Sunset Festival izsludina pirmos datumus!

Sunset Festival izsludina pirmos datumus!

14.12.2017

“Sunset Festival” izsludina 2018.gada vasaras sezonu ar britu elektroniskās mūzikas grupas “Clean Bandit” uzstāšanos 5.jūlijā un vērienīgo Radio SWH 25.gadu flash-back pasākumu 14.jūlijā.
Biļetes uz abiem pasākumiem būs pieejamas “Biļešu serviss” tīklā, sākot no pirmdienas, 18.decembra.
Pakāpeniski tiks izziņotas arī turpmākās koncertu dienas un mākslinieki.

“Sunset Festival” ir atsevišķu pasākumu koncertsērija, kas gleznainajās Siguldas pilsdrupās un apkārtnē noris kopš 2016.gada. Festivāla mērķis ir attīstīt augstas kvalitātes kultūras notikumu ārpus galvaspilsētas, kurš piesaista apmeklētājus no visas Latvijas un kaimiņvalstīm.

Šai laikā Pilsdrupu estrādē vai Pils parkā uzstājušies Demjens Raiss, “James”, Džesija Veira, “The Naked and Famous”, “The xx”, Kārlis Kazāks, “Neon Saturdays”, “ZigZag”, “Franco Franco”, “Rīgas Modes”, “My Radiant You”, Chris Noah, “Audience Killers”, “Bandmaster”.
Pirmajā festivāla gadā koncertsērija aizņēma divas atsevišķas dienas, pagājušāja vasarā – trīs, un ir pamatotas cerības, ka 2018.gada sezonā būs vēl vairāk datumu un tātad izvēles iespēju visdažādākās mūzikas cienītājiem.

 

“Clean Bandit” 5.jūlijā
Patlaban plānoto “Sunset Festival 2018” pasākumu sezonu paredzēts sākt ar aizraujošo britu trio “Clean Bandit” uztāšanos. Viņu kontā ir labi zināmie radiohiti Rockabye, Symphony, Rather Be, Real Love, I Miss You, Tears, Stronger un virkne citu.
Veiksmīga elektroniskās un popmūzikas apvienošana ar klasiku (Mocarts un Šostakovičs) un spilgtu solistu atrašana savām dziesmām ir britu grupas “Clean Bandit” panākumu atslēga.
Sākot no Džesas Glinas (Jess Glynne) balss viņu pirmajā starptautiskajā hitā Rather Be, kam seko Real Love; tad superhits Rockabye, kurā vokālās partijas dala Annemarija (Anne-Maria) un Šons Pols (Sean Paul), un Symphony, kur solistes lomā Zāra Larsone. Kā trāpīgi minēts presē – kā jauna dziesma, tā hits! Grammy un Urban Music Awards ir uzskatāmi apliecinājumi trio sasniegumiem.
Būtiski, ka “Clean Bandit” dzīvās uzstāšanās ir ne mazāk iespaidīgas kā viņu ieraksti, ko akcentē sajūsmināti koncertu un festivālu apmeklētāji. Tagad arī mums būs iespēja par to pārliecināties tepat, Siguldā!

 

Radio SWH 25.gadu flash-back 14.jūlijā
1993.gada pavasarī savu darbību sāka Radio SWH – pirmā tāda līmeņa Latvijas komercradiostacija. Zīmīgas šīs radiostacijas papildu aktivitātes bija koncertu organizēšana. Ar vienu no vērienīgākajiem tika svinēta Radio SWH atklāšana.

Atsaucot atmiņā tā laika notikumus, tika nolemts no jauna sapulcēt tieši tos pašus māksliniekus, kas Skanstes ielas pagalmā uzstājās tālajā 1993.gada jūlijā: Dr. Alban, Haddaway, “Ace of Base” (pārstāvēs soliste Dženija Bergrena), “Army of Lovers” un Rozalla. Labi zināmu hitu izpildītāju plejāde, ar kuriem nav nepieciešamības iepazīstināt, jo šīs kompozīcijas ir pastāvīgā radiorotācijā joprojām! Šoreiz tikai mainīta koncerta vieta – Siguldas pilsdrupu estrāde.

1 Komentārs
Inline Feedbacks
View all comments
Vija
5 gadi

Labdien.Vai ir iespēja kautkur novietot riteni?


Aktualitātes