Par aktuālo Rīgā (09.11.)

Par aktuālo Rīgā (09.11.)

13.11.2017

Uzdod savu jautājumu šeit

#2015 Gatis 2017-10-02 11:29:41
Labdien, man ir jautājums Andrim Amerikam. Kad tiks salabota visvairāk Latvijā noslogotā šoseja Rīga – Jūrmala, šoseja ar trijām joslām? Latvijā valsts galvenie ceļi, kas ir A klase ir jāsalabo līdz jūnijam. Jūrmala savu posmu salaboja kaut kad jūlijā. Tagad jau ir oktobris, bet Rīga savu posmu nav salabojusi. Kopumā Rīgā ir labi ceļi, bet šī šoseja ir drausmīga – vai tiešām katrā virzienā nevar tās 20 bedres aiztaisīt. Tur dienā brauc tūkstošiem mašīnu, kas lauž savus transportus. Un pie reizes otrs jautājums, kad būs kapitālais remonts, kurā gadā? Jo tās rises ir šausmīgas; lietus laikā notiek akvaplanēšana :( Ja būtu pieejama statistika, noteikti varētu redzēt avāriju ziņā dēļ sliktā ceļa avārijas ir ļoti daudz tur.:(

Jūrmalas šosejas brauktuves stāvoklim tiek sekots līdzi ikdienas uzturēšanas darbu ietvaros. Rīgas domes Satiksmes departaments plāno veikt seguma atjaunošanu Kārļa Ulmaņa gatvē posmā no Lielirbes ielas līdz Jūrkalnes ielai (lidostas pārvads) 2019.gadā.

 

#2014 Elīna 2017. gada 1. October at 13:24
Labdien! No rītiem vedot meitu uz bērnudārzu parasti izvēlamies īsāko ceļu, kas ved pa Purvciema ielu gar Rīgas Klasisko ģimnāziju un te nu sākas HAOSS. Šīs ģimnāzijas bērnu vecāki cenšas savu lolojumu pievest pie pašām skolas durvīm, nomezdami savu auto uz ielas tādējādi pilnībā nobloķējot vienu braukšanas joslu un tiem, kuri izmanto šo ielu, lai tiktu katrs savās rīta gaitās, to padara praktiski neiespējamu! Nervi čupā jau no paša rīta un diena sabojāta, jo pieklājīgs un smaidīgs braucējs no rītiem ir retais, it sevišķi, ja ir jāsaskaras ar agresīvu roku&pirkstu žestikulāciju ne pārāk pieklājīgu vārdu apmaiņu & vēl grūstīšanos izkāpjot no auto! Vai tas tiešām ir nepieciešams?! Varbūt ir vērts šo Purvciema ielu padarīt par vienvirziena iela & vismaz vecāki būs mierīgāki un bērni priecīgāki :)! P.S. Šis pats haoss notiek arī pēcpusdienās/vakaros….

Šī ir vēsturiski izveidojusies situācija, kad viena no Rīgas lielākajām skolām ir izvietota mikrorajonā, kur ielu tīkls ir šaurs un nepiemērots tik lielai satiksmes intensitātei. Lai uzlabotu satiksmes drošību, ir veikta gājēju pārejas ierīkošana, ātrumvaļņa izbūve. Norādām, ka stāvvietu programmas ietvaros, tiks izskatīta iespēja ierīkot stāvvietas Stirnu ielā, kas ir Klasiskās ģimnāzijas tuvumā. Vienvirziena ielu šajā posmā paredzēt nav iespējams, jo nevar nodrošināt pretējo braukšanas virzienu, turklāt šādas vienvirziena ielas izveide pasliktina satiksmes drošību, jo palielinās satiksmes plūsmas ātrums un nobrauktais ceļa garums (nobrauktais attālums).

 

#2013 Uldis 2017-09-28 22:49:32
Sveiki, vai nav iespējams, kaut ko darīt lietas labā ar Maskavas un Ķengaraga ielas krustojumu. Avārija pēc avārijas notiek. Otrs jautājums par Barona ielu. Starp Tallinas un Artilērijas ielu tika likvidētas stāvvietas (lai netraucē gājējiem un riteņbraucējiem), bet to varēja nedarīt, jo starp Tallinas un Pērnavas ielu tāpat visi mašīnas liek kā pagadās. Traucē gan gājējiem, gan atstāj daļu mašīnas uz tā saukto velo joslu. Lūdzu atgriezt stāvvietas atpakaļ. Paldies

1. Satiksmes organizācija Maskavas un Ķengaraga ielu krustojumā ir atbilstoša Ceļu satiksmes noteikumu prasībām un viesiem ceļu satiksmes dalībniekiem ir pienākums ievērot šo noteikumu prasības. Lai būtiski uzlabotu situāciju Maskavas un Ķengaraga ielu krustojumā ir nepieciešams veikt krustojuma pārbūvi, diemžēl ierobežotā finansējuma dēļ, tuvākajos gados nav plānots veikt minētā krustojuma pārbūvi.
2.K.Barona ielā stāvvietas ierīkotas atbilstoši saskaņotajai projekta dokumentācijai, izvērtējot ietvju platums kā arī citus aspektus, lai pēc iespējas nodrošinātu visu satiksmes dalībnieku ērtu pārvietošanos. Šobrīd nav plānots veikt izmaiņas stāvvietu organizācijā K.Barona ielā.

 

#2012 Krista 2017-09-28 20:05:18
Sveiki. Vai PET pudeļu, stikla pudeļu un skārdeņu, kā arī cita veida iepakojumu depozītu sistēmas ieviešana ir kaut kad paredzēta Rīgā?? Vismaz būtu tīrāka pilsēta, jo tad nekur nemētātos šie iepakojumi jo saucamie bomži būs savākuši un nodevuši līdz ar to noteikti pilsēta būtu tīrāka..

Šī gada pavasarī šis jautājums tika aktualizēts valsts līmenī saistībā ar iedzīvotāju ierosinājumu portālā “Mana balss”. Jautājums tika izskatīts arī Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā, kurā piedalījās atkritumu nozares, VARAM (Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija), VVD (Valsts vides dienests), kā arī Rīgas pašvaldības pārstāvji. Kā ziņoja VARAM pārstāvji, pirms vairākiem gadiem VARAM izstrādāja depozītu sistēmas ieviešanas plānu, kas tomēr tika Saeimā noraidīts, tādēļ visa atkritumu sistēma valstī turpmāk tikusi orientēta uz atkritumu šķirošanas un pārstrādes veicināšanu, iekļaujot šos atkritumus kopējā plūsmā. Ņemot vērā, ka atkritumu apjoms, kas iekļautos depozīta sistēmā, ir neliels (daži procenti no kopējiem atkritumiem), depozītsistēmas ieviešanas augstās izmaksas, kā arī ietekmi uzsākto atkritumu šķirošanas attīstību, LR Saeimas komisija priekšlikumu tālāk nevirzīja.
Arī Rīgas pašvaldība savu līdzšinējo atkritumu sistēmu ir veidojusi, rēķinoties ar valsts politiku šajā jomā un šobrīd aktīvi strādā pie izmaiņām, kas atkritumu šķirošanas iespējas padarītu iedzīvotājiem daudz pieejamākas un ērtākās un maksimāli daudz no savāktajiem atkritumiem tiktu pārstrādāti.

 

#2011 Ilmārs 2017-09-28 10:45:54
Ko Rīgas dome dara cīņā ar pedofiliem? Piemēram, nesen informēja, ka pedofils klīst pa Purvciema rajonu. Vai tiek rīkota pastiprināta skolu uzraudzība, utmldz.?

Pedofilija ir sodāma saskaņā ar Krimināllikumu, tādēļ Rīgas pašvaldības policija (Turpmāk – RPP) šādus gadījumus izmeklēt nevar. Tāpat RPP nav tiesību veikt operatīvās darbības.
Taču tas nenozīmē, ka RPP neko nedara.

1.Prevencija
Pirmkārt RPP darbinieki ir pie visām pašvaldības izglītības iestādēm (iestāžu darba laikā), kā arī pie visām interešu izglītības iestādēm (kopā ar skolām vairāk nekā 160 dažādi objekti). Būtiski ir tas, ka iespēju robežās pie interešu izglītības iestādēm kārtības sargi ir arī brīvdienās, jo tās strādā arī brīvdienās. Tāpat ikdienas patrulēšanas maršutos ir iekļauti visi bērnu laukumiņi (arī tie, kuri ir daudzdzīvokļu namu pagalmos). Tādā veidā policija ar savu klātbūtni novērš pedofilu (un citu ļaundaru, kā arī, piemēram, narkodīleru) vēlmi tuvoties bērniem.
2.Sadarbība ar Valsts policiju

Ikreiz, kad Valsts policijas redzeslokā nonāk pedofilijas gadījums, šo informāciju saņem arī RPP. Līdz ar to pašvaldības policistiem arī ir zināmas ļaundara pazīmes un vietas, kur viņš varētu uzturēties. Tāpat RPP informē Valsts policiju, ja tiek noķerts aizdomīgs cilvēks, kurš varētu būt pedofils (piemēram, “virinātājs”).

3.Bērnu informēšana
Vidēji Rīgas pašvaldības policijas darbinieki mēnesī izglītības iestādēs nolasa 100 lekcijas bērniem un jauniešiem par dažādiem drošības jautājumiem. Gadā tās ir 1200 lekcijas. Taču, ja pieņem, ka vienā klasē ir vidēji 25 skolēni, tad ik gadu par drošības jautājumiem tiek izglītoti 30 000 jauniešu.
Jāpiebilst, ka izglītošanas jautājumos iesaistās arī RD Izglītības un sporta departaments caur kuru tiek apziņotas skolas, ja nepieciešams brīdināt par iespējamiem riskiem. Tāpat nepieciešamības gadījumā skolās sadarbībā ar IzM kā apziņošanas rīku var izmantot arī e-klasi, kurā ir iespējams nosūtīt informāciju visiem vecākiem vai tikai atsevišķu skolu audzēkņu vecākiem.

4.Par konkrēto pedofilu. Cik mums zināms, tad Purvciemā patiešām šādas ziņas bija izplatījušās, taču pagaidām apstiprinājums tām nav gūts. Jāpiebilst, ka Valsts policija nav saņēmusi ziņas ne par vienu gadījumu, kad Purvciemā kāds būtu kļuvis par pedofila upuri. Vēl būtiskāk ir tas, ka arī informāciju oficiālā ceļā policija nav ieguvusi, bet pamanījusi to kāda portāla komentāru sadaļā. Tas savukārt nozīmē to, ka policija aktīvi strādā un monitorē arī interneta vidi, lai uzzinātu par šādiem gadījumiem.

 

#2010 Krista 2017-09-27 11:04:25
Sveicināti! Biju pie Bābelītes ezera tur, kur iepriekš bija tās katakombas, tagad tātad viss ir aizbērts un ir kalni tikvien redzami, bet es kaut kur lasīju, ka to teritoriju vēl labiekārtos. Vai tiešām tā? Ja jā, kas tur gaidāms un kad?

Rīgas domes Īpašuma departaments šī gada pavasarī veica bijušās spēkstacijas nojaukšanu.
Labiekārtojuma būvniecība šajā teritorijā nav paredzēta un zemes gabala apsaimniekotājs SIA “Rīgas meži”, izvērtējot piemērotāko veidu meža atjaunošanai šajā teritorijā, informē: tā kā spēkstacija pārsvarā bija pazemes ēka, virs kā auga mežs, tad mežs, ēkas nojaukšanas laikā arī, protams, netika saglabāts. Tādēļ SIA “Rīgas meži” šajā teritorijā no jauna stādīs kokus.

 

#2009 Armands 2017-09-27 07:57:39
Sveiki! Lūdzu pārbaudīt! Veloceliņa posmā nobraucot no Salu tilta uz Krasta ielu kāds bezpajumtnieks ir ierīkojis mājvietu. Uzslieta telts ar iedzīvi. Iespējams, jau ir pamanīts.

Šajā adresē policijas darbinieki bijuši vairākas reizes. Pēdējā apsekošanas reizē sastapti divi bezpajumtnieki, bet telts tur vairs nebija un arī nekas neliecināja, ka viņi tur būtu apmetušies uz dzīvi.
Pēc pārrunām abi kungi nogādāti patversmē Gaiziņa ielā. Atgādinām, ka patversmēs ik gadu tiek nogādāti vairāk nekā 4000 bezpajumtnieki, kas vidēji ir ap 10-13 bezpajumtniekiem ik dienas.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes