Radio Kulta Ēdieni – ISLANDE. Menca

Radio Kulta Ēdieni – ISLANDE. Menca

15.11.2016

Kulta Ēdieni jau šovakar, plkst. 21:15 iekš LTV1!

Šonedēļ metamies neaizmirstami skaistā kulinārā ceļojumā uz zemi, kuras iedzīvotāji pirmie atzina Latvijas Valsts neatkarības atjaunošanu, zemē, kur lielais vairums cilvēku tic elfiem un nodarbojas ar zivsaimniecību. Islandē ēdiens ir tradīcijām bagāts un ārkārtīgi tuvs dabai. Salinieki apzinās tā vērtību un ir gatavi Islandes labumiem dalīties arī ar mums.

Pēc LTV1 raidījuma uzdod jautājumus, zemāk komentāru sadaļā, un atbildes klausies sestdien, 19. novembrī, plkst. 10:00 Radio SWH ēterā!

Viens no jautājumu autoriem saņems izcilo Atlantijas pikšas fileju no “Oscar’s fish” un grāmatiņu par Islandē paveicamo.

3 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments
Agy
7 gadi

Raidījumā ļoti patika un izcils teikums : “Viņš pārzin salas katru nostūri un zina, kas uz tās ēdams !”

saprotu, ka Islande ēd daudz zivis gribētu arī zināt kādu gaļu ēd vai tā ir vietējā un kādi lopi tur aug

ja pērk mencu uz tirgus, tā protams ir garda, ja ir svaiga, bet kā saprast kad tā ir svaiga un nesaldēta piem. 3 x, jo, ja tomēr gadās nopirkt saldētu tad tā ir grūti ēdama, manuprāt garšo pēc gumijas, protams var sūdzēties tirgus vadībai, ko arī daru, protams var aiziet un lūgt pārdevējam samainīt pret svaigu, ko arī esmu darījusi…. varbūt ir kāds variants

kādas garšvielas Sirmais ieteiktu mencai

Radio Kulta Ēdieni – ISLANDE. Menca
7 gadi

Ak, dievs! Pēc šī raidījuma noskatīšanās esmu gatava pārcelties uz Islandi un pārtikt no glazētām mencu galvām (nu tik apetītlīgi, siekala kā pastala aukla līdz grīdai).
Sižetā par mencām, kur mans novadnieks no Dikļiem, Sirmais, par mencu saka “godīgs ēdiens”, “ģeniāls ēdiens no pannām” skatoties, kā gatavojot sviestiņš netiek taupīts (saprotu, ka gardi bez gala) man rodas jautājums: vai kaut kā šo kulinārijas šedervu var pagatavot liesāku jeb labāk nemaz nepušierēt ēdienu? Un vēl, vai Islandē ir resni cilvēki (manuprāt, loģisks jautājums pēc redzētā)?
Gribētu zināt arī, kā lai es zinu, vai zivs ir saldēta pie -45 grādiem? Mana līdzšinējā pieredze liecina, ka sanācis nopirkt tikai pie -18 saldētu malto gaļu.

Agy
7 gadi

Vai Sirmais aizejot ar draugiem uz restorānu, kur meny būtu Islandes haizivs ieteiktu pamēģināt pūdēto haizivi …


Aktualitātes