SKAŅAS PAVĒLNIEKS!

SKAŅAS PAVĒLNIEKS!

18.07.2016

Katru dienu no 18.-22.07. raidījumā „Enerdžiko ar Kasparu Breidaku” konkurss kopā ar Ritma Svētki 2016.

Sagaidi ēterā īpašo ritma skaņu, uzmini, kas ir tās avots, sūti pareizo atbildi uz SMS 22027000 un laimē savu perkusiju instrumentu!

Pareizās atbildes autors balvā saņems perkusiju instrumentu djambe jeb īstās
afrikāņu bungas un noteikti tiks gaidīts ciemos 23.jūlijā Ritma svētkos Cēsu pils parkā, kur to varēs likt lietā veidojot lielo Bungu apli!

Ritma apvienība Pulsa efekts atzīmējot savu pastāvēšanas desmitgadi organizē jau VI Ritma svētkus 23.jūlijā Cēsu pils parkā.

Šī gada Ritma svētki būs īpaši, jo gads nozīmīgs tā organizatoriem, grupai Pulsa efekts, kas svētku laikā realizēs sen lolotas ieceres. Šo gadu laikā grupa ir radījusi dažādas ritma-dejas izrādes, iedziļinājusies ritma iespējās, ko sniedz apkārtējā vide, priekšmeti, kā arī pašu ķermeņi jeb arvien biežāk pamanāmā ķermeņa ritmika (no angļu val. body percussion, body music).

Ritma svētku viena no galvenajām asīm būs kopīgā Bungu apļa izveide– kopā ar radio SWH aicinām visus interesentus ar vai bez ritma priekšzināšanām piedalīties šajā aktivitātē, iepriekš Ritma svētku mājas lapā vai uz vietas reģistrējoties dalībai šajā unikālajā notikumā. Bungu apļa kodolu veidos profesionāli perkusionisti, to vadīs Bungu apļa metodikas ieviesējs Latvijā, grupas Pulsa efekts vadītājs Dzintars Vīksna.

Kā īpašie svētku viesi uz skatuves tiks aicināti Gvinejas baleta un mūzikas tradīciju grupa SEMBE PERCUSSION, kuri ne tikai lieliski izpilda Rietumāfrikas ritmus ar klasiskajām āfrikāņu perkusijām- djembe, dun dun un belafona- bet arī aizrauj ar enerģiskām afro dejām, apvienojot āfrikas baletu un akrobātiku.

Vairāk kā bungas

Visas dienas garumā Ritma svētku skatuvi sildīs dažādi ritmiski kolektīvi, kurus papildinās un izkrāsos dažādi pieaicināti mākslinieki- vokāli, saksofons, taustiņinstrumenti utt., bet pamatsastāvi būs stepa dejotājas Soul Tap, Rick Feds, Samba de Riga, vietēie afro mūzikas entuziasti Afropulss, bungu grupa KLICKS, Gunārs Bītz ar beatbox performanci, kā arī paši organizatori, Pulsa efekts, ar fragmentiem no pēdējās izrādes Inficētais kopā ar TDA Katvari un dažādiem vokālistiem/ instrumentālistiem. Krāsainībai tiltus starp performancēm veidos jauniešu mucu kolektīvi no Jaunpiebalgas un Vilzēniem, kā arī Cēsu 1.un 2.pamatskolas un citi. Ritma svētku finālā notiks noslēguma performance, kas aptvers lielāko daļu svētku un īpaši šai performancei pieaicinātos māksliniekus.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes