16.maijs. Merzļikins: Pēc pirmās uzvaras ceru, ka mums būs vieglāk spēlēt

16.maijs. Merzļikins: Pēc pirmās uzvaras ceru, ka mums būs vieglāk spēlēt

16.05.2016

Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins pēc šī rīta treniņa atzina, ka pēc vienas brīvdienas esot bijis patīkami atkal kāpt uz ledus un iekustināt ķermeni. Pēc pirmās uzvaras nekādas svinības viņš nav rīkojis, tās sekošot pēc Pasaules čempionāta kopā ar ģimeni un draugiem. Elvis pauda cerību, ka šovakar Kazahstānas hokejisti pret Dāniju spēlēs ar pilnu atdevi, taču piebilda, ka varot būt visādi – neesot izslēgts, ka pēc izkrišanas no elites grupas viņiem būs nolaidušās rokas, un viņi negribēs spēlēt hokeju. Ja tomēr līdz rītdienas mačam pret Norvēģiju Latvijas izlasei cerības uz ceturtdaļfinālu būs zudušas, viņš pats meistarsacīkšu noslēdzošajā mačā spēlēs par visiem simt procentiem, un tāpat rīkosies visa komanda, jo neviens nav atbraucis uz Maskavu atpūsties.

Šodien Elvim ir plāns kopā ar brāļiem Širokoviem aiziet līdz lielveikalam un iegādāties suvenīrus brālim, mammai un draugiem. Lai gan labs kontakts viņam ir izveidojies ar visiem izlases spēlētājiem, vairāk joki tiekot triekti tieši ar Alekseju un Maksimu, kā arī Ronaldu Ķēniņu un Kasparu Daugaviņu. Kapteinis viņu saukājot par “cīsiņu”, jo viņš nevar pieņemties svarā, savukārt Elvis Kasparu – par “resno”, jo viņam savukārt vis ejot labumā.

Pēc Pasaules čempionāta Elvim Šveicē būs nedēļu ilgs atvaļinājums, pēc kura būs divu nedēļu treniņi ar viņa komandu “HC Lugano”, tiem sekos nedēļu ilga vārtsargu nometne Zviedrijā un pusotra nedēļa ASV Kolumbusas “Blue Jackets” vasaras nometnē. Pēc tās – atkal trīs nedēļas Šveicē, un tikai tad divu nedēļu atvaļinājums.

Elvis arī atzina, ka līdz šim bija domājis, ka viņam Latvijā nav fanu, taču pateicoties šim čempionātam viņš redz, ka Latvijā ir tie labie fani, kuri izlasi atbalsta arī grūtos brīžos un ļauj tai no tiem atkal pacelties augšup! 

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes