Ar dziesmu par dzīvi – Jānis Rozenbergs

Ar dziesmu par dzīvi – Jānis Rozenbergs

04.03.2015

Piektdien 6.martā plkst.18:00 raidījumā Ar dziesmu par dzīvi dzirdējāt Paula Timrota sarunu ar Cēsu pilsētas mēru Jāni Rozenbergu.

29 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments
Paula
9 gadi

Vai Jūs ticat Dievam?

Jānis
9 gadi

Kāpēc cēsinieki tik ļkoti lepojas par to, ka ir cēsinieki?

Cēsinieks
9 gadi

Sveiks Janci. Vai pienāks reiz diena, kad Mūsu senajā un skaistajā pilsētā pie varas nāks cilvēks kurš (reāli) sāks saimniekot un sāks Cēsu pilsētas atdzīvināšanu? Jo līdz šim, arī Tu Janci neko, tā pa īstam šajā sakarā neesat darījuši. Visi kuri ir bijuši Mūsu pilsētā pie varas, arī Tu ir nodarbojušies ar savas labklājības celšanu, vai pašreklāmu. Tu domā kaut ko mainīt un reāli darīt? Piemēram radot apstākļus, lai Mūsu pilsētā un tās tuvumā atdzimtu ražošana. Vai turpināsies Cēsinieku migrācija tik ilgi kamēr pilsētas ielas būs pilnīgi tukšas un cilvēkus varēs sastapt tikai lielveikalos ,,Maxima”? Esmu Tavs paziņa un vēroju Tevi jau no pirmās dienas, kad Tu parādījies Mūsu pašvaldībā. Es ļoti ceru, ka Tu neesi tikai valdošās partijas ieliktenis, kā Tevi sākuši dēvēt Cēsinieki. Jo pēdējos pāris gados uz Mūsu, pilsētnieku rēķina daži ierēdņi ir pamatīgi uzaudzējuši savu kapitālu. Piemēram Šķenders, Rasmanis un Žagars! Vai Tev ir vienaldzīgs ierindas pilsētnieku viedoklis un Tu uzskati, ka tas ir pašsaprotami un normāli?

Dusmīgs cēsinieks
9 gadi

Cēsu iedzīvotājs
Kad tiks nojaukta tehniski nepareizi uzbūvētā koncertzāle un piedzīti zaudējumi par to no vainīgajiem? Kad pašvaldība sāks darīt kaut ko vairāk par nekustamā īpašuma nodokļa rēķinu izrakstīšanu?

Anna
9 gadi

Sveiki,
internetā lasīju, ka Cēsīs visstraujāk Latvijā pagājušajā gadā pieaudzis jaundzimušo bērnu skaits. Kā to izdevies panākt, vai ir kāda recepte arī citām vietām Latvijā? :))

eva
9 gadi

Vai Cēsīs varētu kādreiz ieraudzīt ledushalli???

ViA absolvente Elīna
9 gadi

Zinu, ka esi absolvējis Vidzemes augstskolu (ViA), tāpat arī bijis pasniedzējs – kā ViA gūtā izglītība palīdzējusi Tavās profesionālajās gaitās? (jo esi realizējis augstskolas mērķi – sagatavot labus speciālistus tieši Vidzemes reģiona attīstībai:)

Mārīte
9 gadi

Vadot pilsētu,kādas ir pozitīvās sajūtas un kādas ne tik pozitīvās?

Māris
9 gadi

Kad Cēsīs varētu ieraudzīt āra trenažierus?!?!

Cēsu iedzīvotāja
9 gadi

Cēsu pilsētas galva ir apgalvojis, ka Cēsu pilsētā uz šo ekonomiskās situācijas brīdi saredz iespēju iedzīvotājiem veidot un nodarboties ar mazo uzņēmējdarbību. Kā viņš skaidro un izprot vārdu salikumu – Mazā uzņēmējdarbība? Kādas Mazās uzņēmējdarbības nozares Cēsu pilsētas domes vadība ir gatava atbalstīt ne tikai ar vārdiem, bet arī ar darbiem visa šā sasaukuma laikā?
Jānis lepojas, ka pēc finansiāli dārgajiem komandējumiem uz Īriju un Angliju ir izdevies atgriezt Cēsīs uz dzīvi dažas latviešu ģimenes, bet cik lepns Jānis ir ar kuplo Ķīnas tautas republikas pilsoņu skaitu Cēsu pilsētā? Kā veicas ar savstarpējo sapratni un sarunāšanas ar ĶTR pilsoņiem? Pēc TV raidījuma “Aizliegtais paņēmiens” sižeta esam informēti, ka Jānim un domes speciālistiem nav problēmu sarunāties krievu valodā, bet kā ir ar ķīniešu valodu? Vai ar Google Translate palīdzību pietiek?

Es no Cēsīm
9 gadi

Cik ilgi Cēsu pašvaldības konkursos uzvarēs ,,savējie”? Kārtējo ziemu neskatoties uz to, ka sniega praktiski nebija, ielas pilsētā bija (Katastrofālas)! Tāpēc, ka Rasmanim pat nav piemērotas tehnikas šo darbu veikšanai! Vai Tu Jāni ēd zupu ar dakšiņu? Tad, kāpēc Jūs esat iedomājušies, ka Rasmanis to var? Un šādu piemēru ir daudz. Ko turpmāk darīsiet, lai šādas nelikumības Cēsīs nenotiktu?

Cēsiniece
9 gadi

Sveiki.Man jautājums ir par atpūtu Cēsīs. Vai nav iespējams kādās telpās izveidot vietu,kur varētu atpūsties,patusēt,padancot cilvēki pēc 40 gadiem? Cēsīs ir tikai klubi jauniešiem un ko lai dara vecāki cilvēki? Tāpat par balli Vecgada naktī…..Tādas kādreiz bija kultūras namā,bet tagad nav……

Rasa
9 gadi

Sveiki ! Cēsīs ir skaisti parki un izcilas ēkas, bet vienlaikus tik daudz graustu kā Cēsīs nav nevienā Latvijas pilsētā. Ir skaidrs, ka daļa no tiem ir privātīpašums un tas gan ir pietiekoši sarežģīti. Ko reāli Tu un Tavi speciālisti dara, lai pilsētu atbrīvotu no nepievilcīgajiem graustiem un kādi plāni nākotnei šai sakarā?

Maruta
9 gadi

Kad plānots sakārtot nolaisto vecā alus brūža teritoriju blakus dievīgajam Pils parkam un viduslaiku pilij pašā pilsētas centrā ?

Andža
9 gadi
Reply to  Maruta

Viss jau notiek.

Zelma
9 gadi

Esmu Cēsu māsu skolas absolvente.
Tā bija lieliska izglītības iestāde ar cēlu mērķi un jaukām tradīcijām.
Vai neesat domājis, ka vajadzētu to atjaunot, kā kādas Medicīnas koledžas filiāli?Tā būtu lieliska iespēja provinces jauniešiem apgūt šo profesiju nestudējot galvaspilsētā.

Maruta
9 gadi

Sveiks ! Cēsinieki nevar gausties par kultūras dzīves dažādību visa gada garumā, netrūkst sporta pasākumu gan ziemā, gan vasarā. Jā, trūkst darba vietu, lai cēsinieki visu iepriekš minēto spētu arī izmantot. Tā gan ir visas Latvijas problēma, bet ko Tu un Tava komanda šai jomā reāli esiet izdarījuši

Ieva
9 gadi

Jāni, nelielies šovakar ar Atklāto Depo, renovēto bibliotēku, koncertzāli, arodskolas būvniecību, Mākslas festivāliem, bet atbildi uz šiem cēsnieku sasāpējušajiem jautājumiem, kuri vēl dzīvo Cēsīs, nevis atbrauc uz vienu dienu kā tūrists. Algas Jums caur nodokļiem maksā iedzīvotāji, tie ir Jūsu darba devēji un tiem ir tiesības saņemt atbildes uz jautājumiem un saņemt problēmas atrisinājumu.
Privātā biznesā Jūs tā nevarētu rīkoties, kā uz šo brīdi Tava komanda saimnieko Cēsīs. Ļoti liels Cēsu iedzīvotāju skaits strādā Rīgā, tie labprāt strādātu Cēsīs, bet algas Cēsīs lielākoties tiek solītas “konkurētspējīgas” t.i. minimālā alga + 20,00 – 50,00 EUR.
Jānis ar savu komandu lielākoties dzīvo un strādā nesaprotot, nesadzirdot un neredzot reālo situāciju Cēsīs, jo domē viss rit ierastā ritmā un Savējiem biznesi sakārtoti.
Jāni, vai Tavs skolotājs nebija Jānis Beikmanis? (nekā personīga)

Sarma
9 gadi

Nu jau kādu laiku, pašā pilsētas centrā ,senais ugunsdzēsēju depo stāv tukšs un pamests. Vai un kad ir cerības tur redzēt dzīvību? Blakus pamestas Cēsu tirgus barakas un kāds liktenis tām paredzēts? Abi objekti ir Cēsu domes īpašums, vai net tā?

Sarma
9 gadi

Sveiks !
Nepiekrītu Ievai. Lielies gan ar modernāko ugunsdzēsēju Depo Latvijā, lielisko vidzemes koncertzāli Cēsis, visaugstākajam līmenim atbilstošo biblikotēku , pilsētas vārtiem – renovēto dzelzceļa staciju ar augstajiem peroniem, sirmo Cēsu pili, kuras viens no torņiem pateicoties norvēģiem drīz atgūs savu spozmi, jauniešu izklaižu vietu pie Maija parka, ZINO centru… Jā , daudz kas vēl darāms – Cēsu sv. Jāņa baznīca, kura ir pati lielākā vidzemē gaida, kad atgūs savu kādreizējo spožumu, daudzie grausti savukārt gaida ,kad tiks aizvākti no pilsētas… Bet sūdzēties par to, ka Cēsīs nekas nenotiek, ir garlaicīgi, vakaros nav ko darīt var tikai tie, kas paši nezin ko grib. Cēsis ir lieliski restorāni, kafejnīcas, picērijas, sportošanas iespējas gan ziemā, gan vasarā. Ak, jā, Cēsis gan ir viena no retajām pilsētām ,kurās nav ”sakarīga” stadiona, bet esmu pārliecināta, ka ar laiku arī tas būs. Lai veicas! Cēsis ir pilsēta ar smeķi !

Cēsis
9 gadi

Hei!
Nezinu otru Latvijas pilsētu, kur tik augstā līmenī būtu mācību iestādes. Cēsīs ir mūzikas skola un mūzikas visdusskola, divas ģimnāzijas ,kuras ierindojas augstākajos reitingos, Arodvidusskola, kura šogad atgūs otru elpu, privātskola un sākumskolas, kuras savstarpēji sacenšoties spēj piedāvā tik augtu līmeni. Te ir iespe’jas iegūt augstāko izglītību 3 augstskolu filiālēs. Tā turpināt.

Cēsis
9 gadi

Atceros, pirms laiciņa bija vēlme likvidēt Cēsu slimnīcu. Vakar nācās tur iegriezties un redzēju, ka ļaudis tur kā bišu spietā. Paldies visiem, ka spēja saglabāt un noturēt slimnīcu.Lai turpmāk nevienam prātā neienāk tādas nepārdomātas rīcības.

Nora
9 gadi

Prieks, ka esmu pārvākusies uz Cēsīm. Bet patiešām pārsteidz vietējo cēsnieku gaušanās par visādām “problēmām”, tai pašā laikā būdami paši pasīvi, vai ignorējot pozitīvās lietas.
Jāni, kā Tev šķiet, kāpēc cēsnieki, atšķirībā no iebraucējiem un tiem, kas nesen pārcēlušies, nespēj novērtēt Cēsu labumus? (mēs, protams, zinām, cik daudz tomēr Cēsīm ir plusu salīdzinot ar citām pilsētiņām).

Sirmais
9 gadi

Labdien!
Cēsu pansionātā, kas izvietots izcili skaistā vietā Cīrulīšos sava s vecumdienas vada man tuvs cilvēks. Tur viss, kā labākajās ārzemju filmās par veco ļaužu dzīvi vecumdienās. Diemžēl rinda ,lai tur nokļūtu bija ilgi jāgaida.

BB
9 gadi

Bomzīšu gan daudz pašā pilsētas centrā, bet kur gan viņu nav? Te būtu darbiņš pašvaldības policijai un sociālajam dienestam.

ES
9 gadi

Ir pat grūti nosaukt kā trūkst Cēsīs. Mums ir savs alus, savi kalni, sava pils un sava Gauja. Cēsinieki vienkārši ir lieliski un ,ja vien visiem te būtu darbs, tad nav labākas vietas dzīvošanai par Cēsīm.

Jānis
9 gadi

Cik reāls ir ātrs vilciens Cēsis-Rīga-Cēsis ? Ja tā nav utopija ,tad daudzi atgrieztos dzimtajā pilsētā !

Vendene
9 gadi

Timrot! Pietiks pļāpāt! Ķeries pie tā nepārāk patīkamā un sāc uzdot Mūsu jautājumus. Vēlams ne tos glaimojošākos Jāņa ausīm. Mēs gribam dzirdēt atbildes uz Mūsu sasāpējušiem jautājumiem.

Vendene
9 gadi

Un, tā Mēs dzīvojam. Neviena no Mums aktuālajiem jautājumiem. Paldies Tev Timrot. Varēji pat neko Jānim nejautāt vispār!


Aktualitātes