TE! Radio

TE! Radio

15.04.2015

Sezonas noslēguma raidījumā TE! Radio viesosies raidījuma rubrikas TE! Rīga režisors Dzintars Dreibergs kopā ar filozofu brīvmūrnieku Andri Ruģēnu. Runāsim par TE! Rīgas sižetu tapšanu, stāstīsim Rīgas arhitektūras stāstus, atklāsim dažādu kodu un simbolu nozīmi, kuri redzami uz Vecrīgas ēku sienām un korēm.

Pavasara sezonas lielais fināls ir klāt! TE! satiksies visi raidījuma vadītāji. Gustavs ar Martu sūtīs vēstules no Liepājas ar pasta baložiem un satiks vietējos entuziastus, kas turpina Latvijā uzturēt šo seno tradīciju. Lielpilsētas inspektorīte Māra dosies iepazīt senāko tirdzniecības vietu Rīgā. Darītājs Māris pievērsīsies pavasara stādīšanas darbiem – Strenčos no ziemas miega modinās miljoniem saldētu egļu stādu, kuri vēlāk savas saknes dzīs Latvijas zemē, un noskaidros, kā izaudzēt pavasari uz istabas palodzes, bet Pauls šīs sezonas pēdējā braucienā izgudros un testēs jaunu Latvijas iepazīšanas rotaļu.

Skaties raidījuma TE! sezonas noslēguma epizodē 16.aprīlī! from VFS FILMS on Vimeo.

10 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments
Zane
8 gadi

Kura Ruģēna kungam liekas visinteresantākā Vecrīgas māja?

Ints
8 gadi

Ko īsti nozīmē brīvmūrnieks?

Lelde
8 gadi

Vai režisoram jaunatklāt Rīgu ir sarežģīts uzdevums?

Elizabete
8 gadi

Vai simboli un dekorējumi uz mājām ir tikai skaistumam, vai arī tiem ir sava enerģētika, kas var iespaidot mājas likteni?

rūķis
8 gadi

Vai Dzintaram ir bijuši kādi Rīgas stāsti, kas spilgti palikuši atmiņā un ir bijuši jaunatklāšana pašam?

Diāna
8 gadi

Kā Dzintars raksturotu Rīgu?

Ieva
8 gadi

Raidījums lika aizdomāties cik daudz skaistu ēku un to elementu mēs ikdienas skrējienā nepamanām. Kurās vietas vēl, bez Vecrīgas un klusā centra Rīgā, ir atrodamas unikālas ēkas ar stāstu?

Velta
8 gadi

Vai darbs pie TE! raidījuma Dzintaram ir mainījis vai ietekmējis uzskatus par Latviju un Rīgu?

Rihards
8 gadi

Daudz pērles paliek aiz kadra?

Daiga
8 gadi

Vai dizaina elementi uz mājām savlaik bija modes lieta vai arī tas mājām piešķīra zināmu statusu un atpazīstamības zīmi?


Aktualitātes