Visi Kopā – Kao Viets Ngujens

Visi Kopā – Kao Viets Ngujens

11.10.2017

Šo piektdien raidījumā VISI KOPĀ pie Andra Freidenfelda un Evijas Gulbes uz sarunu viesosies Kao Viets Ngujens, vjetnamiešu izcelsmes mākslinieks , kurš iemīlējies latviešu kultūrā un mitoloģijā.

Kao Viets Ngujens (1987) ir vjetnamiešu izcelsmes mākslinieks. Būdams pusaudža vecumā, 2003. gadā viņš kopā ar savu ģimeni ieradās Latvijā. Jaunietim ļoti patika zīmēt, tāpēc viņš iestājās Ogres mākslas skolas studijā, bet vēlāk – Jāņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolā. Latviešu valodu Kao mācījās, izmantojot Andreja Pumpura eposu “Lāčplēsis”. Šis ir mans stāsts par sevi – vjetnamieti, kurš pametis savu dzimto zemi, lai meklētu dzīves jēgu. Mans liktenis atveda mani uz Latviju. Šeit man tika iemācīts, kas ir māksla, mīlestība, patriotisms un pacietība. Tad es Latviju pametu, lai piepildītu savu sapni un kļūtu par komiksu mākslinieku, taču beigās es atgriezos. Šajā stāstā es vēlos parādīt, kā es jutos un ko es darīju, lai mani pieņemtu svešas valsts sabiedrība, un kā es beigās jutu pienākumu darīt kaut ko šīs valsts labā.

Raidījumu cikls “Visi kopā” ir sagatavots ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes