Par aktuālo Rīgā (19.06.14)

Par aktuālo Rīgā (19.06.14)

20.06.2014

19.06.14

#1100 Jānis 2014-06-04 19:01:51
Sveiki. Vai nevajadzētu uz Ulmaņa gatves (centra virzienā) legalizēt malējo joslu pāri Mārupītes tiltam? Patreiz uz tās ir uzkrāsota krietni padilusi zebra. Tas atvieglotu daudziem autovadītājiem nokļūšanu uz Mārupi satiksmes pīķa stundās. Pašreiz, ja pirmā josla stāvoša, tad bieži autovadītāji ignorē uzkrāsoto zebru. Policiju neesmu ne reizi tur manījis kādu sodam. Te piemēram var redzēt, kas notiekas tajā vietā: https://www.youtube.com/watch?v=NSFMyEWi_EY

Atbilde: Konsultatīvajā padomes sēdē šāds priekšlikums tika izskatīts un noraidīts, jo situāciju neuzlabotu. Taču dots rīkojums policijai pastiprināti kontrolēt šo posmu sastrēguma stundās.
Uzlabojumus varētu ieviest tikai pēc ielas pilnīgas rekonstrukcijas. Tuvākajā laikā tas nav plānots.

#1099 Olafs 2014-06-02 22:32:20
SveikI! Dzīvoju Rīgā Struktoru ielā 5. Mājas īpašnieks griezās uzņēmumā Rīgas Ūdens ar lūgumu uzstādīt kopējo ūdens skaitītāju. Bet dabūja “kurvīti”. Un tagad sanāk tā, ka es maksāju Rīgas Ūdenim daudz vairāk, kā būtu, ja būtu skaitītājs. Es diennaktī patērēju 2-3 litrus aukstā ūdens. Un brīvdienās vispār netērēju, jo braucu uz laukiem. (mazgajos dušā darbā) Sakiet, vai tas ir normāli ? un vai neož pēc cilvēktiesību pārkāpuma? Vēlos, lai tiktu atrisināta šī situācija.

Atbilde: Informējam, ka SIA „Rīgas ūdens” speciālisti 2013/2014.gadā oficiālu pieprasījumu nav saņēmuši. Šonedēļ mūsu speciālisti ieradīsies Struktoru ielā 5, Rīgā, veiks apsekojumu un kopīgi tiks sameklēts optimāls risinājums. Pašlaik norēķini šajā ēkā notiek, pamatojoties uz noteiktām patēriņa normām.

#1098 Jānis Vanks 2014-06-02 14:49:46
Jautājums attiecas uz satiksmes organizēšanu – kādu laiku atpakaļ Lubānas ielas un Garās ielas krustojumā tika aizliegts kreisais pagrieziens no visiem virzieniem, kam es piekrītu, taču vēl šobrīd cilvēki, pieraduši tajā vietā apgriezties pretējā braukšanas virzienā lai tiktu veikalā DEPO, veic nu jau neatļauto manevru. Par ko bieži viņiem “aizrāda” ceļu policija. Man ir divi ieteikumi: 1) Vai vienkārši nevarētu aizkrāsot minēto ielu krustošanās vietu ar nepārtraukto dubulto līniju uz Lubānas ielas, tad visiem viss būtu skaidrs. 2) Vai labāk – uzlikt kreisā pagrieziena aizlieguma zīmei darbības termiņu. Jo, piemēram, pēc pulsten 20:00 satiksme tajā vietā vairs nav nekāda un droši varētu veikt minēto pagriezienu.

Atbilde: Ieviešot izmaiņas kādā satiksmes posmā, autovadītāji pirmos trīs mēnešus nepamana ieviestās izmaiņas, vai apzināti tās ignorē.
Horizontālais apzīmējums uz ielas tiks mainīts pret divām nepārtrauktām līnijām. Tas tiks darīts ielu uzturēšanas ietvaros pēc tam, kad būs pabeigts darbs pie horizontālā apzīmējuma atjaunošanas vietās, kur to bija nepieciešamas izdarīt.

#1097 Jānis Rudzītis 2014-05-31 20:25:46
labvakar Amerika kungs. Paldies par lietus kolektora remontu Buļļu un Lillijas ielu krustojumā. remontēts jau ir trīs reizes ar veco labo metodi ” ieber asfaltu bedrē” sekojoši jautājums, kādas pakāpes bardaks, nolaidība, nekaunība valda Rīgas domes kapitālsabiedrībās? un kad tiks veikts pienācīgs lietus kolektora remonts?

Atbilde: Saskaņā ar Rīgas domes Satiksmes departamenta sniegto informāciju līdz šim kolektors tika labots, lai novērstu avārijas situācijas. Šovasar pēc iepirkuma tiks uzsākta pilnīga lietus ūdens kolektora rekonstrukcija. Paredzam, ka pēc tam problēmas konkrētajā vietā vairs nebūs.

#1096 Kārlis 2014-05-30 19:00:40
Labdien! Dzīvoju Iļģuciemā blakus Nordeķu parkam. pirms gadiem 5 tika atklāts bērnu laukums Super!! Bet nu jau trešo vai pat ceturto gadu vasarā blakus bērnu laukumam 10 metrus attālumā dota zaļā gaisma vasaras kafejnīcai ārprāts tīrākā dzertuve ar bērniem normāli tur uzturēties nevar jo staigā pārdzērušies ķēzī visur kur pagadās (tas vēl maigi teikts) Vai tiešām jāsabojā viss labais kas tiek radīts? (bērnu laukums) Vai tiešām bērniem jāredz šie vājprāta skati? Paldies!

Atbilde: Ielu tirdzniecības atļaujas sabiedriskā sēdināšanas pakalpojumu sniegšanai tiek izsniegtas saskaņā ar Ministru kabineta 12.05.2010. noteikumiem Nr.440 „Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas kārtību” un Rīgas domes 18.01.2011. saistošajiem noteikumiem Nr.108 „Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība”.

Izskatot konkursam iesniegtos pieteikumus uz konkursam izsludināto vietu tika saņemts tikai viena pretendenta pieteikums (SIA „Pie Gerama”) un pēc Rīgas pašvaldības policijas sniegtās informācijas minētajam uzņēmumam uz konkursa pieteikumu izskatīšanas brīdi pēdējā gada laikā konstatēts viens pārkāpums par PVD prasību neievērošanu un viens par preces cenas nenorādīšanu.
Vasaras kafejnīcas atrašanās vieta no bērnu laukuma ir atdalīta ar stādījumu joslu. Informācija no Rīgas pašvaldības policijas un apsaimniekotāja SIA „Rīgas meži” vai sūdzības no iedzīvotājiem par vasaras kafejnīcas darbību šajā vietā līdz šim nav saņemtas.

Saistībā ar Jūsu jautājumu Rīgas pašvaldības policijā (turpmāk tekstā – RPP) tika veikta visas pieejamās informācijas pārbaude. Nordeķu parks (tā pat kā pārējie RPP Kurzemes pārvaldes administratīvajā teritorijā esošie parki) un tam piegulošā teritorija, sākoties vasaras sezonai, tiek iekļauta RPP Kurzemes pārvaldes Sabiedriskās kārtības sargāšanas nodaļas apsekošanas un patrulēšanas maršrutā, tādējādi nodrošinot pašvaldības policijas patruļu regulāru klātbūtni minētajā parkā un tā apkaimē. Saistībā ar Nordeķu parka teritorijā esošo vasaras kafejnīcu SIA „Pie Gerama”, sākoties vasaras sezonai, tiek nodrošinātas regulāras tirdzniecības objekta pārbaudes, ko veic RPP Kurzemes pārvaldes Administratīvās grupas darbinieki. 2014.gadā 10.jūnijā veiktās pārbaudes laikā vasaras kafejnīcas darbībā tirdzniecības jomas regulējošo normatīvo aktu prasību pārkāpumi netika konstatēti. Informējam, ka RPP Kurzemes pārvaldes darbinieki arī turpmāk apsekos Nordeķu parka piegulošo teritoriju un tuvāko apkārtni.
Tāpat norādām, ka SIA „Rīgas meži” katru rītu jau pl.7.00 veic apkārtējās teritorijas sakopšanu un pastiprināta netīrība vai nekārtības līdz šim nav novērotas.
Lūgums iedzīvotājiem, ja tiek ievēroti sabiedriskās kārtības pārkāpumi vai citi likumpārkāpumi, nekavējoties informēt RPP Kurzemes pārvaldi Spilves ielā 25A Rīgā, pa tālruņiem 67181580, 67181581 vai zvanot uz policijas operatīvo tālruni 110.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes