Arta Dvarionas intervija ar Deivu Grolu no grupas Foo Fighters

Arta Dvarionas intervija ar Deivu Grolu no grupas Foo Fighters

20.06.2017

Dāmas un kungi – viens no visu laiku labākajiem dziedošajiem bundziniekiem – Deivs Grols! Tā viņu mēdz dēvēt, jo Deivs vēl pirms Foo Fighters izveidošanas un ķeršanās pie ģitāras bija bungu vīrs leģendārajā grupā Nirvana.

Telefonsarunas brīdī Deivs ar grupu atradās Islandē, kur tovakar bija gaidāms notiekam viņu koncerts. Mūziķis izteicās, ka ir sajūta, ka Islandē saule nemaz nenoriet un viņiem nākšoties kāpt uz skatuves divpadsmitos naktī ar saulesbrillēm uz acīm.

Pēc apvaicāšanās, vai ar iepriekš lauzto kāju viss kārtībā, Deivs stāsta, ka atveseļošanās esot bijusi grūta un gara, bet tagad viss ir kārtībā un viņš atkal varot skriet un lēkt pa skatuvi kā agrāk.

Interesanti, ka Deivs pirms ieskatīšanās koncertturnejas grafikā par Latviju vispār neko nebija zinājis. Tomēr no draugiem un paziņām drīz vien saņēmis apstiprinājumu, ka apciemot mūsu zemi noteikti ir vērts. Foo Fighters savu uzstāšanos Rīgā gaida ar milzu nepacietību.

Grupa nesen publiskoja jaunu dziesmu ‘Run’. Pēc jautājuma, vai drīzumā gaidāms vēl kas, Deivs atjoko, ka ‘ļoti iespējams’. Foo Fighters pat koncertējot pierakstot savas muzikālās idejas un drīzumā kas jauns no tām noteikti varētu parādīties.

Piecu vīru vietā iepriekš, tagad grupā oficiāli ir seši dalībnieki. Jaunpienācējs Rami Jaffe patiesībā kā Foo Fighters ieraksta sesiju mūziķis kopā ar grupu ir jau vismaz desmit gadus. Iepriekš spēlējis grupā The Wallflowers un īpaši labu pārvalda ērģeles un citus taustiņinstrumentus.

Atbildot uz jautājumu par dziesmām, ko dzirdēsim Rīgas koncertā, Deivs atbild mazliet noslēpumaini, minot, ka grupa parasti uzstājas divarpus stundas, kurās jāizvēlas spēlēt labākās no apmēram 150 dziesmām, kas ir viņu arsenālā. Tas nav viegls uzdevums, taču ļaujoties nelielai spontanitātei īsi pirms koncerta un tā laikā, dziesmu saraksts kļūstot skaidrs.

Nākamā uzstāšanās, uzreiz pēc Rīgas koncerta, grupai Foo Fighters būs milzīgajā Glastonberijas festivālā, kas ir lielākais Eiropā un viens no lielākajiem visā pasaulē. Deivs saka, ka grupa pirms divdesmit gadiem Glastonberijā jau uzstājusies, taču tad viņi spēlējuši uz mazas skatuves, bijuši vēl visai maz pazīstami, turklāt stipri lijis lietus. Savukārt šo koncertu apvienība gaida ar lielu nepacietību, jo pirms diviem gadiem paredzēto Foo Fighters uzstāšanos šajā pašā festivālā nācās atcelt Deiva lauztās kājas dēļ.

Pat, ja kāds apgalvo pretējo, pateicoties grupai Foo Fighters, rokmūzika joprojām ir dzīva!

Uz tikšanos koncertā 21.jūnijā, Lucavsalā!

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes