Radio Kulta ēdieni – KOLUMBIJA. Avokado

Radio Kulta ēdieni – KOLUMBIJA. Avokado

Uz maģiskā reālisma zemi dosimies, lai izprastu zaļā superaugļa – avokado noslēpumus. Paviesosimies vairākās avokado plantācijās, redzēsim, kās sākas kulta augļa ceļš uz mūsu galdiem. Kā kolumbieši ēd šo zaļo brīnumu un kādi augļi vēl sastopami tālajā Dienvidamerikas zemē. Redzēsim arī, kā kulinārija cīnās ar noziedzību, kā izskatās restorāns Kartagēnas sieviešu cietumā un kādus brīnumus var nopirkt Bogotas tirgus vudu sektorā.

Tiekamies ceturtdien, 9. novembrī, plkst. 21.15, LTV1, Radio SWH sestdien, 11. novembrī, plkst. 10.00

2 Responses to “Radio Kulta ēdieni – KOLUMBIJA. Avokado”

  1. Ginta says:

    par Kolumbijas avokado

    Man ļoti patika, ka zivju buljona pagatavošana pievienojot tam kokosriekstu pienu

    Čārlija gatavotais ēdiens zivis ar vaniļu un kokosriekstu buljonu izskatījās ļoti vienkāršs un tajā pašā laikā sasodīti gards, sakiet kura no zivīm, kas pieejamas Rīgas tirgū vai Rimi, varētu eksperimentēt pagatavojot ar kokosriekstu eļļu un vaniļu un ķiploku vai tas būtu zandarts, tuncis , līdaka, doroda, asaris vai kas cits

    Vai kokosriekstu eļļai ir svarīgi, ka tā ir auksti spiesta kokosriekstu eļļa, cik dzirdēju tā savu vērtību nemaina pat karsējot līdz 200 grādiem

    Vai veikalā tirgoto kokosriekstu pienu tā pagatavo, kā to rādīja Kulta ēdienos, sagriežot, aplejot ar ūdeni un blenderējot

  2. Baiba says:

    Vispirms daudz laimes jau vakardienas vārda dienā. Paldies par jaunajiem, interesantajiem raidījumiem, jauno sezonu ilgi gaidījām. Mūsu ģimene ļoti iecienījusi avokado, bet ir radušies jautājumi: 1) Veikalā ir nopērkami zaļi gludie, zaļi krokainie un brūnie krokainie avokado, ar gludajiem viss ir labi, cietie nogatavojas, mīkstie tā pat jau ir ēdami, bet ar brūnajiem – kā pērkam cieti, vai mīksti, vienalga iekšā pilnīgi kā sapuvuši. Varbūt slikta pieredze tikai man, bet kuri ir vislabākie avokado no pieejamajiem pie mums un kuri ir labākie gada mēneši, kad pie mums nopērkami labākie avokado, nu tāpat kā arbūzi – ir taču noteikts sezonas laiks? Kur viņiem var sanākt tik uzpūstas bulciņas no tās kukurūzas? Par banānam līdzīgajam augļiem – ja jau tik cieti un izturīgi, tad kāpēc vēl Latvijā nav pieejami? Un ja nepārklausījos, kur tad tiek izmantoti pēc mazā indijas rieksta noņemšanas, tas apakšējais auglis.

Leave a Reply

Drošības kods *

Copyright © AS RADIO SWH. All rights reserved.

Top