Ar dziesmu par dzīvi – Vaira Vīķe – Freiberga

Ar dziesmu par dzīvi – Vaira Vīķe – Freiberga

19.05.2016

20. maija raidījumā pie Paula Timrota uz sarunu viesojās Vaira Vīķe-Freiberga.
Vaira Vīķe-Freiberga, Latvijas Valsts prezidente 1999.-2007., zinātniece, profesore un goda doktore daudzās pasaules universitātēs, Latvijas Zinātņu akadēmijas locekle, uzstājās TEDxRiga konferencē ar savu vēstījumu par latvisko identitāti. Savā TEDxRiga runā Vaira Vīķe-Freiberga meklēja atbildes uz jautājumu, kas viņai licis atgriezties dzimtajā Latvijā pēc vairāk nekā 50 gadu dzīves sešās dažādās valstīs un trijos dažādos kontinetos un par to, kāda nozīme ir dzimtajai zemei katra indivīda identitātes veidošanā. Ar savu ideju par latvisko identitāti, Vaira Vīķe-Freiberga no TEDxRiga skatuves dalījās 2013.gadā un kopš tā laika viņas runa iemantojusi atzinību un popularitāti visā pasaulē.

4 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments
Edgars
7 gadi

loti cienu Jus, kas zin varbut atgriezisieties politika?Kad beigsies agonija Latvijas politika? Kad varesim atgriezties majas? Kad varesim stradat prieks sevis, nevis valsts kases? ceriba ir uz Kaiminu un Jums, bet vinam trukst profesionalu – ekonomistu, finansistu.

Maksims
7 gadi

2015.gada, iznaca bijusa Valsts prezidenta V.Zatlera memuari “Kas es esmu”
Sakiet, vai Jus neplanojat rakstit savus memuarus?

Jānis Skrebels
7 gadi

Jūs vairākus gadus bijāt Monreālas Universitātes pasniedzēja. Kas jums visvairāk pietrūkst no pasniedzējas dzīves un akadēmiskās, universitātes vides?

Tomašs
7 gadi

Kādas ir Jūsu domas par Čekas maisu problēmu? Kam to slepenība ir izdevīga? Vai mūsu valdībā ir pilns ar bijušajiem aģentiem?


Aktualitātes