Vakara Sporta Stunda

Vakara Sporta Stunda

17.10.2016

Klausies “Vakara Sporta Stundu” plkst. 19:00, piedalies konkursā un laimē grāmatu “Brālis. Kristaps Porziņģis. no pagalma Liepājā līdz skatuvei Ņujorkā!”.

Par grāmatu:
Brodvejā iedvesmojoši runā, ka šim stāstam piemīt pasakaina noslēpumainība, Volstrītā rēķina, ka šī atnākšana jau nosaka tirgus svārstības, nemaz nerunājot par brokeru asinsspiedienu, kas atkal lēkā, gaidot Ņujorkas “Knicks” vakara spēli…
Ciniski un augstprātīgi izsvilpts uz jaunpienācēju skatuves, viņš pēc dažiem mēnešiem piespiež fanātisko un izlutināto pūli sevi nēsāt uz rokām, liekot apskatniekiem atzīt – ja kaut kas labs šajā basketbola pilsētā vienas sezonas laikā noticis, tad tā ir baltā vienradža iedotā cerība.
Kas ir baltais vienradzis? Mitoloģijā nav cēlāka, izsmalcinātāka, vīrišķīgāka un nevainīgāka dzīvnieka par šo! Ķeltiem tas bija arī spēka un prieka simbols, tāpēc dažās valstīs to joprojām attēlots ģerbonī.
Balts zirs ar spicu ragu pieresvietā, dažkārt ar antilopes kājām, citur – ar lauvas asti.
Pasakās un leģendās vienradzis parasti attēlots tik pārliecinoši un spilgti, ka cilvēks joprojām tic, ka šāda dzīva radība kādreiz ir pastāvējusi.
Pētnieki apgalvo, ka Bībelē šis tēl esot nonācis nejauši, lai gan miesas nomocītie mūki, kam pieraksta vienradža iedzīvināšanu teiksmās, paliek pie sava – nekā nejauša šajā pasaulē nav…

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes