Nacionālā zinātne – Dr.phys. Jānis Kleperis 05.04.

Nacionālā zinātne – Dr.phys. Jānis Kleperis 05.04.

04.04.2017

5. aprīlī no plkst. 18:30 līdz 19:00 Ainārs Rutkēvičs sarunājās ar Dr.phys. Jāni Kleperi

Dr.phys. Jānis Kleperis
VPP virziens – VIDE, KLIMATS UN ENERĢIJA
VPP “Energoefektīvi un oglekļa mazietilpīgi risinājumi drošai, ilgtspējīgai un klimata mazinošai energoapgādei (LATENERGI)”

Pētniecības joma – Ūdeņraža un biodegvielu ieguves inovatīvas tehnoloģijas, to uzglabāšana, kvalitātes kontrole, kvalitātes nodrošināšana un izmantošana Latvijā.

Pētniecības intereses – Cietvielu jonika, materiāli ūdeņraža uzkrāšanai, metodes un materiāli ūdeņraža iegūšanai, akumulators un materiāli elektrodiem un elektrolītam, kurināmā elements un materiāli elektrodiem un membrānai, ūdeņraža enerģētika, gaisa piesārņojums, gāzu sensori un sensoru sistēmas. Pētījumi par “baktēriju baterijas” veidiem, kas ražo elektrību un bioūdeņradi, izmantojot videi draudzīgas metodes.

Nacionālā zinātne ir aizraujošs raidījumu cikls par labāko, ko esam sasnieguši zinātnes ietvaros, un to, ko sasniegsim nākotnē.
Lieliska iespēja padziļināti iepazīt kādu no Latvijas zinātnes nozarēm, jo katrā raidījumā Ainārs Rutkēvičs runās ar kādu no Latvijas labākajiem zinātniekiem, kuri iepazīstinās ar pētījumiem, atklājumiem un izgudrojumiem.

Raidījumu cikls Nacionālā Zinātne top sadarbībā ar “Studiju un zinātnes administrāciju”.

4 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments
Kas un kad?
7 gadi

Ir vilinoša ziņa, bet pavirša un nav skaidrs, ko tā vēsta. Tas ir raidījums? Kur? Kad?

Kas un kad?
7 gadi

Super! Paldies! 😉
Šo jāklausās!

Ēriks
7 gadi

Sveiki, ir pieejams šis arhīvā?


Aktualitātes