiet, vai pie visām pilsētas bibliotēkām, kas katrā pašvaldībā, ir kādreiz paredzētas velo novietnes? Jeb te tāpat kā ar veikaliem ir jāprasa administrācijai vai jāraksta viņiem iesniegums, vai kā?

Rīgas pašvaldības publisko bibliotēku tīklu veido Rīgas Centrālā bibliotēka (RCB), tās 26 filiālbibliotēkas, kas izvietotas Rīgas apkaimēs, kā arī trīs ārējie apkalpošanas punkti-Bērnu Klīniskajā universitātes slimnīcā, Rīgas patversmes Dienas centrā un Brasas cietumā. Jau trešo sezonu no 1.jūnija līdz 31.augustam darbojas RCB Pludmales lasītava Lucavsalā.

Velo novietņu uzskaite RCB filiālbibliotēkās
Nr. Filiālbibloiotēka Vadītāja ir nav
1. RCB PLN (Brīvības 49/53) G.Ozola *
2. RCB BLN (Brīvības 49/53) N. Hološa *
3. RCB filiālbibliotēka “Avots” I.Vanaga *
4. RCB Biķernieku filiālbibliotēka *
5. RCB Bišumuižas filiālbibliotēka I.Rasa *
6. RCB Bolderājas filiālbibliotēka Z.Haļzova *
7. RCB Čiekurkalna filiālbibliot'[eka A.Namavīra *
8. RCB Jaunciema filiālbibliotēka *
9. RCB Daugavas filiālbibliotēka A.Dunajevska *
10. RCB Grīziņkalna filiālbiblioltēka L.Bergmane *
11. RCB Pļavnieku filiālbibliotēka *
12. RCB Iļģuciema filiālbibliotēka T.Medne *
13. RCB Imantas filiālbibliotēka T.Minajeva *
14. RCB filiālbibliotēka “Kurzeme” *
15. RCB Sarkandaugavas filiālbibliotēka B.Andrejeva *
16. RCB filiālbibliotēka “Vidzeme” A.Spura *
17. RCB Juglas filiālbibliotēka S.Kokina *
18. RCB Mežciema filiālbibliotēka Paredzēta novietne
19. RCB Ķengaraga filiālbibliotēka I.Mežecka *
20. RCB filiālbibliotēka “Pārdaugava” I.Eglīte *
21. RCB ĀAP BKUS “Saulaino dienu bibliotēka” S.Goldšmite *
22. RCB filiālbibliotēka “Zemgale” *
23. RCB filiālbibliotēka “Pūce” Dz.Gudļevska *
24. RCB Ziemeļblāzmas filiālbibliotēka E.Voicehoviča *
25. RCB filiālbibliotēka “Strazds” J.Kuzņecova *
26. RCB Šampētera filiālbibliotēka R.Vēberste *

 

Šī brīža situācija:
Pie 15 bibliotēkām ir velo novietne.
Pie 10 bibliotēkām vēl nav velo novietnes.
Pie 1 bibliotēkas novietne ir plānota un jau norit darbs pie tās uzstādīšanas.

Rīgas domes Satiksmes departaments un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments ir iestādes, kas labiekārto teritoriju pie Rīgas pašvaldības bibliotēkām. Minētās iestādes informē, ka tiek domāts un plānots, lai velo novietne nākotnē tiktu izvietota pie katras filiālbibliotēkas, taču ne visur tas ir un būs iespējams, jo jāņem vērā fakts, vai zeme pie bibliotēkas ir privātīpašums, valsts vai pašvaldības īpašums.

 

#2267 Aina 2018-08-09 16:55:13
Sveicināti, kaut kad pirms devāties atvaļinājumā bijāt atbildējuši uz manu jautājumu Juglā, kur mašīnām tās saucamās kabatas par to apzaļumošanu, kur krūmiņi, ka tiks likta kaut kāda mulča, vai kaut kas tamlīdzīgs, lai nebūtu nezāļu, kas šobrīd ir krietni daudzāk nekā, kad bija parastais zālājs, bet līdz pat šai dienai, kad rakstu šo jautājumu nav nekādas izmaiņas un nezāles tik turpina augt.. vēl ko iepriekš biju aizmirsusi pateikt, ka, ja vēl te pie mājām tur pa laikam nopļauj, tad tālāk pie Velnezera tās vispār neesmu redzējusi, ka pļautu..Un tad galu galā es varbūt ne tā sapratu pagājušo reizi, kad atbildējāt, kā tad īsti būs, vai kaut ko darīsiet, vai tā arī vis būs nezālēs??

1. 21.06.2018. raidījuma jautājums un atbilde:
#2246 Aina 2018-05-16 16:50:40
Labdien! Tātad Jugla Malienas iela pagājušajā gada uztaisīja tās saucamās kabatiņas jeb auto stāvvietas un, protams, ka ne tikai Jugla, bet vēl citur pilsētā.. Jautājums nebūs par pašām stāvvietām, bet par to, ka zaļajā zonā tur sastādīja kaut kādus krūmiņus, bet aizmirsa uz tiem un ap tiem krūmiņiem apbērt to speciālo maisījumu, lai neaug nezāles… Kādēļ tas netika izdarīts???? Jo tomēr, ja dara kaut ko, tad kārtīgi, jo šobrīd nezāles ir vairāk nekā, ja tur tikai zālājs auga.

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka saskaņā ar projektu, netika paredzēts konkrētajā autonovietnē zaļo zonu pārklāt ar mulču. Ņemot vērā problemātiku, tiks izskatīta iespēja uzturēšanas darbu ietvaros dobes apbērt ar mulču.

Atbilde uz šī raidījuma jautājumu:
Krūmi pie autostāvvietām Malienas ielā ir nodoti kopšanā Rīgas domes Mājokļu un vides departamentam, kas sniedz informāciju, ka krūmi ir pavisam likvidēti, jo bija nokaltuši. Situācijā, ja nākamajā gadā tur tie atkal ieaugs – attiecīgi tos kops, ja krūmi neieaugs, tiks domāta alternatīva. Līdz ar to šo zonu ar mulču šogad nepārklāja. (Papildus – līdz brauktuves malai zāli jāpļauj pieguļošo zemju īpašniekiem.)

2. Teritorija gar Velnezeru šogad ir divreiz pļauta, trešo reizi tas tika darīts pēc šī jautājuma uzdošanas, laikā pēc 09.08.

 

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes