Kaut kā tā ir sanācis, ka Eiropā un tostarp Latvijā dārzenis numur viens ir kartupelis. Mēs visi zinām, ka tas ir ieceļotājs, un kartupeļa dzimtās mājas atrodas gandrīz 12 000 km no mums attālajā Peru.
Kulta ēdienu sestās sezonas piektajā raidījumā paviesosimies četru kilometru augstumā Andu kalnos – vietā, kur radies superdārzenis, bez kura mūsu ikdiena nav iedomājama. Tur sastopsim vīrus, kas audzē un pēta vairāk kā 4000 kartupeļu šķirnes. Turpat netālu uzzināsim arī, kā jaunāko laiku atradums – kvinoja – aug.
Limas restorānos un mājās pie vietējiem nobaudīsim īsti peruāniskus ēdienus, Kusko reģionā pagaršosim arī patieso peruāņu kulta ēdienu – jūrascūciņu, Titikakas ezerā kopā ar Cēzaru dosimies zvejā un medībās.
Piedzīvojumu nudien netrūks.
Tiekamies ceturtdien, 30. novembrī, plkst. 21.15, LTV1, sestdien, 2. decembrī, plkst. 10.00, Radio SWH
nezinu kamdēļ, bet mani jautājumi par Šveici nebija sasnieguši Radio SWH kulta ēdienus un joprojām kaut ko papildus gribu zināt
Kas notiek, ja gatavojot fondy neliek kartupeļu cieti, jūtos labāk, ja to neizmantoju… ciete man saistās ar ķīseli ….domāju, ja treknāku sieru liks, var iztikt bez cietes
Veikalos arvien vairāk parādās kazas siers, arī Rimi ir diezgan laba izvēle no kazas sieriem vai no tā arī varētu eksperimentēt un gatavot Kazas siera foundy
Starp citu klīstot pa Rīgas veikaliem redzēju lielveikalā Šveices sieru fondi komplektu….viss gatavs tikai jāsilda
tieši par kartupeļiem Peru bija maz, bet viss pārējais par sāli, zivs marinēšanu un kalniem bija ļoti interesanti
un jautājums ir – Vai kartupelis, kas ir cepts sūdos pēc kaut kā garšo ?
kalnos noķerot zivi diez vai bija ledus, lai marinētu zivi, vai zivs iemarinēsies pietiekami labi arī bez ledus klātbūtnes