Par aktuālo Rīgā (25.01.)

Par aktuālo Rīgā (25.01.)

29.01.2018

Uzdod savu jautājumu šeit

 

#2095 Anatolijs 2018-01-03 09:16:43
Pagājušajā gadā tika atklāts spēļu-sporta laukums uz K.Barona ielas. Šeit tika izbūvēts arī Kristapa Porziņģa basketbola laukums. Kāpēc uz šī kompleksa atklāšanu netika uzaicināts neviens no Porziņģu ģimenes pārstāvjiem?

Laukuma atklāšanu organizēja NBA basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā biedrība “Kristapa Porziņģa Basketbola akadēmija” un viņa sponsors “Citadele” izvēlētā reklāmas aģentūra “Jazz Communications”. Pasākuma organizētāji informēja pašvaldību, ka uz pasākumu tika aicināts piedalīties gan jaunā basketbola zvaigzne, gan viņa ģimenes pārstāvji, tomēr pēdējā mirklī, viņiem vien zināmu apstākļu dēļ, no dalības pasākumā viņi atteicās.

 

#2094 Jorens 2017-12-28 19:05:40
Sveiki, Pašvaldības basketbola skolas Rīga struktūrvienība Rīdzene savā zālē Barona ielā uzņem starptautiskus jauniešu turnīrus (EYBL, Semjonovas kauss, utt), kā arī LBL, LJBL spēles, tur trenējas nākamie Porziņģi un Žogotas. Tik tālu viss skaisti. Pagalms, kuram iet cauri ārzemju viesi, ir katastrofāls – dubļi un bedres. Sporta skolas vadība saka, ka dzirdīgas ausis Domē nav atrastas vairākus gadus, atbildes uz vēstulēm ir lakoniskas – nav plānots. Varbūt var tomēr kopā ar BS Rīga vadību var atrisināt šīs vietas labiekārtošanu, lai jauniešiem iedvesmojoša vide un citiem arī šķiet, ka Rīga ir Eiropā? Paldies.

Zemesgabals K.Barona ielā 97c (kad.Nr. 0100 027 2018) 3659m2 platībā un ēkas uz tā ir Rīgas pilsētas īpašums. Minētā teritorija ir nodota lietošanā un apsaimniekošanā Bērnu un jaunatnes basketbola skolai (Turpmāk-BJBS) “Rīga”. Galvenā ieeja ir organizēta caur autosstāvvietu, bet vēl ir otra ieeja, no gājēju ceļa no K.Barona ielas, kas ir slēgta.
Attiecībā par BJBS “Rīga” struktūrvienības “Rīdzene” K. Barona ielā 97C priekšlaukumu darām zināmu, ka iekšpagalms tiek izmantots BJBS “Rīga” stāvlaukuma vajadzībām, par ko liecina izvietotā ceļa zīme “Tikai ar BJBS “Rīga” atļaujām”. Atbilstoši BJBS “Rīga” iesniegtajam pieteikumam būvdarbiem 2018.gadam, minēto stāvlaukumu remontu iestāde ir norādījusi kā ceturto pozīciju no četrām (prioritārā secībā).

 

#2093 Oļegs Pjongčans 2017-12-27 09:51:45
Ja jums būtu iespēja uzspēlēt KHL Zvaigžnu spēlē ar Stūrišku, Lāci, Kļavenieku, Pālenu, Narogu vai Rutkēviču, kuru jūs izvēlētos?

Jautājumā ir nosaukti seši žurnālisti. Tātad pieci uz laukuma, viens vārtos. Uzslavējams ir žurnālists Rutkēvičs, ar kuru mums kopīgs darbs veicams. Tā teikt pārbaudītas “vērtības”!

 

#2092 Māra 2017-12-25 20:04:01
Labdien! Liels paldies Rīgas domei par ierīkoto laukumu suņiem Ziedoņdārzā. Ideja ļoti laba, jo suņiem nav, kur izskrieties Rīgā. Taču laukums netiek uzturēts, t.i., sākot ar rudeni laukumā ir liela dubļu bedre un nav patīkami ar suņiem spēlēties. Laukumā ir ierīkotas jaunas atrakcijas suņiem, taču būtiskāk būtu savest kārtībā dubļu laukumu. Vai ir plānots sakārtot laukumu pa vidu? Tur varētu ieklāt granti vai smiltis kā gar malām, draudzīgu materiālu suņiem, vienlīdz lai ir estētisks skats un tīrs. Paldies, Māra.

Paldies par aizrādījumu. Janvāra sākumā grants jau ir pievesta un dubļi suņu laukumā likvidēti. Laukuma apsaimniekotāji bija iecerējuši ar noteiktu regularitāti atjaunot grants segumu suņu laukumā, taču iepriekšējā gadā tas intervāls laikam bija par ilgu, jo rudens bija lietainākais pēdējo 70 gadu laikā. Paldies, tiks uzdots seguma stāvoklim sekot uzmanīgāk.

 

#2091 Jānis 2017-12-22 10:31:59
Sveicināti! Pilnīgi droši varu apgalvot, ka Trikātas ielas iedzīvotāju un apmeklētāju balsis, daļēji arī nodokļus un nemaz nerunājot par simpātijām, esošā Rīgas dome sen vairs nesaņem. Katru dienu ar auto uzkaroties starp vaļņiem un dīķiem, kas izveidojušies uz šīs nelielās, bet šķiet, ka stratēģiski ļoti svarīgās ielas (LDZ, Latvenergo), es saprotu, ka jūsu vadītās organizācijas un Jūsu dēļ man atkal nodarīti zaudējumi. Tad ir jādara darbs pilsētā, vai nav?

Atbilstoši savai kompetencei Rīgas domes Satiksmes departaments (turpmāk – Departaments) sniedz šādu atbildi.
Trikātas ielas planēšana tiek veikta atbilstoši specifikācijām. Esošajā situācijā darbi nesniedz ilglaicīgu efektu, jo pašreiz brauktuvi ierobežo piegulošās ēkas un žogi, kas neļauj nomalēs veidot atklāta tipa lietus ūdens novadīšanas sistēmu. Ņemot vērā to, brauktuve ir pārmitrināta, kas savukārt pastiprināti veicina bedru un iesēdumu veidošanos.
Lai pārbūvētu Trikātas ielu ir nepieciešams izstrādāt ielas pārbūves būvprojektu ar inženierkomunikāciju sakārtošanu un visu infrastruktūru – lietus ūdens kanalizāciju, kuras Trikātas ielā nav, apgaismojumu un ietvēm. Kā arī ir jāatrisina īpašumu jautājums, atsavinot zemesgabalu daļas, kuras atrodas Trikātas ielas sarkano līniju robežās, kas arī prasa ievērojamus finanšu līdzekļus.
Šobrīd finanšu līdzekļi tiek novirzīti prioritāru projektu īstenošanai – Eiropas Savienības līdzfinansēto ielu būvniecības projektu īstenošanai, uzsākto maģistrālo ielu izbūves projektu pabeigšanai, kā arī sabiedriski nozīmīgu ielu (ar būtisku gājēju, transportlīdzekļu intensitāti, sabiedriskā transporta kustību u.tml.) pārbūvei vai izbūvei.
Ņemot vērā nepietiekamo finansējumu, kā arī Departamenta Investīciju plāna 2018.-2019. gadam noteiktās prioritātes, Departaments tuvāko gadu laikā neplāno veikt Trikātas ielas pārbūvi.

 

#2090 Valters 2017-12-20 22:19:45
Sveiki! Par projektu, kas Rīgas domei bija, kur notika iekšpagalmu asfaltēšana, utt. Pievērst uzmanību Juglā uz sekojošām ielām: Mārkalnes iela, gan viena puse vilciena sliedēm, gan otra puse vilciena sliedēm; Vangažu iela; Ainažu iela; Vidzemes alejas iela virziens uz promenādi. Vai gaidāms kādreiz, ka – Jugla, Murjāņu iela, kas ir aiz Dispičeru punkta, Jugla 3, – aiz tā galapunkta iet garāžas, un tur pēc būtības pa to Murjāņu ielas pusi ir tikai auto ceļš. Vai var kādreiz sagaidīt uzbūvētu gājēju ceļu, lai nav jābaidās no mašīnām, utt., jo tomēr daudzi iet pa šo ceļu uz skolu uz mājam vai no mājām un skolas uz autobusu galapunktu…

Rīgas domes Satiksmes departaments (Turpmāk-Departaments) savas kompetences ietvaros sniedz šādu informāciju:
• Mārkalnes ielā pirms un pēc dzelzceļa sliedēm vienā pusē ir ietve. Vangažu ielā ir ietve no Murjāņu ielas līdz Garkalnes ielai. Ainažu ielā ietves nav, bet iela ir 350 metru gara un ir “privātmāju” iela.
• Vidzemes aleja nav izbūvēta kā iela, bet kā piebraucamais ceļš pie dzīvojamām mājām. Promenādei gar ezeru nav sarkanās līnijas.
• Ielas (tajā skaitā ietves) pārbūves veikšanai vai seguma atjaunošanai ir nepieciešama projektēšanas dokumentācijas izstrādāšana un Rīgas pilsētas pašvaldības budžeta finansējuma piesaistīšana. Kopējais Rīgas pilsētā nepieciešamo realizējamo ielu pārbūves būvprojektu skaits, kā arī to ielu skaits, kuram nepieciešama seguma atjaunošana, pārsniedz Rīgas pilsētas pašvaldībai pieejamo budžeta līdzekļu apmēru.
• Departaments tuvāko gadu laikā neplāno veikt augstāk minēto ielu pārbūvi.
• Departaments informē, ka šobrīd privātie investori izstrādā Murjāņu ielas (posmā no Juglas ielas līdz Juglas ezeram) izbūves būvprojektu.

 

#2089 Lotars 2017-12-20 22:06:33
Labvakar! Bieži braucu ar 19.autobusu. Ir ceļa posms ar mežu no “Pagrieziens uz Bukultiem” un virzienā uz Jaunciema kapiem. Cik skatos uz šo mežu, braucot ar autobusu,- ir daudz vietās krituši koki vai lieli zari. Jautājums, vai ir gaidāma šī meža sakārtošana? Ja nē, tad varbūt var savākt kaut vai visus kritušos kokus un lielos zarus? Vismaz tā padarot mežu sakoptāku. Un domāju, ja jau braucot ar autobusu redz, ka ir krituši koki, zari, tad gan jau pašā mežā arī kaut kas tāds ir. Un vēl, vai tas ir valsts mežs vai kam piederošs?

SIA “Rīgas meži” mežsaimnieciskā darbība ir sertificēta ar meža ilgtspējīgas apsaimniekošanas sertifikātu PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification jeb Meža sertifikācijas shēmu novērtēšanas programma), kas paredz, ka jebkurā mežā, tajā skaitā arī mežos pilsētu administratīvajās robežās, ir jāsaglabā iespējami daudz mirusī koksne, izņemot gadījumus, ja tā apdraud meža apmeklētājus. Tāpat šādu zaru un kritalu izvākšana nav ne tikai ekoloģiski, bet arī ekonomiski pamatota. Tāpēc arī gan iedzīvotāja aprakstītajā vietā, gan arī citviet mežā SIA “Rīgas meži” šādus kokus no meža neizvāc. Tomēr, ja apkārtnes iedzīvotājiem ir interese, uzrakstot iesniegumu un izpildot vēl dažas prasības (PEFC sertifikāts attiecas uz visiem, kas vēlas kaut ko darīt mūsu mežos), ir iespēja pie šīs koksnes tikt.

 

#2088 Santa 2017-12-19 14:55:41
Labdien! Kad Āraišu ielas posms no Biķernieku līdz Struktoru ielai tiks salabots? Šajā posmā no Biķernieku ielas līdz Āraišu 36 nav asfalta, ir vienas vienīgas bedres, kuras nevar šķērsot, nenoskrāpējot mašīnas apakšu. Automašīnu vadītāji, meklējot labāko variantu bedru apbraukšanai, daļēji izmanto gājēju ietves. Par cik ceļš nav asfaltēts un bedrēs vienmēr ir ūdens, ietves tiek piesmeltas ar dubļiem un kļūst slidenas.

Pašlaik vairāki privātie zemes gabali atrodas ielu sarkanajās līnijās, līdz ar to, lai realizētu ielas pārbūvēšanu tie ir jāatpērk. Ņemot vērā to, ka daļa zemesgabalu pieder daudzdzīvokļu māju īpašniekiem, atpirkšanas process būs sarežģīts. Uz doto brīdi ir notikušas sarunas ar dažu privātīpašumu pārstāvjiem, par zemes jautājumu risināšanu.
Līdz tam uzturēšanas darbu ietvaros iela tiks uzturēta, – līdz ko laika apstākļi atļaus, to piebērs un nolīdzinās!

 

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes