Radio Kulta Ēdieni – Austrija. Ābolu strūdele (21.11.)

Radio Kulta Ēdieni – Austrija. Ābolu strūdele (21.11.)

19.11.2015

Zemē, kas vieniem saistās ar “Mūzikas skaņām”, citiem ar “Komisāru Reksi”, vēl citiem ar Vīnes valsi vai Hitleru, meklēsim ideālās ābolu strūdeles noslēpumu.

Meklējumu laikā iepazīsim Vīnes eleganto kafejnīcu slēptos dārgumus, ieskatīsimies slavenajās Vīnes mākslas galerijās, izbaudīsim izcilos Austrijas baltvīnus, iesim medībās un klausīsimies Mocartu.

Zalcburgā apmeklēsim “Mūzikas skaņu” filmēšanas vietas, metīsimies unikālā ūdensstrūklu parkā, patērzēsim ar slaveno Mocarta lodīšu receptes radītāja mazmazdēlu un iepazīsim Karintijas maizes cepšanas tradīcijas.

Pēc LTV1 raidījuma plkst. 21:15  uzdod jautājumus, zemāk komentāru sadaļā, un atbildes klausies sestdien, 21. novembrī, plkst. 10:00 Radio SWH ēterā!

Šīs sezonas Radio Kulta Ēdienu pārsteigums – vienu jautājuma autoru sagaida balva no attiecīgās valsts un Sirmā.

 

5 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments
Ginta
8 gadi

Raidījumā Kulta ēdieni bija minēts, ka strūdeles pildījuma sastāvā ir cepta rīvmaize. Latvijā brīvi pieejamā rīvmaize ir kviešu un rudzu un droši vien kāda cita, kāda veida rīvmaizi izmanto Austrijas strūdeles pagatavošanā.

Kaspars
8 gadi

No kādas gaļas Vīnē gatavo šniceli, vai tā ir lielākoties ir cūka, vai arī liellopa, vai ir redzēta kāda cita gaļa. Vai tiešām vienmēr pannējot šniceli izmanto olu, jo bez olas diezvai būs sliktāk. Vai rīvmaize ir kāda speciāla, vai izmanto parasto kviešu.

Kaspars
8 gadi

Jautājums Mārtiņam…braukājot apkārt ….kurā pasaules malā ir bijis visgardākais alus un kāds ir baudīts neparastākais alus

Kristīne
8 gadi

Vai Austrieši daudzi ikdienā staigā tautastēpos vai tie bija kādi svētki

Kristīne
8 gadi

Tās raidījumā Mozart baudītās konfektes garšas ziņā ir līdzīgas tām, ko var baudīt pie mums nopērkamās Mozart konfektēm


Aktualitātes