Radio Kulta ēdieni – SOMIJA. Lapzemes siers

Radio Kulta ēdieni – SOMIJA. Lapzemes siers

Radio Kulta ēdienu sestās sezonas noslēdzošais raidījums aizvedīs mūs uz patiesu kulta vietu, pie īsteniem kulta personāžiem. Dosimies uz Somijas Lapzemi pie Ziemassvētku vecīša un ziemeļbriežu audzētājiem, lai tur baudītu saunas sildošo gaisu, uz aizsalušās jūras drebinātos zemledus makšķerēšanas laikā un mielotos ar fantastiski gardo Lapzemes sieru, kafiju un lāceņu ievārījumu.

Noskaidrosim arī, kas par mošķiem ir kalakukko un memmis.

Būs aizraujoši!

3 Responses to “Radio Kulta ēdieni – SOMIJA. Lapzemes siers”

  1. Fricis says:

    Labrīt, Mārtiņ.
    Šī raidījumu sezona Tev ir sanākusi lieliska. Paldies.
    Iesākumā piesiešanās,. Ja iepriekšējā raidījumā Tu kaut ko neapēdi, tad šajā raidījumā brūklenes ar dzērvenēm sajauci. Bet tas droši vien dēļ aukstuma.
    Par jautājumiem:
    1. Pats arī esmu bijis Somijā līdz pat polārajam lokam ziemas laikā. Skatoties uz Tevi radās jautājums, vai tikai nevajadzēja izkāpt ārā no tā hipstera tēla un tomēr izvēlēties vietējo ģērbšanos stilu. Tu nenosali?
    2. Un kas ir somu nacionālā garšviela?

  2. Ginta says:

    Labrīt

    Man prieks, ka neskatoties uz Janas stāstu par centieniem ierobežot sviesta patēriņu, tomēr varēja redzēt, ka Somi sviestu liek uz nebēdu un viņiem tur ir lēti

    Man ir jautājums kāpēc pēdējo pusgadu Latvijā ir tāda krasa sviesta cenas kāpums ‘?

    Vai Latvijā varētu būt nopērkama Lapzemes siera baktērijā?

    Vai Jūsu raidījumā gatavotais siers bija līdzīgs tam, ko pārdod pie mums Rimčikos un citur ?

    šķiet Jūs rupjmaizes pīrāgā likāt asarus, bet tie ir diezgan asakaini, vai garajā cepšanas periodā asakas sacepās, ka pazuda, un ja nepatīk asakas, kādas vēl zivis varētu likt rupjmaizes pīrāgā ?

  3. Baiba says:

    Labrīt,
    Vispirms Paldies par visiem šīs sezonas raidījumiem.
    Vai karēlijas pīrāgs vienmēr būs pildījumā ar rīsiem? Varbūt ir citi pildījumi arī?
    Bija vēlme pamēģināt uzcept maizi ar zivīm, bet nu 10 stundas cepšanai, nu pacietība. Vai tiešām tik ilgi šo maizi cep visās vietās Somijā?
    Vai mājās, ja ir elektriskā krāsns sanāks tā maizi no miežu miltiem, jo 300 grādi nebūs un par maizes krāsni mani elektrisko nenosauksi?
    Vai Lapzemes siers, kas nopērkams, piem., Rimi arī kusīs kafijā?

Leave a Reply to Ginta

Drošības kods *

Copyright © AS RADIO SWH. All rights reserved.

Top