Par aktuālo Rīgā (19.05.)

Par aktuālo Rīgā (19.05.)

20.05.2016
Uzdod savu jautājumu šeit

 

#1621 Armanda 2016-04-22 11:55:26

Labdien! Kādu laiku iepriekš tika teikts, ka pie Barona un Brīvības ielas rekonstrukcijas arī tiks veikti VEF tilta uzlabojumi, padarot to ērtāku gājējiem un velobraucējiem, jo nu skaidrs, ka šobrīd šī vieta ir maksimāli nedroša un pat bīstama – ļoti šaura un vēl apgaismes stabi pa vidu. Gribētu ar riteni pārvietoties ne tikai pati, bet arī vest bērnu uz riteņa, bet vienkārši baidos to darīt. Kad ir plānots ieviest kādu risinājumu? Kāds tas būs – paplašināti esošie gājēju/velobraucēju celiņi? Būs kāda dzelzceļa pārbrauktuve zem tilta vai atsevišķs tiltiņš gājējiem/velobraucējiem?

Brīvības un Kr. Barona ielai šobrīd tiks veikta seguma atjaunošana, tas nozīmē, ka tiek mainīts segums, bet jebkādiem pārbūves darbiem. Brīvības iela tiks labota divos posmos: no Brīvības pieminekļa līdz Lāčplēša ielai un no VEF tilta līdz Silciema ielai. Posms no Lāčplēša ielas līdz VEF tiltam ieskaitot, labots netiks vairāku apsvērumu dēļ. Ielai segums netiks labots, jo AS “Rīgas siltums” un SIA “Rīgas ūdens” plāno ievērojamus inženierkomunikāciju renovācijas darbus, savukārt tilta pārbūvei nepieciešams piesaistīt milzīgas investīcijas.

Pārvads ir iekļauts to iespējamo projektu sarakstā, kuri būtu realizējami ar ES līdzfinansējumu. Šobrīd pāragri vēl spriest, kad varētu veikt pārvada pārbūvi, tomēr Rīgas domes Satiksmes departaments meklē risinājumu kā velobraucējiem no Teikas un Purvciema/Pļavniekiem nokļūt ar velosipēdu droši pilsētas centrā. Par rezultātiem un risinājumiem sabiedrība tiks informēta.

 

#1620 Vēsma Mēnese 2016-04-21 19:06:05

Labdien! Gribu jautāt par Dzirnavu ielas 128 mājas ietvi. Jau diezgan ilgu laiku tā nav redzējusi sētnieka skotu! Ziemassvētku eglīte jau no Janvāra birdina savas skujiņas, nerunājot par pudeļu kolekciju un ar vien pieaugošo citu atkritumu daudzumu! Vēl tik piebildīšu ka uz mājas numura zīmes rakstīts “Valsts īpašums”. Ko pašvaldība dara ar māju īpašniekiem kas nesatīra savas ietves, jo šajos kvartālos ir vairākas ietves kuras mēnešiem krāj labumus! Paldies

Objekta īpašnieks ir SIA “Riga Business Centre”.  2015. gadā ir sastādīti divi administratīvā pārkāpuma protokoli par piegulošās gājēju ietves nekopšanu un ēkas neuzturēšanu kārtībā, kā to nosaka Rīgas domes 28.04.2015. saistošie noteikumi “Rīgas pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošie noteikumi” Nr.146. Protokolu izskatīšana notika Rīgas Austrumu izpilddirekcijā. Par vienu protokolu 09.04.2015. tika uzlikts naudas sods 150 eiro, par otru protokolu 28.07.2015. uzlikts naudas sods 1400 eiro. Sodi ir nomaksāti, bet joprojām īpašums netiek kopts. Nav saprotams, kādēļ īpašnieks nealgo sētnieku, bet sodus apmaksā. Laikam tā sanāk finansiāli izdevīgāk.  25.04.2016. atkārtoti tika veikta pārbaude, administratīvā pārkāpuma protokols ir sastādīts 11.05.2016. Lietas izskatīšana –  02.06.2016. Rīgas Austrumu izpilddirekcijā.

 

#1619 Liene Kalna 2016-04-21 18:39:47

Labdien, kapec Vecriga pie pashas Rigas domes, regulari maksas stavvietas stav vieni un tie pashi taksometri? Par stavvietu vini nemaksa, bet man, kaa Vecrigas iedzivotajai, par stavvietu ir jamaksa. Paldies!

RP SIA “Rīgas satiksme” nodrošina Rīgas pilsētas pašvaldības maksas autostāvvietu ierīkošanu, apsaimniekošanu un pārvaldīšanu atbilstoši Rīgas domes 05.02.2013. saistošajiem noteikumiem Nr.206 „Rīgas pilsētas pašvaldības maksas autostāvvietu apsaimniekošanas un lietošanas saistošie noteikumi”.

RP SIA “Rīgas satiksme” norāda, ka taksometriem, līdzīgi kā pārējiem transportlīdzekļiem, ir jāievēro pašvaldības maksas autostāvvietu lietošanas un apmaksas kārtība. Gadījumā, ja noteiktā kārtība tiek pārkāpta, RP SIA “Rīgas satiksme” piemēro pēcapmaksas paziņojumus par autostāvvietas lietošanu.    

#1618 Marcis Cipiņš 2016-04-21 18:36:12

Sveiki Amerika kungs, Kad beidzot Rīgas izsaimniekotāji beigs zagt naudu un Rīgā beidzot būs ciešami ceļi, nopērkot mašīnu nevar spēt remontēt.

Tā kā šis ir viedoklis nevis jautājums varam tikai sniegt informāciju, ka ielu uzturēšanai ik gadu tiek piešķirti 15 miljoni eiro, tas nozīmē vidēji katru mēnesi, lai salabotu ielas, uzturētu tās kā vasarā tā ziemā ir 1.25 miljoni. Finansējums tiek piešķirts no pašvaldības budžeta. Papildus tam, katru gadu iespēju robežās būvsezonā tiek labotas ielas. Šogad seguma atjaunošanai atvēlēti 11.3 miljoni eiro. Jāatzīst, ka lielākā daļa finansējuma ir mērķdotācijas finansējums. Piešķirtā finansējuma ietvaros racionāli tiek izvērtēts, kur tiks veikta seguma atjaunošana.

Lai ielas būtu apmierinošā stāvoklī – savestu kārtībā visas ielas un tad tās ik pēc 5 gadiem atjaunotu, ik gadu būtu nepieciešami 25 miljoni eiro. Situāciju būtiski uzlabotu, ja ceļu nodokli piešķirtu attiecīgu valsts un pašvaldību ceļu labošanai, uzturēšanai, būvniecībai, bet tā jau ir valstiska izšķiršanās.

 

#1617 Pēteris Daknis 2016-04-21 18:33:26

Kuram dienestam ziņot par uz ielas izplūstošu kanalizāciju no akas, kura atrodas pie kādas ēkas.

Rīgas pilsētā par sadzīves kanalizācijas notekūdeņu izplūdēm no centralizētā sadzīves kanalizācijas tīkla jāinformē SIA “Rīgas ūdens” avārijas dienests (tālrunis 80002122).

Savukārt, apkārtējās vides piesārņošanas kontrole (tajā skaitā arī kanalizācijas notekūdeņu izplūde no lokālajām kanalizācijas sistēmām, kas atrodas uz dzīvojamām mājām piesaistītajiem  zemes gabaliem) ir Valsts vides dienesta Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes kompetencē.

 

#1616 Liāna Kazaine 2016-04-21 11:10:52

Labdien! Vai ir zināms, kad plānota 89. vsk (Mežciemā) stadiona rekonstrukcija? Pirms 1.5 gada tribīnes, kas bija ap stadionu, tika nojauktas, domājām, ka tas saistīts ar stadiona rekonstrukciju un vides uzlabošanu, bet kopš tā laika nekas nenotiek. Esmu redzējusi dažus citu skolu stadionus- piemēram, Rīgas Klasiskās Ģimnāzijas stadions ir lieliski iekārtots- laukumā mākslīgais segums ar vārtiem, lielisks skriešanas celiņš ap to, dažādi attīstošie trenažieri, basketbola grozi utt.; pat tribīnes- tā ir vieta, kur (pēc skolas darba laika beigām) var aktīvi atpūsties visa vecuma iedzīvotāji. Gribētos ko līdzīgu arī pie mums. Paldies!

 

Atbilde uz jautājumu sniegta pie jautājuma Nr.#1614

#1615 Mārtiņš Kalnītis 2016-04-21 11:04:40

Sveiki! Kad beigsies “Rīgas Satiksmes” mikroautobusu visatļautība, satiksmes noteikumu un pārējo satiksmes dalībnieku ignorēšana? Uzņem un izlaiž pasažierus tam neparedzētās vietās, radot bīstamību. Virzienu rādītāji bieži netiek lietoti. Bieži, uzsākot kustību, secība ir šāda: uzsāk manevru, parāda virzienu rādītāju un tad paskatās spogulī vai kāds cits satiksmes dalībnieks tuvojas.

Vairumā Pilnsabiedrības “Rīgas mikroautobusu satiksme” (turpmāk-RMS) minibusa vadītāji ievēro ceļu satiksmes noteikumus un brauc pieklājīgi. Protams, ka ir atsevišķi minibusa vadītāji, kuri pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus. RMS regulāri izskata un pārbauda  rīdzinieku iesūtītās sūdzības, komentārus sociālajos tīklos un video materiālus par šādiem gadījumiem. RMS ar šoferiem veic pārrunas, izvērtē un soda, ja pārkāpumi tiek konstatēti. RMS minibusa vadītāji regulāri tiek sūtīti uz apmācībām, lai celtu savu profesionālo kvalifikāciju. RMS ir apņēmusies pievērst pastiprinātu uzmanību RMS minibusu vadītāju braukšanas kultūrai, lai to uzlabotu.

Jāatzīst, ka pagriezienu rādītāju nerādīšanas problēma jau ir sasniegusi tādus mērogus, ka CSDD plāno rīkot speciālas, šai problēmai veltītas informatīvās kampaņas.

 

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes