Ar dziesmu par dzīvi – Kārlis Šadurskis

Ar dziesmu par dzīvi – Kārlis Šadurskis

08.12.2016
Visi ADZPDZ raidījumi

9. decembra raidījumā „Ar dziesmu par dzīvi” pie Paula Timrota viesojās matemātiķis, Rīgas Tehniskās universitātes profesors un politiķis Kārlis Šadurskis (šobrīd arī izglītības un zinātnes ministrs).

„Man ļoti patīk nesteidzīgi brīvdienu rīti. Tie ir vēl jaukāki, ja  sieva mani palutina ar plānajām pankūkām. Reizēm tās ēdu kopā ar ievārījumu, bet man tās tik ļoti garšo, ka reizēm baudu arī tāpat bez nekā, klāt piedzerot melnu kafiju. Kafijai pienu klāt nekad neleju. Zīdaiņa vecumā laikam izdzēru pietiekami daudz piena, tagad ar piena produktiem vairs neesmu draugos (joko).”

8 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments
Skolas gada pagarinājums
7 gadi

Labdien, vēlējos uzzināt, vai ministrs Kārlis Šadurskis būtu gatavs šādam eksperimentam – viņš pats kopā ar vēl 29 saviem kolēģiem laikā no maija vidus līdz jūnija vidum, katru dienu no plkst. 8.00 – 16.00 savus darba pienākumus veiktu kādā no Rīgas skolām, klases telpā. Ar noteikumu, ka viņš un visi viņa kolēģi dienas garumā drīkst izmantot tikai 6 desmit minūšu pārtraukumus, bet 2 nedēļā viņi arī 40 minūtes sportotu, bet jau 10 minūtēs pēc sporta visiem 30 būtu atkal jāturpina darbs – tik pat raiti un produktīvi, un tajā pašā telpā, kur pirms tam.
Un vēl viens no eksperimenta noteikumiem – klases telpa nedrīkst būt ar logiem uz ziemeļu pusi, tai ir jābūt tādai kā lielākajā daļā Latvijas skolu – klases telpas siltas, saulainas, ar logiem uz dienvidu pusi.
Un pēc šī eksperimenta varētu turpināt diskusiju par skolas gada pagarināšanu.
P.S.Ja nu gadījumā Šadurska kungs mēģinātu atrunāties, ka bērni nav tik pat lieli kā pieaugušie un skābekli patērē mazāk, vēlos informēr ministra kungu, ka aptuveni 15 – 16 gadu vecumā pusaudžu ķermeņi jau gandrīz ir sasnieguši pieauguša cilvēka parametrus.

cirkulis
7 gadi

Labdien, vai matemātikas pasniedzēja Marija Iltiņa ir Kārļa Šadurska māsa? Ja jā, tad jūs tāda kā Bernuli dzimta esat 🙂

Anonymous
7 gadi

Kāpēc Latvijā ir tik daudz stulbeņu Valsts iestādēs ieskaitot Kārli šadurski ?

skolotāja
7 gadi

Par OECD PISA rezultātiem. Izglītības kvalitāte nevar būt augstāka par tās skolotāju kvalitāti.
Valstij trūkst stratēģijas, kā piesaistīt skolai gados jaunus radošus, motivētus, aizrautīgus skolotājus, kā noturēt viņus skolā. Vai tiešām “Iespējamā Misija” ir vienīgais risinājums?
Ja pirms 10 gadiem, kad sāku strādāt skolā, man kāds teiktu, ka skolotājs var būt prece – neticētu. Šogad tā ir realitāte – divas skolotājas “pārpirka” ģimnāzijas, piedāvājot ievērojami lielāku atalgojumu. Nenoliegšu, arī es “esmu meklējumos” ….
Mūsu skolā vairāk kā 1/2 skolotāju ir “tās, kam pāri 55”. Ir vakances, bet neviens jaunais uz 10-12 stundām nedēļā strādāt nenāks, tiek pieņemta kārtējā strādājošā pensionāre …. Visu cieņu, bet …
Gaišu trešo Adventi!

Aigars
7 gadi

Labdien!
Vēlos uzzināt, kad Latvijā beidzot kāds sāks domāt par profesionālo izglītību? Tā ir katastrofa, nav kvalificētu strādnieku. Igaunijā viss notiek, mūsējie kā auni pēc tām amatniecības skolām, potenciāli bezdarbnieki Vai satura centrā vispār ir izpratne, kas šobrīd notiek tautsaimniecībā?, un kas būtu jāmāca, lai jaunie speciālisti varētu iekļauties darbā. Valsts zaudē milzum daudz jaunu cilvēku, kas aizbrauc darīt melnos darbus, jo ir tik slikti apmācīti, ka Latvijā nevar atrast nekādu darbu.

Valters
7 gadi

Jautājumi: Kas Jūs esat pēc horoskopa? Izstāstiet kādu kuriozu no politikas? Ko domājiet kāda attieksme pret dažādām labdarības akcijām un vai pats piedalaties?

Dzelzs Zigis
7 gadi

Viss mūzs radīšanas tieksmēs,jau mūža izskaņā tika uzcelts metālapstrādes cehs remontpakalpojumu sniegšanai un jaunatnei paaudžu mantojuma atstāšanai pievienojot jaunāko,bet izrādās valstij ar Šadurski priekšgalā neko nevajag,griezos skolā pie mācību daļas vadītājas,lai atved bērnus iepazīstināt ar darbību,bet izrādās ,ka te arī garām,centos dažādi ieinteresēt,bet atbildr:ES TUR NEKO NESAPROTU,viņai jau laikam ,neviens arī nespiež saprast un tas būtu pieņemami,bet varbūt kādam bērnam kaut kas paliek atmiņā un no valsts un no ES naudu neprasu.Mūs bērnībā vadāja pa ražošanām un man 8 toņu gadu vecumā palicis viens pieņēmums ,ko esmu sev kā etalonu turējis visu mūžu.
Tā kā atliek tikai ”AR DZIESMU PAR DZĪVI”

Marija Iltiņa
6 gadi

Bernulli. No kurienes tāda informācija?


Aktualitātes