Par aktuālo Rīgā (18.01.)

Par aktuālo Rīgā (18.01.)

19.01.2018

Uzdod savu jautājumu šeit

#2087 Mārtiņš 2017-12-14 16:40:59
Sveiki! Vai pazemes komunikāciju īpašniekiem nevar uzlikt par pienākumu sakārtot nosedzošo aku līmeņus uz Rīgas ielām? Liela daļa komunikāciju aku vāki ir nosēdušies un manevrējot ar auto starp akām palielinās avārijas situācijas. Paldies.

• Komunikāciju lūku uzturēšana ir jāveic komunikāciju īpašniekiem, ja tas ir ūdensvads vai saimnieciskā kanalizācija – uzturēšanu veic SIA “Rīgas ūdens”, ja lietus ūdens kanalizācija – Rīgas domes Satiksmes departaments (Turpmāk – Departaments), utt. Departaments apseko ielas un ziņo par nenoregulētām komunikāciju akām to īpašniekiem. Diemžēl ne vienmēr var noteikt kam pieder aka; vai akas apsaimniekotājs ir juridiska vai fiziska persona, ko nav iespējams atrast/uzmeklēt.
• Kā jau minēts, par ielu tehnisko stāvokli ir atbildīgs Departaments – ja šī struktūra konstatē, ka iela komunikāciju aku vāku nosēdumu dēļ kļuvusi bīstama braukšanai, par to tiek informēti komunikāciju turētāji un tiek uzdots šo situāciju novērst. SIA “Rīgas ūdens” veicot apjomīgus remontdarbus ielās, kur pēc tam tiek plānota arī seguma nomaiņa (piemērs – K.Valdemāra iela) tiek mainīti arī kontrolaku vāki un tie noregulēti atbilstoši ielas seguma līmenim (jau minētajā K.Valdemāra iela šādu nomainīto aku vāku skaits ir mērāms simtos). Par pārējām ielām – ja SIA “Rīgas ūdens” saņem attiecīgu informāciju par šādiem vākiem, tie iespēju robežās tiek mainīti vai līmeņoti. Rezumējot – nekāds īpašs uzdevums sakārtot šo jomu nav nepieciešams, jo viss jau tāpat ir darba procesā.

 

#2086 Andris Mūrnieks 2017-12-14 15:07:19
Amerika kungs, lūdzu labojiet Dienvidu tilta projektētāju kļūdu. Nepieciešami sastrēgumi, lai nokļūtu no Ķengaraga uz Pļavniekiem no rītiem un atpakaļ vakarā. Lai mēs iedzīvotāji varētu apbraukt, ir jābrauc caur centru (Lāčplēša iela), vai pa Krustpils ielu kura praktiski vienmēr ir sastrēgusi. Mums pilsētniekiem ir nepieciešami uzlabojumi – Maskavas ielas un Krustpils ielas krustojuma pārbūve. Krustpils ielas un Granīta ielas krustojuma pārbūve un, protams, alternatīvais savienojums Rencēnu ielas un Pildas ielas savienošana ar visvienkāršāko (lētāko) viaduktu. Pašlaik nekur nav tādas informācijas, kad varētu kaut viens no šiem projektiem realizēties.

Rīgas domes Satiksmes departamentam ir izstrādāts Maskavas un Krustpils ielu krustojuma pārbūves būvprojekts, kas tiks realizēts pēc nepieciešamā finansējuma piešķiršanas. Krustpils ielas un Maskavas ielas krustojuma būvprojekta realizāciju ir iekļāvis 2019.gada darba plānā.
Pārējie priekšlikumi tuvākajos plānos nav iekļauti.

 

#2085 Elita Benzīns 2017-12-13 14:28:32
Durbes iela – savienojums Daugavgrīvas iela – Jūrmalas gatve, kad būvēsiet? Ja Jā-Cik joslas un, kuros braukšanas virzienos?

Pēc Rīgas domes Satiksmes departamenta (turpmāk – Departaments) pasūtījuma tika izstrādāts būvprojekts “Durbes ielas izbūve posmā no Slokas ielas līdz Daugavgrīvas ielai”.
Ņemot vērā Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisijas lēmumu un dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieku nostāju pret koku ciršanu, projekts tika apstādināts uz nenoteiktu laiku, lai izvērtētu situāciju.

 

#2084 Gregora iela 8 2017-12-07 18:55:29
Amerika k-gs, sniedzot atbildes uz jautājumiem par satiksmes sastrēgumiem un neizbraucamām ielām Rīgā, parasti, atsaucas uz “Rīgas Satiksmes” sniegto informāciju: “Nekas netraucē!”, bet ne pa visām ielām kursē sabiedriskais transports, lūdzu turpmāk šo argumentu neizmantot. Šodien i-netā ir aktuāls analoģisks sižets pie Maskavas dārza. Tāda pati situācija ir Elvīras un Kūdras ielā, blakus krustojumam 15 metru attālumā ir veikals “Top”. Regulāri stāv autotransports krustojumā un visu iepriekšminēto ielu garumā. Kad pieņemsiet risinājumus ar atbilstošu zīmju izvietojumu, vai vienvirziena satiksmes izveidošanu?

Rīgas domes Satiksmes departaments (Turpmāk – Departaments) informē, ka ceļu satiksmi regulē normatīvie akti, kā piemēram Ceļu Satiksmes Noteikumi (Turpmāk – CSN). Saskaņā ar CSN pastāv vairāki ierobežojumi attiecībā uz transportlīdzekļu novietošanu stāvēšanai. Par konkrētām vietām un problēmsituācijām iedzīvotāji tiek aicināti rakstīt iesniegumu Departamentam (konkrētajā situācijā īsti nav saprotams, par ko ir sūdzība, jo saskaņā ar CSN, krustojumā un 5m no krustojuma ir aizliegts apstāties un stāvēt.).
Attiecībā par Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas Satiksme” (Turpmāk – Rīgas Satiksme), Departaments atsaucas un turpinās atsaukties uz Rīgas Satiksme, kad tas ir pamatoti. Rīgas domes viena no prioritātēm ir sabiedriskā transporta kustības uzlabošana, un prioritāri tiek izvērtētas tās vietas, kur tiek saņemtas sūdzības no Rīgas Satiksmes pārstāvjiem.

 

#2083 Imants Pieci 2017-12-04 18:46:08

Autobraucējiem jau vismaz 3 gadus netiek risināta neciešamā un aplamā satiksmes organizācija Imantā: Braucot pa Kurzemes prospektu, virzienā no Imantas uz centru, posmā no Kurzemes prospekta 108 līdz Kurzemes prospektam 84, brauktuves pirmā rinda ir pārvērtusies par pastāvīgo autostāvvietu ! Minētais posms satur 2 autobusa pieturas , 1 gājēju pāreju un 1 līkumu. Ir ierobežota vienmērīga satiksme un pārredzamība līkumā. Turklāt, ir jāņem vērā, ka no ielai piegulošo apdzīvoto vietu izbrauktuvēm darbadienu rītos un vakaros ir regulāra transporta plūsma, kas cenšas uzreiz izbraukt Kurzemes prospekta brauktuves 2.rindā. Analoģiska stāvvieta ir izveidojusies īsākā posmā prospekta pretējā pusē, izbraucot no līkuma, īpaši brīvdienu rītos un vakaros (+diennakts tumšais laiks! ). Kad ielas braucamā daļa pārtrauks pildīt bezmaksas autostāvvietas funkciju un tiks izmantota tās pamatmērķiem? P.S. Esmu ievērojama nekustamā īpašuma nodokļa maksātājs Rīgā, un nesaprotu, kāpēc nodokļi tiek izmantoti bezmaksas autostāvvietas izveidē un apsaimniekošanā. Iedzīvotājiem ir lieliskas iespējas izprojektēt, saskaņot, saņemt būvatļaujas un izveidot autostāvvietas pagalmos, nodot tās ekspluatācijā, apsaimniekot un sākt maksāt nekustamā īpašuma nodokli, vairojot Rīgas Domes ieņēmumus…

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka šobrīd tiek izstrādāta projekta dokumentācija par autonovietņu izveidi Kurzemes prospektā, tajā skaitā iedzīvotāja norādītajā Kurzemes prospekta posmā. Būvprojekta realizācija tiek plānota šī gada būvdarbu sezonā. Projekta dokumentācija paredz brauktuves paplašinājumu izveidi transportlīdzekļu novietošanai, lai netiktu traucēta transportlīdzekļu pamatplūsma pa divām joslām Kurzemes prospektā.

 

#2082 Valters 2017-12-04 13:07:00
Sveiki Vācijas zemo cenu veikalu ķēde “Lidl”, iespējams, plāno atvērt veikalu Rīgā … Tad vai tiešām? Un kad tas ir plānots, un kura vieta … Vai ir zināms?

Rīgas pilsētas būvvaldes (Turpmāk – Būvvalde) rīcībā nav oficiāla informācija par to, ka Rīgā tiks būvēti Lidl veikali. Būvvalde izskata un saskaņo būves, šajā gadījumā lielveikalus, nevis zīmolus, turklāt iesniegtajos būvprojektos neviens neuzrāda, kāda zīmola veikals uzbūvētajās telpās tiks ierīkots.
Pēc neoficiālas informācijas Lidl veikali, iespējams, varētu būt šādās adresēs:
1) Dzelzavas iela 75B;
2) Sergeja Eizenšteina iela 81;
3) Anniņmuižas iela 8A;
4) Anniņmuižas bulvāris 77;
5) Lubānas iela pie Lubānas tirgus.
Kad varētu tikt atvērti pirmie veikali, precīzi nav zināms. Tas atkarīgs no tā, cik ātri attīstītājs veiks projektēšanu un izpildīs būvdarbu uzsākšanas nosacījumus. Piemēram, Dzelzavas ielai nesen Būvvalde izdeva būvatļauju un atļāva uzsākt projektēšanu.

 

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes