Daudzu dievinātajā Marokā metīsimies iekšā ar pilnu krūti un ļausimies neprātīgajai straumei.
Izjutīsim maldīšanos Marakešas vecpilsētas labirintos, izbaudīsim pilsētas centrālā tirgus ēstuvju piedāvājumus – sākot ar vārītiem gliemežiem un beidzot ar sautētām jēra galvām.
Atlasa kalnu skaistumā izzināsim, kā aug pasaulē dārgākā garšviela – safrāns, iepazīsim berberu maizes cepšanas metodes un couscous tapšanas noslēpumus. Apbrīnosim, kā berberu tirgū čūsku dīdītājs izdīda naudu no skatītāju maciņiem.
Piekrastes sērferu ciematā dosimies zvejā kopā ar vietējiem jūrniekiem, vērosim kazukokus un spiedīsim pasaulsslaveno argāna eļļu.
Nu un, protams, protams – īstās lauku mājās Marokā darināsim neaizmirstami labu maltīti – Vistas tadžīnu.
Pēc LTV1 raidījuma plkst. 21:15 uzdod jautājumus, zemāk komentāru sadaļā, un atbildes klausies sestdien, 14. novembrī, plkst. 10:00 Radio SWH ēterā!
Šīs sezonas Radio Kulta Ēdienu pārsteigums – vienu jautājuma autoru sagaida balva no attiecīgās valsts un Sirmā.
Kur Latvijā iespējams iegādāties kvalitatīvu safrānu un argana eļļu?
Vai Rīgā kaut kur iespējams nobaudīt Marokas garšu?
1. Noskatoties raidījumu radās iespaids, ka Argāna eļļas lietošana Marokas virtuvē ir ikdiena, vai tā ir, vai tomēr tas ir svētkos un ciemiņiem,
2. vai to var atļauties jebkurš strādājošs nopirkt.
3. Vai šeit pirktā Argāna eļļa līdzinās Morokas Argāna eļļas garšai,
4. Kādu eļļu vēl izmanto Marokā
5. Ļoti patika, ka tika uzsvērts, ka Marokieši izmanto daudz dārzeņu un argāna eļļu, vai bija sajūta, ka Marokieši ir veselīga tauta.
Kaspars
pie kādiem ēdieniem Marokā liek safrānu, vai tas ir ikdienas vai svētku garšviela
pastāv uzkats, ka safrānā satur laimes eliksīru vai Marokieši tadejādi izstaroja laimi
Kur Latvijā var iegādāties tadžinu?
Kurā mēnesī Jūs tur braucāt? Vai bija dikti karsts?
Vai tās Marokas garšvielas var saukt par top 1 visā pasaulē?
Vai braucot uz Maroku jāņem līdzi dakša un karote?
Kurš ir Marokas pats garšīgākais saldais ēdiens? Savādāk tikai sautējumi un sautējumi. 🙂