Ar dziesmu par dzīvi – Ģirts Valdis Kristovskis

Ar dziesmu par dzīvi – Ģirts Valdis Kristovskis

09.03.2017
Visi ADZPDZ raidījumi

10. marta raidījumā „Ar dziesmu par dzīvi” pie Paula Timrota viesojās Ģirts Valdis Kristovskis, mūžīgs cīnītājs, nelokāmu mugurkaulu un vienmēr kritisks optimists, kas šobrīd nodevies grāmatu rakstīšanai un savu sakņu izpētei… Jaunībā bijis šķēpmetējs, vēlāk pirmais Latvijas Zemessardzes štāba priekšnieks.

2 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments
Kalpaka gars
7 gadi

Kā Jūs izjūtat Oskara Kalpaka garu šodien tautā, arī sevī, vai laiks ir ko mainījis izpratnē cīņa par Latviju kopš tā brīža, kad atklājāt Kalpakam veidoto pieminekli Esplanādē.

Anonymous
7 gadi

Kalpaka gars ir dzīvs! Taču ir spēki, kas to nomāc, vēlētos redzēt to satriektu pīšļos. Tieši tāpēc Kalpaka gara nozīme tikai pieaug. Tieši tāpēc tika būvēts Kalpaka piemineklis, lai tauta, lai katrs ikdienā piedomātu par savu pienesumu kopības interesēs, lai uzturētu Latvijas valsts ideālus. Ja pieminekļa nebūtu, mēs būtu vājāki tieši par tik, cik jaudīgs ir piemineklis un tā stāsts.
Laiks maina katru no mums. Taču uzticību Latvijas mērķiem ir neiespējami zaudēt pat ja dzīve ir likusi man pievērsties cita veida izaicinājumiem, atšķirīgiem no laika, kad tap Kalpak piemineklis Rīgas sirdī.


Aktualitātes