Visi Kopā – Otto Kovči

Visi Kopā – Otto Kovči

15.09.2017

Pie Andra Freidenfelda un Evijas Gulbes viesojās Otto Kovči, Latvijas ungārs, kura tēvu zeme ir Valsts Eiropas centrālajā daļā.

Kā par Ungāriju raksta ceļojumubode: „…tā patiesi ir ir īpaša.. Ungāru valoda ir unikāla – nav gandrīz neviena vārda, kurš būtu līdzīgs kaimiņvalstu valodās lietotajiem, jo tai ir somugru izcelsme. Neskatoties uz to, ka valstij nav jūras robeža, tā tiek saukta par „Ūdens zemi”, pateicoties daudzajiem lieliem un maziem ezeriem un upēm. Ungārijas tauriņu populācija nelīdzinās nevienai citai valstij. Ungārija ir vienreizēja un to pierāda Buda un Pešta ar savu vēsturisko pārbagātību un pasaulē skaistāko Parlamenta ēku, Gellerta kalnu, muzejiem, baznīcām, pieminekļiem un Donavas dzīvīgumu pa vidu; ar naksnīgo gaismu romantiku; zeme ar Balatona saldūdens brīnumu, daudzajiem termālajiem baseiniem un avotiem; vīna un vīnogu zeme; burvīgu mazpilsētu un spēcīgu tradīciju zeme; augļkopības lielvalsts; slavenā Ungārijas stepe un visā pasaulē pazīstamais gulašs; nacionālie motīvi vijas cauri ungāru amatniecībai, unikālajai valodai, arhitektūrai, kultūrai un sadzīve, kurā tradīcijas tiek godinātas un turpinātas jau gadiem, piešķirot Ungārijai papildus vērtību… Tā ir zeme, kuras šarmu un garšu vajag sajust ikvienam eiropietim…”

Raidījumu cikls “Visi kopā” ir sagatavots ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes