#Putrings

#Putrings

02.10.2015

No 5. līdz 9. oktobrim radio SWH Rīta Svīta un graudaugu pārslas Herkuless aicina #putringot.

 Radi ticējumus par putru un saņem spēcinošu balvu – HERKULESS produktu grozus un dāvanu kartes no restorāniem!

10. oktobris ir Starptautiskā Putras diena, kura plaši tiek svinēta visā pasaulē, it īpaši putras lielvalstīs – Anglijā, Skotijā un Īrijā. Jau sesto gadu pēc AS “Rīgas Dzirnavnieks” un “Herkuless” iniciatīvas Putras diena tiek svinēta arī Latvijā.

Oktobrī Putras diena un Putras mēnesis Latvijā tiek svinēts ar daudzām aktivitātēm.

  • Lai stiprinātu esošās un radītu jaunas putras ēšanas tradīcijas, no 5.-11.oktobrim labākajos restorānos Latvijā notiks Putras nedēļa, kuras ietvaros ikviens varēs nogaršot interesantus un gardus putras ēdienus no graudaugiem. Putras nedēļā ar dažādām šefpavāru speciāli izstrādātām graudaugu ēdieniem piedalās restorāni: Fazenda, Zoste, Avalon, Neiburgs, Garāža, MaMa, Kasha Gourmet, Taverna pie senā Dzintara ceļa, atpūtas centrs “Rožmalas” un kafejnīcu tīkls “Cup&Cino”. Visu sarakstu ar restorāniem un to ēdieniem skatieties www.herkuless.lv vai www.facebook.com/Herkulesslv.
  • Oktobrī skolās notiks Putras programma, kuras ietvaros bērniem būs iespēja piedalīties Putras stundās un #PUTRINGS čempionātā, kas veltīts jaunu putru tradīciju veidošanai un putras sakāmvārdiem un parunām.
  • Savukārt, restorānā Fazenda tiks atklāta Putras vēstniecība, kurā bērni kopā ar restorāna šefpavāru mācīs pieaugušos, kāpēc ir jāēd putras un cienās ar garšīgām, pašu gatavotām putrām.
  • Oktobrī šefpavāri iesaistīsies sociālā projektā un brauks uz skolām, lai mācītu bērnus gatavot putras.
  • Visiem pirmklasniekiem “Rīgas Dzirnavnieks” dāvina putriņas.

Putras programmu 2015” organizē AS „Rīgas Dzirnavnieks” sadarbībā ar Veselības ministriju, Valsts izglītības satura centru un Slimību profilakses un kontroles centru. Putras nedēļa restorānos norit sadarbībā ar Latvijas Viesnīcu un restorānu asociāciju.

Ceturtdienas tēma: Putra un sports

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes