LUX filmu dienas

LUX filmu dienas

06.11.2015

Eiropas kino ir brīnišķīgs, tomēr Holivudas produkti masveidā spēj nomākt Eiropas kino šedevrus. Lai veicinātu interesi par Eiropas kino, sadarbībā ar EPIB piedāvājam konkursu EIROPAS KINO AKTUALITĀTES.

Klausies programmu Enerdžiko ap plkst.14.10, atbildi pareizi uz jautājumu par LUX filmu dienām un iegūsti balvu – grāmatu par kino un ielūgumus

uz ekskluzīvo LUX Filmu dienu atklāšanas pasākumu 20.novembrī.

Par LUX filmu dienām:

20.-22.novembrī kinoteātrī “Splendid Palace”, Elizabetes ielā 61, Rīgā, norisināsies Eiropas Parlamenta LUX filmu dienas, kuru ietvaros ikvienam interesentam bez maksas būs iespējams noskatīties trīs izcilas Eiropas kinorežisoru filmas.

Šogad kino dienās tiks demonstrēta režisora Jonas Carpignano “Mediterattea” (2015), Deniz Gamze Ergüven filma “Mustang” (2015) un režisoru Kristina Grozeva, Petar Valchanov “Urok” (Mācība) (2015). Šajās filmās autori pievēršas tādām tēmām kā imigrācija, izglītība un sievietes loma sabiedrībā.

LUX Balva izveidota 2007. gadā un to katru gadu piešķir Eiropas Parlaments. LUX Balvai ir divi galvenie mērķi – vērst uzmanību uz Eiropas sabiedrībai aktuāliem jautājumiem un atbalstīt Eiropas valstu (kop)ražojuma filmu izplatīšanu Eiropas Savienībā. Pateicoties Eiropas Parlamenta finansējumam, visas trīs finālam izvirzītās filmas tiek subtitrētas visās 24 ES oficiālajās valodās un LUX filmu dienu laikā bez maksas izrādītas visās 28 dalībvalstīs, arī Latvijā. Uzvarētāju nosaka Eiropas Parlamenta deputātu balsojums.

Šī gada oficiālais LUX Balvas ieguvējs tiks paziņots un apbalvots 24. novembrī  Eiropas Parlamentā.

2015.gada LUX Balvas filmu dienas Rīgā, kinoteātrī “Splendid Palace”:

20.novembrī plkst. 18:30 – Jonas Carpignano “Mediterranea” (Itālija, Francija, ASV, Vācija, Katara)

21.novembrī plkst. 18:30 – Deniz Gamze Ervugen “Mustang” (Francija, Vācija, Turcija, Katara)

22.novembrī plkst. 18:30 – Kristina Grozeva, Petar Valchanov “Urok” (“Mācība”) (Bulgārija, Grieķija)

Pieteikšanās uz bezmaksas seansiem: uz e-pastu epriga@europarl.europa.eu

Uz tikšanos LUX filmu dienās!

 

 

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes