Par aktuālo Rīgā (04.01.)

Par aktuālo Rīgā (04.01.)

08.01.2018

 

Uzdod savu jautājumu šeit

#2076 Valters 2017-11-23 11:40:43
Labvakar. Šoreiz nevis jautājums, bet ieteikums, ko varat nodot Rīgas Satiksmes interneta speciālistiem, un tātad doma tātad, ka Rīgas Satiksmes mājas lapā varētu parādīties tāda sadaļa, kur katru mēnesi Rīgas Satiksme atskaitās, kur iztērē naudu, ko iekasē no bezbiļetniekiem. Jo, nu protams, ir bezbiļetnieki, kas samaksā uzreiz kontrolei, ir bezbiļetnieki, kas mēneša laikā samaksā, ir arī tādi, kas maksā tad, kad tiesa ir bijusi .. līdz ar to summas ir dažādas, un tad nu ir tas jautājums, kur šo naudu iztērē? Es, piemēram, pats biju bezbiļetnieks un man par vairākiem gadiem sakrājās summiņa, ko šobrīd maksāju Rīgas satiksmei, neslēpšu tie ir aptuveni 700 eiro… tad nu Rīgas Satiksme, ja savā mājas lapā izveidotu šādu sadaļu, kur atskaitās, rakstītu (tāds mēnesis…tik bezbiļetnieki un iekasēta tāda nauda kopā. Par šo naudu izmaksājām prēmijas darbiniekiem. Cits mēnesis tik bezbiļetnieki, tik soda nauda iegūtā, trolejbusu parkā saremontējam trolejbusus. Jauns mēnesis tik bezbiļetnieki tik soda nauda utt. utt.) Nu tāda tā doma. Ko sakāt??

No bezbiļetniekiem iekasētā nauda ir nevis peļņa, bet negūtie ienākumi par braukšanas biļetēm, kura tiek ieskaitīta kopējā Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” budžetā. Jānorāda, ka katra pasažiera pienākums ir pēc iekāpšanas sabiedriskajā transportā reģistrēt biļeti.

 

#2075 Zigrīda 2017-11-22 18:01:39
Kā var būt, ka Rīgas Domes sēdes laikā tās vadītājs veic ierakstus savos sociālajos tīklos?

Diez gan individuāls jautājums. Rīgas domes sēžu vadītāja galvenā funkcija ir vadīt sēdi. Situācijās, kad, piemēram, debatēs kāds pauž savu viedokli gari un plaši, sēdes vadītājam ir salīdzinoši brīva izvēle, – viņš var klausīties vai, šajā situācijā, veikt ierakstus sociālajos tīklos. Domes sēžu vadītajam nav likumā vai kādos citos normatīvajos aktos noteikti ierobežojumi, kas liegtu to darīt. Galvenais ir ievērot visus normatīvos aktus, kas nosaka, kā jāvada domes sēde.

 

#2074 Krista 2017-11-22 18:00:18
Sveiki, izskanēja ziņās kādu laiku jau atpakaļ ka Rīgas Dome piešķīrusi vairākus tūkstošus ”Humora komiteja” Kas tā par komiteju tādu un kādēļ viņai vajadzīga tik milzīga nauda ??

Biedrībai „Humora komiteja” 2016. gadā tika piešķirts 51000 eiro, no tiem izmaksāti 23227 eiro. 2017.gadā biedrībai arī bija paredzēts 51000 eiro, no tiem izmaksāti 20400 eiro. Tātad divu gadu laikā biedrība ir saņēmusi 43627 eiro. Nākamā gada budžeta projektā nav paredzēts finansējums šīs biedrības atbalstam.
Biedrība katru gadu ir iesniegusi finanšu un saturisko atskaiti Rīgas domes noteiktajā kārtībā, atbilstoši noslēgtajam līgumam
Finansējums piešķirts pasākumu ciklu ~ 50 spēļu/turnīru organizēšanai skolēnu komandām, 18 stand-up vakaru rīkošanai, Rīgas jauniešu izlases dalībai starptautiskajā festivālā Tallinā, kā arī vasaras skolu/semināru jauniešiem, kas vēlas nodarboties ar debašu prasmju izkopšanu, organizēšanai. Finansējums piešķirts jauniešu dalībai „Jautro un atjautīgo kluba” Eiropas čempionātā Vācijā, Nīderlandē, Igaunijā, Baltkrievijā, Lielbritānijā, Grieķijā.
Nauda, kas netika izmaksāta nonāk jaunatnes brīvā laika iniciatīvu atbalstam, piemēram – jauniešu brīvā laika aktivitāšu organizēšanai vasaras brīvlaikā, tajā skaitā turnīri, izglītojoši izzinošas spēles pilsētvidē, treniņi, utml.
Nākamā gada budžeta prioritātes darbam ar jaunatni ir jaunatnes nevalstisko organizāciju atbalsts konkursu ietvaros, kā arī funkciju deleģēšana Nevalstiskajām organizācijām bērnu un jauniešu brīvā laika aktivitāšu organizēšanai, piemēram, Streetbasket, O Sands, BaMbuss u.c.
Pašvaldība ir atbalstījusi arī citas organizācijas, kuras strādā ar bērniem un jauniešiem, piemēram:
Biedrība “Skeitparku sporta veidu aģentūra” – Monsterparks darbības nodrošināšana un jauniešu brīvā laika aktivitāšu organizēšana –
Biedrība “Intellect” – bērnu un jauniešu intelektuālo spēļu cikla norisei
Biedrība “Streetbasket” – Grīziņkalna skeitparka darbības nodrošināšanai
Biedrība “Mārtiņa Pļaviņa sporta klubs” – bezmaksas pludmales volejbola nodarbību nodrošināšanai jauniešiem vasaras brīvlaikā

2016.gadā biedrībai “Humora komiteja” piešķirtie, bet neizlietotie līdzekļi tika novirzīti (vienreizējie piešķīrumi):

Biedrība “Latvijas skautu un gaidu centrālā organizācija” – nometnes “Baltais Vilks 2017” atbalstam
Biedrība “Jauniešu brīvo interešu biedrība” – projekta “WinterCon III” atbalstam
Biedrība “Anemos Art” – projekta “Jaunatnes organizāciju stratēģiskās plānošanas darbnīcas” atbalstam
Nodibinājums “Palīdzēsim.lv” – projekta “Izglītības iestāžu pedagogu kompetenču pilnveide darbam ar skolēnu pašpārvaldēm” atbalstam.

 

#2073 Aldis 2017-11-22 17:15:16
Nav joprojām skaidrs par kādiem nopelniem tieši Rīgas Domes Satiksmes departamentam tiks izmaksātas prēmijas ~76 tūkstoši apmērā. Informācija presē ir bijusi skopa. Var noprast, ka par LABI veiktajiem remonta darbiem. Katram muļķim ir redzams, ka remontdarbu veikšana bija nekvalitatīva un apkārtējiem dzīvību apdraudoša. RDSD pārstāvji visās nebūšanās tika vainoti būvnieki, komunikāciju turētāji vai paši iedzīvotāji, bet sanāk, ka paši darbojušies spīdoši. Strādāju skolā un mani kolēģi ir sagatavojuši bērnus pat pasaules olimpiādēm, bet neesmu dzirdējis ne tuvu, ka viņiem tiek piešķirtas prēmijas šādos apmēros. Vai tad viņu atbildība ir mazāka? Šis prēmiju izmaksas gadījums būtu līdzīgi, ja Rīgas Dinamo vadība pēc ļoti neveiksmīgas sezonas sev izmaksātu prēmijas, jo viņi jau strādājuši labi, bet spēlētāji (velkot paralēles būvnieki) bijuši nemākulīgi.

• Rīgas domes Satiksmes departamentam darbinieku prēmēšanai papildus finanšu līdzekļi netika piešķirti. Rīgas domes Satiksmes departaments gada laikā ieekonomēja finanšu līdzekļus saistībā ar vakancēm, kas netika aizpildītas, kā rezultātā šī nauda tika pārdalīta prēmēšanas pozīcijā.
• Rīgas domes Satiksmes departamentā prēmijas tiek izmaksātas atbilstoši normatīvajiem tiesību aktiem, turklāt tās netika izmaksātas visiem darbiniekiem, bet tika izmaksātas pēc Rīgas domes Satiksmes departamentā notikušās 2017.gada darbinieku darba izpildes novērtēšanas, izvērtējot darbinieku faktisko noslodzi.

 

#2072 Valters 2017-11-22 09:50:09
Tātad Kalpaka Bulvāris, parciņš pie Esplanādes, Mākslas muzejs – ļoti daudzās vietās tas bruģis ir jāmaina, jo citur ir caurumi un citur vēl kādi bojājumi. Vai ir paredzēti pavasarī tam ceļam kādi uzlabojumi?
Pilna apjoma parka rekonstrukcija, kāda pirms dažiem gadiem tika veikta Ziedoņdārzā, Grīziņkalnā, Miera dārzā un citviet, Esplanādē nav plānota. Taču šī parka celiņu tīkla, apstādījumu, atpūtas vietu, bērnu rotaļlaukumu sakārtošana notiek pa etapiem. Jau ir ļoti kvalitatīvi sakārtota Latvijas Nacionālā mākslas muzeja apkārtne, parka daļa ap Oskara Kalpaka pieminekli, celiņi un apstādījumi de Tolli pieminekļa pakājē. Rīgas domes Mājokļu un vides departaments nākamgad ieplānojis atjaunot asfaltu starp Mākslas akadēmiju, Kalpaka bulvāri, K.Valdemāra ielu un iebrauktuvi uz akadēmiju aiz sabiedriskā transporta pieturas (kur atrodas guļošās lauvas skulptūra). Rīgas domes Satiksmes departaments plānojis remontēt O.Kalpaka ielas brauktuvi. RD Satiksmes departamenta speciālistiem tiks lūgts saskaņot un projektēt arī ielai piegulošās ietves remontdarbus.

 

#2071 Aivars Bojārs 2017-11-22 09:31:41
Iebraukšana Rīgā pa A6 (Maskavas iela) no rītiem un izbraukšana no Rīgas vakaros. Darba dienu rītos iebraucot Rīgā vienās un tajās pašās vietās ir vērojams regulārs sastrēgums, piemēram Krustpils ielas un Maskavas ielas krustojums un nu jau slavenais Dienvidu tilta mezgls, kas liek izveidoties sastrēgumam vairāku krustojumu garumā. Vai tiešām visas iespējas ir izsmeltas un tur vairs nevar ne ko darīt? Piemēram Krustpils un Maskavas krustojumā varētu būt risinājums ar papildjoslām – iebraucot Rīgā, pagarināt to papildjoslu, kura nogriežas uz Krustpils ielu (atjaunojot esošajā papildjoslā segumu) un no Rīgas izveidojot papildjoslu sadalošajā zālājā nodrošinot iespēju nogriezties pa kreisi uz Krustpils ielu no Maskavas ielas nekavējot satiksmi taisni pa Maskavas ielu. Tā pat būtu nepieciešama papildjosla no Krustpils ielas pa labi uz Maskavas ielu, lai iekļautos satiksmē.

Rīgas domes Satiksmes departaments norāda, ka Rīga pakāpeniski attīsta ielu infrastruktūru un, lai būtiski uzlabotu situāciju, ir nepieciešamas lielas investīcijas, ko īsā laika periodā nav iespējams piesaistīt. Lai risinātu transporta problēmas Rīgā, šobrīd tiek izstrādāti tādi vērienīgi projekti, kā Austrumu maģistrāle posmā no Ieriķu ielas līdz Vietalvas ielai, Zemgales virziena maģistrālā transporta mezgla izbūve (Vienības gatves un Ziepniekkalna ielas savienojums), Tvaika ielas pārbūve un satiksmes pārada pār dzelzceļa sliežu ceļiem Rīga – Skulte izbūve.
Papildus: atbilstoši Rīgas ilgtspējīgas stratēģijai 2030.gadam, ir nepieciešams veicināt privātā transporta samazināšanu pilsētā rosinot iedzīvotājus izmantot ilgtspējīgus pārvietošanās veidus, kā piemēram, sabiedrisko transportu.

 

#2070 Andis 2017-11-21 23:13:07
Sabiedriskajā transportā uz viena no ekrāniem tiek rādītas pieturas un ar miniatūriskiem burtiņiem apakšā tiek parādītas nākamās pieturas pārsēšanās iespējas un norādīti maršruti, kuros iespējams pārsēsties. Taču papētot situāciju dziļāk, skatījos, ka tur uzrādās arī maršruti, kuri iet uz vai no depo, piemēram, pie Gaisa tilta rāda, ka ir iespējams pārsēsties 11.tramvajā. Manuprāt tā ir cilvēku maldināšana, jo šie tranportlīdzekļu uz depo iet reti un parasti noteiktās stundās. Tāpat maldinoši ir iekļaut maršrutus, kuri kursē ļoti reti vai tajā dienā nekursē nemaz.

Integrētā kustības kontroles, drošības un pasažieru informēšanas sistēma, kura ieviesta sabiedriskā transporta līdzekļos un vadības centrā, nav gatavs standarta produkts, kas būtu pieejams pakalpojumu tirgū. Tāpēc joprojām notiek šīs sistēmas testēšana un pielāgošana. Šobrīd sistēma ģenerē pasažieru tablo attēlojamo informāciju par pārsēšanās iespējām, vadoties pēc spēkā esošiem maršruta sarakstiem. Transporta līdzekļi, kuri iet no/uz depo, ir klasificējami kā maršrutā iekļautie reisi un reāli pārvadā pasažierus, līdz ar to tie arī uzrādās pie pārsēšanās iespējām. Taču nākotnē tiks strādāts pie tā, lai šie reisi monitoros neparādās.

 

#2069 Anda 2017-11-20 13:21:48
Dzīvoju Juglā netālu no bērnu Gaiļezera slimnīcas. Darbs atrodas it kā netālu 6-7km. Netālu no Dreiliņu apļa, bet lai šo it kā nelielo distanci mērotu ar sabiedrisko transportu un nepieciešama gandrīz stunda, jo taisna savienojuma starp šiem punktiem nav. Jābrauc cauri Purvciemam līdz Pļavniekiem un vēl cerībā, ka transports nekavēsies un nākamais transports neaizies gar degunu. Vai tuvākajā laikā ir plānots izveidot maršrutu no Juglas uz Dreiliņu apkārtni?

Protams, ka pasažieriem visērtāk būtu ar vienu transporta veidu nokļūt no vēlamā sākumpunkta līdz galapunktam, bet katram pasažierim ir jāapzinās, ka Rīgā ir 58 apkaimes un tiešo savienojumu starp visām apkaimēm nodrošināt nav iespējams. Tādēļ maršrutam ir jābūt piemērotam pēc iespējas lielākam skaitam pasažieru un jānodrošina ērtas pārsēšanās iespējas. Tāpat Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” uzsver, ka kopš 2016.gada 1.jūlija ir ieviesta laika biļete, kas ļauj 60 minūšu laikā pārsēsties starp maršrutiem neierobežotā daudzumā, tādejādi neradot papildus izmaksas pasažieriem.

1 Komentārs
Inline Feedbacks
View all comments
Andris
6 gadi

Vai tiesa, ka Grostones ielā tiks paplašināts bērnudārzs( 49.)? Ja jā – tad kad un vai tās būs latviešu valodas grupiņas?


Aktualitātes