Ar dziesmu par dzīvi – Dace Markus

Ar dziesmu par dzīvi – Dace Markus

01.08.2018

3. augusta raidījumā „Ar dziesmu par dzīvi” pie Paula Timrota viesosies Dace Markus – valodniece, akadēmiķe, profesore, Liepājas Universitātes rektore, visu mūžu – malēniete.

Liepājas Universitātes rektori Daci Markus kolēģi mēdz raksturot kā enerģisku, cilvēcīgu un darba spējām apveltītu speciālisti. Šīs ir īpašības, kas rektorei ir svarīgas, lai Liepājas Universitāte kļūtu par sevi. Savukārt Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes dekāne Ilze Miķelsone, liekot cerības uz rektori, uzsver, ka Liepājas Universitātei ir svarīgi atjaunot piederības izjūtu.

 

3 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments
Iveta
5 gadi

Dace Markus bija arī mana un Timrota pasniedzēja LU Pedagoģijas fakultātē… vai viņi atceras 1988-90 -tos? Kādi ideāli bija tolaik?

Dace
5 gadi
Reply to  Iveta

Labdien, Iveta!

Mīļš paldies par atcerēšanos! Bija dīvainības, piemēram, ka kopsapulcē izteicās visi, bet balsot drīkstēja tikai partijas biedri, ka nevarējām iegādāties ārzemju literatūru. Kad kopā ar profesori Nītiņu jūsmojām par Normunda (Pekša) izstādes darbu ar lieliskām melnām zīda zeķēm (kur tādas ņēmis?), saņēmām aizrādījumu, ka vajag noskaidrot, kāda ideoloģija tajās zeķēs… Toties fakultātē bija maz studentu, tādēļ zinājām katru, kopā sportojām un piedalījāmies teātra dziesmu un dzejas vakaros, bijām kā komanda ar kopīgu izglītības mērķi.

Cieņā Dace Markus

Artūrs
5 gadi

Labdien! Visticamāk šis jautājums tiks izdzēsts un pat netiks uzdots par cik Timrots mācījies pie šīs pasniedzējas? Cik zinu Jūsu vīrs un dēls ir sasmērējušies ar valsts naudu, vīrs apsūdzēts universitātes korupcijā, dēls krāpies ar Eiropas fonda naudām. Ir komentāri, ja reiz tæds gods un cieņa tiek pasniegta šobrīd?


Aktualitātes