Par aktuālo Rīgā (21.09.)

Par aktuālo Rīgā (21.09.)

22.09.2017

Uzdod savu jautājumu šeit

#1977 Toms Polovinkins 2017-08-23 18:31:39

Labvakar, vai ir iespējams savest kārtībā gājēju celiņu gar Rīgas Pļavnieku pamatskolu starp skolas un Jasmuižas ielas 18 k-1 ēkas žogu. Šajā posmā, it īpaši rīta un vakara stundās, cilvēkiem braucot uz/no darba ir relatīvi liela velo intensitāte – lai gan precīza statistika par to, cik daudz velosipēdisti šajā posmā pārvietojās, nav pieejama, tomēr pēc personiskās pieredzes (ik rīta maršruts uz darbu ar divriteni ved caur šo posmu) un novērojumiem spriežot, aktīvajā sezonā “pīķa stundā” tie varētu būt vismaz pāris velosipēdisti/ minūtē, jo šajā maršrutā pārvietojas velobraucēji, kas grib nokļūt no/uz Šķirotavas rajona uz/no Pļavniekiem/Dreiliņiem/Mežciemu/Juglu, savukārt mācību gada laikā vērojama augsta skolēnu intensitāte- taču konkrētās vietas infrastruktūra nav velosipēdistiem un gājējiem draudzīga. Rezultātā tiktu pamatīgi atvieglota pārvietošanos šajā posmā (augsto bortakmeņu dēļ, katru reizi jākāpj nost no riteņa, lietus laikā uz nesaistītā seguma veidojas peļķes, ritenis spolē un slīd.) Kā svarīgs aspekts ir jāņem vērā, ka šim posmam nav reālu/ loģisku apbraukšanas vietu, jo no vienas puses to ieskauj Rīgas Pļavnieku pamatskolas žogs, bet no otras puses ap Jasmuižas ielu 18 k-1 apjostais žogs- lai apbrauktu šo posmu, jābrauc vai nu caur mežu vai caur Pļavnieku iekšpagalmiem.

 

Pēc www.kadastrs.lv datiem šis celiņš daļēji atrodas uz Rīgas pašvaldības zemes ārpus sarkano līniju robežām. Nodots apsaimniekošanai Pļavnieku pamatskolai. Celiņš līdz skolas teritorijai apmēram 30 m garumā ved gar daudzdzīvokļu dzīvojamo namu Jasmuižas ielā 16, kura īpašnieks un/vai pārvaldnieks ir DzĪKS “PĻAVNIEKI”.  Celiņš vismaz 200 m garumā turpinās skolas teritorijā, kas atrodas zemes īpašumā ar Kadastra Nr. 0100 121 0545 un šis zemes īpašums stiepjas līdz Tīnūžu ielai.

 

Pļavnieku pamatskolai (turpmāk – skola) nav kāda īpaša plāna šo nelielo celiņa posmu (teritoriju) attīstīt un vienlīdz apstiprina, ka  tranzīta plūsmai skolas teritorijā netiks izbūvēts gājēju un velosipēdistu ceļš. Teritorija ir normālā stāvoklī un ērti izmatojama skolēnu nokļūšanai iestādē. Ja šī celiņa posms būs neapmierinošā tehniskā stāvoklī, skola par to informēs atbildīgās institūcijas, bet šobrīd skolai pret šo teritorijas posmu pretenziju nav.

Skolas direktore, apsekojot situāciju uz vietas, informē, ka uz iedzīvotāja vēstulē minētā celiņa skolai piesaistītajā zemes gabalā bortakmeņu nav.

 

 

#1976 Aivars Liepiņš 2017-08-21 17:55:08

Labvakar! Kam ir jānotiek, lai kāds uzlabotu satiksmi krustojumā Rīgas – Jelgavas šoseja ar Tīraines ielu. Ja kāds no atbildīgām personām tur pastāvētu kādas minūtes 30 tad ieraudzītu to, kā vadītāji riskējot ar dzīvībām cenšas izbraukt viņu.

 

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka minētais krustojums tiks pārbūvēts Zemgales maģistrālā satiksmes mezgla izbūves laikā (Dienvidu tilta 4.kārta) un tā būvniecība noslēgsies 2020.gadā.

 

 

#1975 Elvīra 2017-08-19 10:43:24

Cik cilvēki uz šo brīdi ir iegādājušies Rīdzinieka karti? 

 

Šobrīd nav nopirkta neviena Rīdzinieka karte par 775 eiro.

(Cena 775 eiro par 12 mēnešiem. Atbilstoši pašvaldības Finanšu departamenta aprēķiniem viena rīdzinieka pienesums pašvaldības budžetā ir aptuveni 1550 eiro. Rīdzinieka kartes cena noteikta, šo summu dalot uz pusi.)

Personām, kuras ir deklarētas Rīgā vai, kurām pieder īpašums Rīgā, Rīdzinieka karte tiek izsniegta bez maksas un šobrīd ir izsniegtas 370 150 kartes.

 

 

#1974 Klāvs 2017-08-17 21:07:09

Jau gadiem ir aktuāla problēma gājējiem un riteņbraucējiem ar Duntes un Laktas ielas krustojuma šķērsošanu. Šajā Duntes ielas posmā ne vienā, ne otrā pusē nav ierīkotas gājējiem paredzētas pārejas, tādēļ nākas to šķērsot neatļautā vietā, apdraudot savu drošību. Vai ir iespēja tuvākajā laikā ierīkot gājēju pāreju uz Laktas vai Bukultu ielas, ņemot vērā, ka pašlaik šinī posmā norit ceļa remonti? 

 

Gājēju pārejas tiek ierīkotas saskaņā ar Latvijas valsts standartā 190-10 “Gājēju pāreju projektēšanas noteikumi” (turpmāk- LVS 190-10) noteiktajām prasībām. Šis standarts ir iekļauts 2015.gada 2.jūnija Ministru kabineta noteikumos Nr.279 “Ceļu satiksmes noteikumi” kā obligāta prasība gājēju pāreju ierīkošanai. LVS 190-10 nosaka, ka neregulējama gājēju pāreja tiek paredzēta tikai pie noteiktas gājēju un transportlīdzekļu satiksmes plūsmas intensitātes. Pēc Rīgas domes Satiksmes departamenta rīcībā esošās informācijas Duntes ielas un Laktas ielas krustojumā kā arī Duntes ielas un Bukultu ielas krustojumā gājēju plūsma nav pietiekama, lai, atbilstoši LVS 190-10 4.punkta prasībām, ierīkotu neregulētu gājēju pāreju.

Ceļu satiksmes noteikumu 13.punktā ir noteikts, ka gājējiem brauktuve jāšķērso pa gājēju pārejām (pazemes vai virszemes), bet, ja to nav, – krustojumos pa ietvju vai nomaļu iedomāto turpinājumu. Ja redzamības zonā gājēju pārejas vai krustojuma nav, brauktuvi atļauts šķērsot taisnā leņķī attiecībā pret brauktuves malu vietās, kur ceļš labi pārredzams uz abām pusēm.

 

 

#1973 Edijs 2017-08-17 13:27:26

Labdien! Vēlos noskaidrot aktuālo situāciju saistībā ar projektu “Auduma ielas izbūve no Lizuma ielas līdz Baltezera ielai”, kas iekļauts investīciju plānā 2016.-2018. gadam. Šī gada janvārī publicētajā RD Satiksmes departamenta plānoto publisko iepirkumu sarakstā redzams, ka šī gada februārī bija plānots izsludināt iepirkumu attiecībā uz būvprojekta izstrādi un autoruzraudzību, tomēr pēc publiski pieejamās informācijas var spriest, ka šāds iepirkums joprojām uz 17.08.2017.  nav izsludināts. Tā kā šis ir ļoti aktuāls un ilgi gaidīts projekts, kas būtiski ietekmēs lielu daļu Rīgas iedzīvotāju, rūpīgi sekoju līdzi tā norisei un vēlos būt drošs, ka tas neizgaist kā viens no maznozīmīgiem priekšvēlēšanu solījumiem. Paldies! 

 

Taisnība, “Auduma ielas izbūve no Lizuma ielas līdz Baltezera ielai” projektēšanas darbi tiks uzsākti 2018.gadā, parasti projekta izstrāde ilgst vismaz gadu, līdz ar to, 2020.gadā varētu notikt Auduma ielas izbūves darbi.

 

 

#1972 Rīdzinieks-Tūrists 2017-08-17 13:09:55

Labdien! Ļoti akūts jautājums par uzstādītajām bezmaksas “sanitārām mājiņām”. Ļoti labi ka viņi ir, bet kādā šausmīgā stāvoklī! Piemēram Turgeņeva – Prāgas ielas parkā. Pavasarī ar bērnu braucām ekskursijā un nācās izmantot šo tualetes mājiņu! Domāju ka tā bija sakritība, ka nebija uzkopta, Bet 2 nedēļas atpakaļ “paveicās” būt blakus un iestājies ŠOKS, maigi izsakoties. Izmantot to nebija iespējams, pat ieiet tur! Jāpiebilst arī ka pie mājiņas, ap mājiņu un aiz tās viss bija “pietaisīts”!! Un tas bija 10.00 no rīta! Kas apsaimnieko šo īpašumu (parku) un kam jākopj šīs sanitārās zonas? Blakus atrodas tirgus, autobusu pieturvietas un pieļauju ka to izmantotu ne tikai bomži, bet arī Rīgas nodokļu maksātāji un tūristi. Vel piebilde par parku pie satiksmes ministrijas (dzelzceļa stacija), agri no rīta uz soliņiem saldi guļ bezpajumtnieki. Paldies! 

 

(Akadēmijas laukuma skvērs) apsaimniekošana nodota SIA “Rīgas meži” – pļaušana, ravēšana, atkritumu vākšana, celiņu slaucīšana, ziemā sniega tīrīšana.

Savukārt, atbilstoši 31.01.2017. pašvaldības funkciju deleģējuma līgumam tualešu izvietošana un apsaimniekošana sabiedrisko apstādījumu teritorijās nodota Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta pārraudzībā.

Esošai sabiedriskai tualetei ir divas tualešu kabīnes, tomēr šobrīd darbojās tikai viena, jo otrajā kabīnē pavasarī notika ļaunprātīgs ugunsgrēks un tualetes kabīne pašlaik nav atjaunota, jo apdrošinātāju izmaksātā summa nesedz visus kabīnei nodarītos zaudējumus. Plānots atjaunot ugunsgrēkā cietušo kabīni līdz šī gada beigām! Sakarā ar to, ka šajā skvērā ir liela cilvēku plūsma (tirgus rajons, starppilsētu autobusu pietura) šī viena kabīne darbojas pastiprinātā izmantošanas režīmā. Uzkopšanas darbi sabiedriskajās tualetēs notiek četras reizes dienā (uzkopšanu veic uzņēmums, kas uzvarējis Rīgas domes Mājokļa un vides departamenta iepirkumā par sabiedrisko tualešu tīrīšanu) no plkst. 7:00-8:00, 12:00-13:00, 17:00-18:00, 21:00-22:00, tomēr pie šādas cilvēku plūsmas kabīnes stāvoklis ir atkarīgs no tualetes apmeklētāju kultūras līmeņa.

Liela problēma ir bezpajumtnieki, kuri šīs mājiņas izmanto ka naktsmītni.

Centrāltirgus apkaime ir iekļauta Rīgas pilsētas pašvaldības policijas regulārajos patrulēšanas maršrutos un vietā, kur bezpajumtnieki mēdz sēdēt uz soliņiem vai gulēt, policisti ir bieži (vismaz vairākas reizes dienā). Tāpat turpat blakus ir videonovērošanas kamera, kas strādā tā saucamajā patrulēšanas režīmā (tā ik pēc noteikta laika intervāla pagriežas). Gandrīz visos gadījumos, kad tur kāds guļ, to pamana videonovērošanas centra darbinieki, kuri nosūta tuvāko ekipāžu vai kājnieku patruļu.


Vienlaikus jāatceras, ka publiskās vietās nedrīkst gulēt, savukārt vienkārši būt par bezpajumtnieku gan nav pārkāpums. Proti, ja persona vienkārši sēž uz soliņa, tad policijai nav nekāda pamata šo personu dzīt prom.
Katru gadu RPP darbinieki patversmēs nogādā aptuveni 4000 bezpajumtnieku – tas ir vairāk nekā 10 bezpajumtnieki katru dienu. Vēl tikpat atsakās no nogādāšanas patversmēs un vienkārši dodas citur.

 

 

#1971 Ainis 2017-08-10 22:58:21

Kad tiks ievilkts pieslēgums centralizētajai pilsētas kanalizācijas sistēmai privātmāju kopai Rušonu ielā? Vai tas ir normāli, ka pilsētas vidus daļā, kur visapkārt ir centralizētās kanalizācijas sistēmas, tomēr ir adreses, kur šis pakalpojums nav nodrošināts? 

 

Tuvākajos gados Rušonu ielā nav plānota centralizētas kanalizācijas sistēmas izbūve. Tuvākajos gados SIA “Rīgas ūdens” plāno attīstīt saimnieciski izdevīgākus centralizētas kanalizācijas tīklu paplašināšanas darbus Imantā, Beberbeķos un Berģos (Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā). Tas, ka netiek izbūvēti centralizēti kanalizācijas tīkli nelielam ēku skaitam atsevišķos Rīgas mikrorajonos lielā mērā saistāms ar resursu trūkumu.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes